FCK kopplar kvalgrepp i Champions League

Champions League

Vi lifter på nytt fram Jönköpings Södra som spelidé medan vi har dubbla tennisidéer som känns riktigt vassa. Annars handlar mycket i veckan om kvalen till Europa League och Champions League. Den sistnämnda är ju turneringen alla klubbar drömmer om och danska FC Köpenhamn kan vara en joker i kampen om gruppspelsplatserna. Man inleder nu borta mot walesiska The New Saints och det kan krävas 90 tuffa minuter att bryta ner dessa. Vi har en spännande lösning till högt odds! 

Nu håller J-Södra undan 

Det var bara ett par år sedan det skiljde flera divisioner emellan Jönköpings Södra och Västerås SK men nu är det Superettan som gäller för bägge. J-Södra har nämnts som ett tänkbart topplag och visst har man en stark trupp. VSK var på förhand en nykomling vi varnade för men spelet har sällan stämt som önskat och defensiven har från och till sett darrig ut. Ganska ojämna prestationer på sistone medan J-Södra har visat en stigande kurva och får ses som det något formstarkare laget. 

Det är bara en vecka sedan lagen möttes på VSK:s hemmaplan. Inför det mötet menade vi att det kapacitetsmässigt skiljer betydligt mer än de fem poäng som tabellen visar. Hemmaplan var plusfaktorn som talade för VSK-poäng och efter en sen kvittering lyckades man bärga den. 2-2 var väl inte helt orättvist sett till spel och chanser men visst kändes J-Södra tyngre matchen igenom. Nu väntar returmöte på Stadsparksvallens gräs och det är mycket bra läge att hålla undan denna gång istället. Jallow är avstängd i hemmalaget men VSK kommer till spel utan viktiga duon Sabetkar och – inte minst – Tronét som var riktigt pigg senast. 

Vi ger hemmagynnade Jönköpings Södra goda möjligheter att plocka tre pinnar på gräset. Ettan rekommenderas varmt till favoritoddset 1.58*. 

FCK avgör till slut? 

Champions League-kval på walesisk mark. TNS är överlägset hemma i Wales där man har åtta ligatitlar i följd. Motståndet är dock svagt och ute i Europa gör TNS inte mycket väsen av sig. Man åkte förra året ut mot danska ligatvåan FC Midtjylland efter 0-2 hemma och därefter samma förlustmarginal i Danmark. Säsongen i Wales kickar igång först om en knapp månad men TNS har ändå fått upp matchtempo då man i första rundan slog ut FK Feronikeli från Kosovo. Det satt hårt inne men TNS gick till slut vidare med totalt 3-2. 

FC Köpenhamn går först nu in i kvalet men har även de hunnit med två tävlingsmatcher, detta då danska Superligan hade premiär häromveckan. Det har blivit full pott i båda ligamatcherna där Århus och Odense båda besegrats med uddamålet. FCK har väl inte imponerat men den regerande danska mästarklubben har som vanligt ett bra lag och är ånyo titelfavorit. Man har rutin ifrån stora sammanhang och visst kan det bli gruppspel i Champions League om det mesta klaffar. 

Vi tror att FC Köpenhamn vänder hem med en seger men att det kan bli en ganska tillknäppt första halvlek där TNS kommer prioritera att hålla tätt. Vi gillar det höga oddset 4.35* på att FCK vinner matchen efter oavgjort i halvtid. Spelet blir X/2 under ”Halvtid/Fulltid”. 

Cecchinato slår sliten motståndare 

Efter ett succéartat 2018 har Marco Cecchinato hackat rejält 2019 – och att han skulle få svårt att försvara alla fjolårets rankingpoäng var inte helt oväntat. Italienaren var ändå okej på gruset i våras och det var få riktiga fiaskoförluster. Att Cecchinato sedan kammade noll på gräset var inte oväntat – nu är det grus igen och en säkerligen mycket segersugen Cecchinato. Åkte ut direkt mot lurige Bedene i Umag förra veckan men vi vädrar ändå viss bättring av Cecchinato framöver. Viktig turnering i Hamburg nu, kan tjäna en del betydelsefulla poäng och stoppa raset på rankingen. 

I första rundan ställs han mot en Federico Delbonis som spelat extremt mycket tennis på sistone – och som gjort det bra. Vann challengern i Perugia och åkte sedan direkt till Båstad, där han nådde semifinal i singel och final i dubbel. Starkt jobbat av argentinaren men schemat har alltså varit riktigt pressat och då brukar det kunna en reaktion. 

Formmässigt är det förstås fördel Delbonis men det är fräschare ben och kanske också hetare vilja hos Cecchinato. Vi tycker att detta väger ganska jämnt och då blir Cecchinato ett spännande val till 2.50*! 

Heltänt vs lojt 

När Bernard Tomic och Frances Tiafoe möts i första omgången i Atlanta är det två formsvaga spelare som möts – men vi tycker ändå att det är rejäl skillnad mellan dessa. Vi har ett par gånger belyst den kapacitet som Tomic besitter men nej, det är faktiskt bara att ”ge upp” australiensaren. Han saknar helt enkelt viljan, det har han själv varit öppen med – vid enstaka tillfällen tänder Tomic till men det är alldeles för sällan. Ett par pinsamma insatser under sommaren och nu kommer han närmast från förluster mot Li och Ivashka. Dystert. 

Amerikanen Tiafoe håller vi däremot som ett av tourens mer spännande namn och nu är han ruskigt laddad inför hardcourtsäsongen hemma i USA. Var okej på gruset i våras innan grässäsongen blev en besvikelse – men det är på hardcourt Tiafoe trivs allra bäst. Tiafoe har alla verktyg och rejält med energi – stor kontrast jämfört med den loje Tomic. 

Vi räknar med en heltänd Tiafoe på tisdagen och då ska det gå lätt att blåsa bort Tomic, som knappast ”bryr sig” tillräckligt den här gången heller. 2-0 i set till Tiafoe spelas till 1.83*! 

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.