Tennistips och österrikisk idé

Nadal vinner i London

Den här fredagen har vi spanat in oddsen på alla tennismatcher och Speedybets utbud går inte av för hackor. Två klockrena tennistips måste vi säga oss ha och för er som hellre ryggar fotbollsspel så blickar vi mot Österrike där vi får oväntat bra odds på får starka favorit. Häng med!

Opelka dundrar vidare

Unge, 208 centimeter långe Reilly Opelka fortsätter att serva sig uppåt på världsrankingen. Han ska ses med bra chans till hyggliga framgångar på hardcourten hemma i Nordamerika under hösten och det har börjat fint: har vunnit tunga servedueller mot Bublik och Isner och nu nått kvartsfinal här i Atlanta. Mot Isner senast blev det 7-6, 6-7, 7-6 – inga direkt oväntade siffror och starkt att ta ner den klart mer erfarne landsmannen. Opelka nådde svettiga 31 ess i matchen.

I fredagens kvartsfinal står britten Dan Evans för motståndet, en bra spelare som jobbat sig tillbaka efter avstängningen (kokain). Spelade bra på gräset under sommaren och har nu klarat två rundor här i Atlanta. Jung och Albot har dock varit en ganska schysst väg och serven har inte fungerat speciellt bra, låg procent på förstaserven.

Visst har Evans ett större register men räcker det för att stå emot Opelka? Serven hamnar ofrånkomligen i fokus igen och Opelka blir ruskigt svårbruten på nytt – vi plockar honom till 2.00*!

Chardy fortsatt formstark

Den franske veteranen Jeremy Chardy är inne i en fin period. Har spelat stabilt en längre tid nu och trivs ovanligt bra på gruset för dagen. Ett par fina segrar och kvartsfinal i Båstad förra veckan och nu har de tuffa landsmännen Paire och Gasquet besegrats här i Hamburg. Chardy är en tämligen ”okomplicerad” spelare som med självförtroendet och formen på plats är effektiv och tung.

Nikoloz Basilashvili rankas så fint som på 16:e plats men den är en ranking han haft svårt att leva upp till de senaste månaderna – vi förutspår ett ganska tydligt tapp framöver för georgiern, som tveklöst är skicklig med läcker toppnivå men utan stabiliteten för att prestera över tid. Vann faktiskt titeln här i Hamburg ifjol, ärligt talat en ganska billig titel – den blir jättesvår att försvara. Basilashvili har nu slagit Dellien och Londero och det måste kallas uppåtform men här väntar en mer rejäl motståndare.

Vi räknar med att Chardys enklare spel räcker långt mot den lynnigare Basilashvili på fredagen – för oss är Chardy utan större tvekan matchens favorit och till oddset 2.00* är dagens andra tennistips således givet!

Red Bull Salzburg flyger direkt

Få lag har dominerat lika hårt i sitt hemland som Red Bull Salzburg gjort i Österrike på senare år. Har vunnit ligan sex säsonger i rad och tio gånger de 13 senaste åren. I våras var man på nytt fullständigt ohotat: förlorade bara två matcher på hela säsongen och målskillnaden +52 sade det mesta. Smolken för Salzburg har år efter år varit Champions League, där man på mer eller mindre märkliga sätt gång på gång bommat i kvalet. Denna säsong är dock laget direktkvalificerat, en extra boost inför den säsong som nu drar igång. Som vanligt har Salzburg blivit av med några vassa namn men samtidigt förstärkt rätt intressant – brukar hitta fina tillskott.

I premiären gästar man Rapid Wien, en anrik klubb som dock inte alls kunnat hänga med Salzburg de senaste säsongerna. I våras missade man rentav topp-6 och mästerskapsserien. Det var en ganska stökig säsong och det bör kunna gå några snäpp bättre nu – men någon storsatsning är det verkligen inte tal om. Få nyförvärv att tala om och att Rapid ska kunna ta rygg på Salzburg… Nej, glöm det.

Salzburg har tjock plusstatistik på Rapid Wien på senare år och det är egentligen inget nytt under solen nu. Vi räknar med att Red Bull har kopplat på vingarna direkt och då flyger hem med tre premiärpoäng. Bra premiärvinnare till 1.90*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.