Målrik retur i Basel

Premier League

Det bjöds på bra action mellan PSV och Basel förra veckan. PSV stod till slut som segrare med 3-2, ett resultat som gör det enkelt att räkna med bra fart även denna tisdag – vi går på målrik retur! Från Champions League-kvalet lyfter vi även fram storsegern för klassgänget Apoel Nicosia, som ses med absolut toppchans. Tennisen gillas också: formstarke Ramos-Vinolas har bra chans igen medan Jack Sock får en ny chans att komma igång.

Målrik retur att vänta!

Basel och PSV Eindhoven gör på tisdagen upp i ett jätteintressant returmöte i Champions League-kvalet. Rejält drama förra veckan: PSV Eindhoven vände då i slutminuterna 1-2-underläge till seger 3-2. Nye yttern Bruma från RB Leipzig fick göra mål i sin första tävlingsmatch för PSV och uddamålssegern fick anses rättvis.

Basel har dominerat schweizisk fotboll i många år men efter åtta raka titlar har man de senaste par säsongerna varit långt efter starka Young Boys. Den gångna Europa-säsongen föll man först med klara siffror mot PAOK, följt av en lite oturlig förlust i EL-kvalet mot cypriotiska Apollon. Basel föll i lördags hemma mot St. Gallen med 1-2 efter en svag insats – dock ingen vågad gissning att fokus redan då låg på denna uppgift.

PSV gjorde som regerande mästare ännu en stark säsong hemma i Eredivisie och utmanade urstarka Ajax ända in på mållinjen. I Europa gick det inte alls lika bra med bara två poäng på sex matcher i CL-gruppspelet, men då ska man komma ihåg att PSV drog en riktig nitlott och placerades med Barcelona, Tottenham och Inter… Svårt att såga laget för jumboplatsen i den gruppen och faktum är att man gjorde flera riktigt bra prestationer. Torskade mot Ajax i Supercupen i helgen men precis som för Basel hade PSV svårt att blunda för denna uppgift.

Vi räknar med mål igen mellan dessa båda målglada lag. Basel måste jaga mål och PSV parkerar inga bussar – att PSV skulle försöka ”backa sig vidare” och sikta på 0-0 finns inte på kartan om vi känner detta lag rätt. Nej, det blir action igen och en målrik retur – vi gillar höga 2.35* på Ö 3,5 mål.

Apoel går på knock

Apoel Nicosia är ett välkänt lag i Europa-sammanhang. Resurser finns och dominansen hemma på Cypern har varit hård i många år. Har nått Champions Leagues gruppspel ett par gånger och kan absolut lyckas igen – lottningen ser än så länge gynnsam ut. Nåja, en sak i taget: på tisdagen ska jobbet mot Sutjeska slutföras.

I mötet i Montenegro förra veckan vann Apoel ”bara” med 1-0. Det ska dock sägas att det var Apoels första tävlingsmatch för säsongen – vi räknar med bättre form redan nu. För Sutjeska hade det förstås behövt bli seger på hemmaplan för att avancemang skulle vara realistiskt. Ärligt talat borde montegrinerna åkt ut redan i förra rundan. Hade rejält med flyt mot Slovan Bratislava och avancerade till slut efter straffdramatik. En rejäl framgång men Apoel är ytterligare någon nivå upp och efter hemmaförlusten ska Sutjeska vara ett slaget lag.

Vi gillar Apoel och säger stor klasskillnad här. Dominant insats att vänta hemma på Cypern och Sutjeska ska kunna straffas rätt rejält. Vi räknar med klara siffror för ett suget Apoel och väljer -2,5 mål i HCP till 2.10*.

Nytt försök med Sock

Vi gav Jack Sock chansen när han förra veckan gjorde comeback efter ett halvårs frånvaro på touren. Det gick inte men Sock gjorde ändå en rätt bra match mot duktige Kecmanovic i Atlanta, torskade två tuffa set i tiebreak. Vann ett par matcher i dubbeln och visst ska Sock kunna matcha igång bra här under hösten. Trivs som bäst på hardcourt och nuvarande ranking (173:a) är inte mycket att bry sig om, får Sock vara hel kommer han att klättra kvickt.

Nu har Sock fått en ganska tuff öppningslottning även i Washington, då han ställs mot Jordan Thompson. Efter en het period pekar dock formpilen nedåt för den 46:e-rankade australiensaren. Har torskat fyra raka matcher, bland annat som favorit mot Norrie i Atlanta förra veckan. Thompson är en stabil pjäs men vi ser ändå ingen större utveckling i honom och mot starkare namn räcker han sällan.

Att Thompson står som favorit handlar förstås om hur spelarnas 2019 har sett ut – i grunden är Sock tveklöst mer kapabel. Vi tyckte att det såg helt okej ut för Sock senast och här får den rejält segersugne amerikanen chansen igen, till oddset 2.30*!

Nytänd Ramos ska spelas

Den spanske grusgnuggaren Albert Ramos-Vinolas har slitit en längre tid och ärligt talat började han kännas ganska ”slut”. Under sommaren har dock Ramos verkligen tänt till igen. Nådde semifinalen i Båstad för att sedan gå och vinna i Gstaad förra veckan: fem raka segrar utan setförlust. Inte tourens tuffaste tävling men Ramos besegrade bland annat tre duktiga landsmän längs vägen och visst ser vi en uppenbart nytänd Ramos-Vinolas just nu.

Det är på gruset Ramos kan skörda poäng och visst kan han göra det bra även denna vecka, i  Kitzbuhel. Börjar mot ungraren Marton Fucsovics, en habil spelare som dock har svårt att ta ”nästa steg” – och vi tvivlar på att han kommer att göra det. Svarade för en ganska typisk insats i Hamburg förra veckan: slog iskalle Kohlschreiber men var sedan chanslös mot Thiem. Ingen speciellt bra grussäsong av  Fucsovics, som passar lite bättre på snabbare underlag.

Mycket tennis för Ramos-Vinolas på sistone men det gick alltså smidigt förra veckan och visst ska han vara redo att prestera även här, i säsongens sista grusturnering. Fucsovics som knapp favorit kan vi inte gå med på: Ramos-Vinolas spelas till 1.95*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.