Luton svårslaget i premiären

speltips

Ikväll drar den engelska ligafotbollen äntligen igång och först ut i Championship är Luton och Middlesbrough. En nykomling mot ett lag som ständigt varit med i toppen de senaste åren. Vi har faktiskt stor tro på de förstnämnda! I tennisen lyder mottot ”en rolig och en trolig” men båda känns klart bra. Plöj igenom våra analyser inför en rolig spelhelg!

2.50 i premiärodds!

Luton tog hem League One i våras och var ett stort utropstecken som nykomling! Det har varit många jobbiga år för klubben annars. För drygt tio år sedan tappade man det mesta både på och utanför planen. Man hamnade till slut utanför de fyra riktiga ”proffsligorna”. Efter att ha varit nära att återvända lyckades man till slut för fem år sedan och därefter har det mesta gått vägen.

Mick Harford tog (när ordinarie managern värvades av Stoke) sig an tränarrollen med bravur men lämnade sedan, precis som planerat, över stafettpinnen. Nu sitter Graeme Jones vid rodret och det är ingen duvunge – han har varit assistent i såväl Premier League som i belgiska landslaget. Spelartruppen imponerar väl inte med Championship-mått men målvaktsvärvningen Sluga och anfallaren Collins lär leverera i varsin ände av planen och det är ett välbalanserat lag man som kommer till spel.

För gästande Middlesbrough är kravbilden en helt annan. Man har ersatt den defensivt inriktade managern Pulis med gamle (nåja, inte ens 40) storbacken Woodgate. Onekligen en chansning och det kan slå åt båda hållen när han nu tänker spela en mer vågad och iögonfallande fotboll.  Med stark tradition, stor hemmapublik och en namnkunnig trupp var målet att avancera till Premier League förra säsongen och man hängde länge med i det ”racet”.

Man hamnar dock i en minst sagt kämpig period med sex förluster i rad och sedan kunde man inte ta ikapp något. Truppen är på papperet stark men frågan är hur man klarar omställningen ifrån en disciplinerad, mer fysisk fotboll till att vara ett spelande – i första hand anfallande – lag.

Vitt skilda känslor här och det är nykomlingen Luton som i medvind känns som det tryggare laget. Hemmaplan och en stor dag för fansen – allt att vinna! Vi testar gärna en slant på ettan till oddset 2.50*.

Ingen hejd på Ramos!

Norrmannen Christian Ruud gör en av den unga karriärens hittills allra bästa veckor och ska på fredagen upp i semifinal i Kitzbuhel. 20-åringens väg fram till semin har heller inte varit någon ”bluff”: i torsdagens semifinal tog han ner grusräven Cuevas i två raka. Fina rankingpoäng på väg in på kontot för Ruud och det är ju på gruset han passar som bäst.

I fredagens semi räknar vi ändå ganska bestämt med att det tar stopp: det är ju en brännhet Albert Ramos-Vinolas som står för motståndet. Den spanske veteranen har klart överraskande hittat en riktig topp under spurten av grussäsongen. Semifinalen i Båstad var en framgång och följdes av titeln i Gstaad, innan han nu vunnit ytterligare tre matcher och nått ännu en semifinal.

På torsdagen gick det enkelt mot Chardy och därmed har Ramos-Vinolas vunnit elva av sina tolv senaste matcher. Ytterst välbehövligt för spanjoren som nu klättrar på rankingen igen. Har varit rankad topp-20 och nu lever han upp till den kapaciteten igen.

Ramos har 3-0 i matcher på Ruud, där den senaste segern kom så sent som i maj. När Ramos nu visar denna praktform har vi svårt att se Ruud kunna vinna den här gången heller. Ramos-Vinolas är gott favoritmaterial till 1.66*!

Sakkari-revanschen lockar

Elena Svitolina slog Maria Sakkari i Wimbledon nyligen och när spelarna möts igen i San Jose på fredagen har Svitolina fått favoritskapet – men det har blivit överdrivet stort, vill vi mena. Visst var det strongt av Svitolina att nå semin i Wimbledon men bortsett från segern mot just Sakkari var vägen fram ärligt talat ganska generös.

Svitolina har slitit med formen en tid och vi är ännu inte helt övertygade om att formen är riktigt där den ska vara. Gick enkelt mot Kasatkina i första rundan men där mötte hon iskallt motstånd.

Värre på fredagen mot en Sakkari som förstås vill ha revansch efter Wimbledon-förlusten. Sakkari har gått två rundor här i San Jose. Imponerade när Alexandrova kördes över innan hon vände och vann mot Hibi. Sakkari gick strålande på gruset i våras och har etablerat sig på en stark nivå, rankas som nummer 30 i världen. Har inte samma meriter på hardcourt men funkar definitivt på detta underlag också.

Vi tvivlar som sagt en del på Svitolina och tycker att hon blivit för stor favorit mot denna luriga motståndare. Sakkari är en trevlig idé till 2.85*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.