Europa League för hela slanten!

Europa League

Torsdagarna innebär Europa League så här års och kvalomgångens returmöten står för dörren. Vi tror mycket på ett svenskt lag men går emot ett annat. Stor skillnad på motstånd i dessa matcher, vilket vi fick se glimtar av redan förra veckan. Vi har dock skannat av alla kvalmatcher och hittar ett riktigt smaskigt odds på en annan arena. Ta rygg på idéerna!

AZ numret större

BK Häcken grejade 0-0 i bortamötet med AZ Alkmaar och har därmed skaffat sig ett skapligt utgångsläge. Vi tror dock att Hisingslaget hade behövt få med sig ett bortamål för att lyckas avancera till nästa kvalomgång.

Häcken stod upp bra nere i Alkmaar på torsdagen där temperaturen under dagen var uppe och snuddade vid 40 grader under dagen. Målchanser saknades inte – framförallt var det AZ Alkmaar som skapade – men matchen slutade alltså mållös efter bland annat stabilt målvaktsspel från Peter Abrahamsson.

Häcken fick därefter inte mycket vila innan det var dags för nästa tuffa bortamatch, denna gång mot Djurgården i Allsvenskan. Stockholmarna bröt till slut rättvist ner ett aningen slitet Häcken och vann med 2-0. Häcken får precis som nere i Nederländerna klara sig utan viktige ”nian” Jeremejeff.

AZ Alkmaar spelade mot Häcken säsongens första tävlingsmatch, och borde rimligen må bra av att nu ha en sådan i kroppen. AZ ska normalt vara det bättre laget och reser sannolikt norrut med väldigt goda förhoppningar.

Vi tror Häcken – med en tuff vecka bakom sig och därtill truppminus – kommer att få svårt här. AZ Alkmaar spelas till oddset 2,35*.

MFF levererar i hemmaborgen

Malmö FF gjorde ingen bra första match mot Domzale. Matchen i Slovenien slutade 2-2 vilket ett för dagen oskarpt MFF får vara nöjt med.

MFF är efter helgens 0-0 borta mot Östersund uppe i 19 raka tävlingsmatcher utan förlust. Allt frid och fröjd därmed i den ljusblå delen av Skåne? Knappast. Fyra oavgjorda på de fem senaste matcherna i Allsvenskan och tappat försprång i guldjakten. Pressen är nu riktigt hård på Malmö FF att besegra ett trots allt ganska mediokert motstånd och avancera till nästa runda.

Domzale har en del kvalitet framåt men defensiven håller inte någon vidare klass och man har också inlett ligasäsongen med att släppa in sex mål på två matcher. Slovenerna är dessutom sårbara på bortaplan och släppte i förra kvalomgången in tre mål borta mot maltesiska Balzan. Knappast något för Europa League vilket vi bör få se med eftertryck på torsdagskvällen.

Malmö FF må dras med lite skadekänningar men här tycker vi ändå att man ska vara numret för stort för gästande Domzale. Med ett rejält publikstöd på Stadion tror vi MFF vinner med åtminstone två mål och spelar Malmö FF -1.5 till oddset 2.20*.

Situationen reds Ut(recht)

Att Utrecht inte löste segern hemma mot Zrinjski förra torsdagen var en stor skräll i våra ögon – men visst ”borde” det blivit seger. Utrecht dominerade matchen hårt men fick nöja sig med 1-1. Låg på rejält för ett avgörande men Zrinjski lyckades freda sig och fick därmed med sig ett bra resultat hem till Bosnien.

Vi tvivlar dock starkt på att Zrinjski orkar stå emot i ytterligare 90 minuter. Utgångsläget är ju att Utrecht behöver trumma vidare då 0-0 inte räcker och därmed blir det lätt att räkna med fortsatt dominans från holländarna. Har nu fått en match i benen efter sommaruppehållet och det bör ha gjort gott. Zrinjski skrämmer inte och när man väl hamnar i underläge tvivlar vi starkt på att bosnierna orkar slå tillbaka.

Nej, detta ska Utrecht ganska smidigt reda ut! Stark bortavinnare till 1.64 och vi slänger också ett öga på Utrecht med -1,5 i hcp till 2.75 – det är ”retroaktiv utdelning” på gång!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.