Dramatik på Friends

odds

AIK behöver vända 1-2 mot Maribor hemma på Friends på onsdagen. Det är förstås fullt möjligt men vi räknar med stor dramatik på Friends och en tight match – vi lirar gärna målsnålt! Ett enklare avancemang att vänta för Qarabag medan övriga tisdagsidéer hämtas från tennisen. Herbert Hurkacz är en liten favorit på vårt kontor och liras mot Isner, medan högkapable Kokkinakis äntligen är på gång igen och också får chansen.

Dramatik på Friends

AIK ska på onsdagen försöka vända 1-2-underläget mot Maribor i Champions League-kvalet – ett svårt men på intet sätt omöjligt uppdrag och visst är det dramatik att vänta på Friends. Förutsättningarna är ju att AIK behöver vinna matchen men någon ”tokoffensiv” från start är ju knappast att vänta. 1-0 räcker och känner vi AIK rätt kommer det först och främst handla om kontroll, snarare än forcering.

Maribor har 2-1 med sig, ett hyggligt resultat men visst hade slovenerna hoppats på mer. Hade 2-1 redan i paus i hemmamötet och låg på för ytterligare mål men icket. Maribor har faktiskt haft rätt rejäla problem med målskyttet under säsongsupptakten, bara två gjorda mål på tre matcher i den rätt bleka slovenska ligan – att nu sätta fokus på defensiven kan nog passa rätt bra.

Ett kontrollerat AIK mot ett defensivt Maribor – vi kan se 0-0 stå sig rätt länge och räknar med dramatik på Friends hela vägen in i mål. U 2,5 mål till 1.62* är starkt och U 1,5 mål till 2.85* testas också.

Qarabag avancerar smidigt

Förra veckans möte mellan Dundalk FC och FK Qarabag slutade 1-1. Ett ganska rättvist resultat även om vi tycker gästande Qarabag var lite bättre. Azeriska Qarabag har tveklöst ett bättre lag än Dundalk och är med bortamålet nu med all rätt klar favorit att avancera.

Qarabag har i flera år dominerat stort hemma i Azerbajdzjan, vilket också inneburit kontinuerligt spel i Europa. Laget har där gjort det bra flera gånger och tog sig så sent som säsongen 17/18 till Champions League-gruppspelet. Den gångna säsongen föll man oturligt mot BATE men lyckades därefter ta sig in i Europa League – inte fy skam det heller och rutinen av dessa matcher är växande.

Dundalk går bra hemma på Irland där man är på väg mot femte ligatiteln på sex år. Ligan håller ju dock inte någon högre kvalitet och laget brukar sällan gör något väsen av sig ute i Europa. Hit tog man sig efter ett riktigt drama mot lettiska Riga FC. Dubbelmötet avgjordes på straffar efter två mållösa matcher – sådan dramatik mot det motståndet var måttligt imponerande.

Qarabag släppte inte in något mål på vägen hit (totalt 2-0 mot Partizani) och vi har svårt att se laget missa avancemang här. Dundalk kommer sannolikt få väldigt svårt att skapa målchanser och vi väljer stabila lösningen ”FK Qarabag vinner och håller nollan” till goda oddset 1.90*.

Supertalangen på gång igen!

För fyra-fem år sedan var Thansi Kokkinakis ett av ATP-tourens hetaste namn. Australiensaren slog igenom mycket ung och spåddes en snabb resa till toppen. Så har det dock inte blivit och förklaringen är enkel: rätt ruggiga skadeproblem. Missade så pass mycket att han blev ”nollad” på rankingen och när han varit på gång har nya skador dykt upp. Kokkinakis är inte äldre än 23 år och fortfarande kan karriären bli fin – och nu börjar han matcha igång. Slog Janvier ganska enkelt här i Los Cabos i måndags och nu säger vi fin chans till en snygg skalp.

Ställs mot duktige fransosen Lucas Pouille som gör en rätt stabil säsong och håller sig topp-30 på rankingen. Nu blir det ändå naturligt att tveka en gnutta på statusen. Spelade mycket grästennis under sommaren, där han till slut flög mot Federer i Wimbledon. Har inte spelat sedan dess och att nu matcha igång på nytt underlag är alltid en liten utmaning – speciellt då motståndet är så pass farligt som Kokkinakis.

Viktig höst för Kokkinakis och visst är supertalangen på gång igen – vi tar Kokkinakis till 2.00* här!

Hurkacz hanterar utmaningen

Vi har ”haft span” på polacken Herbert Hurkacz en längre tid och räknar med rätt bra resultat av honom under hardcourthösten. Gjorde det bra i Wimbledon där han vann två rundor och sedan pressade Djokovic så smått. Några veckors skön vila följde, innan han i måndags klev in här i Washington och körde över Young med 6-1, 6-4. Ett tryggt formbesked av Hurkacz som i våras slog namn som Nishikori, Shapovalov och Thiem här i Nordamerika.

Nu väntar John Isner och det är ju alltid en påfrestande utmaning. Jätteservaren Isner ”gör sin grej” och mot motståndare som inte håller fokus hela vägen är Isner tuff att stå emot. Isner hade ju dock nyligen ett långt uppehåll och vi tycker inte att den stora, 34 år gamla kroppen riktigt är igång. Såg inte kul i Wimbledon innan han vann titeln på gräset i Newport – visst var det en boost men inte den tuffaste konkurrensen. I Atlanta förra veckan tvingades Isner vika ner sig i en klassisk serveduell mot Opelka i första rundan.

Isner kommer att slå sina ess men vi sätter absolut ingen toppform – vi ger en betydligt bredare Hurkacz bra chans att hantera utmaningen och vinna matchen. Hurkacz liras till 2.20*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.