Viktiga poäng på spel i Allsvenskan

Malmö FF spelas i seriefinalen

Tyska supercupen avgörs på lördagen och vi sticker ut hakan där och går emot ”storebror” Bayern München. I övrigt blir det fokus på Allsvenskan och där ligger viktiga poäng i potten. Falkenberg bör få nöja sig med en pinne och även storfavoriten Östersund är i fara. Lycka till!

Varsitt mål och varsin poäng?

Väldigt viktigt möte i bottenstriden i Allsvenskan där Falkenberg ligger en poäng på rätt sida om kvalstrecket. Helsingborg placeringen ovan Falkenberg.

De gulklädda hallänningarna tog senast en blytung 2-0-seger mot GIF Sundsvall. En inte orättvis seger i en annars ganska jämn match. Trepoängaren innebar att Falkenberg plockade två tabellplaceringar och för första gången på länge har tre lag bakom sig.

Hans Eklunds mannar är nu uppe i fyra raka hemmamatcher utan förlust, även om motståndet har bestått av bortasvaga trion Kalmar, Elfsborg och Sundsvall, samt ett decimerat Göteborg. Ordinarie mittbacken och ex-Helsingborgaren Carl Johansson är avstängd här.

Helsingborg fick en kanonstart under Henrik Larsson, men har nu förlorat sina två senaste matcher. Nederlaget borta mot AIK är inte mycket att säga om, men 1-4 hemma mot Örebro därefter är oroväckande siffror. HIF började annars bäst och tog också ledningen, men en viss Carlos Strandberg var med sitt kvicka hattrick skillnaden mellan lagen.

Mycket viktiga poäng på spel i Falkenberg denna lördag och vi tror på en jämn uppgörelse. Vårmötet slutade 1-1 och en repris känns inte alls långt borta. Vi är inne på delad pott och då är just 1-1 mest troligt. Krysset är det logiska valet men till höga oddset 5.95* tar vi faktiskt spel på matchresultatet 1-1.

ÖFK för stor favorit

I Östersund har hemmalaget ÖFK ett starkt facot den här säsongen. Det har dock inte sett så bra ut i praktiken och senast hade man en oerhörd tur som fick med sig poäng. Det har skapats på tok för lite i många matcher på slutet och inte heller defensivt får man till det. Mittfältet vinns sällan och då hamnar man lätt i spelmässigt underläge. Curtis Edwards har gått till Djurgården och det oroar då vi som sagt efterfrågar bättre mittfältsspel.

För AFC Eskilstuna blev den senaste matchen en mardröm då man kördes över. Det var dock mot ett kusligt formstarkt Hammarby och nu väntar något helt annat. Nalic är tillbaka i elvan och med spelare som nya duon Vagic och Kozica finns kreativa ”lekkamrater”. I kombination med en normalt drillad defensiv bör det passa fint att komma upp till norr som underdog.

Kan gästerna stänga ner Aiesh och ha tålamod så kommer man kunna åstadkomma en hel del. Poängchansen är betydligt bättre än oddsen visar. Vi gillar halvgarderingen X2 och spelar AFC +0.5 asian (samma sak) till oddset 2.01*.

Skrällvarning i tungviktsmötet

På lördagen smäller det till i den tyska fotbollen: Borussia Dortmund och Bayern München gör upp i Supercupen. Inte direkt ovanligt: det blir sjätte gången på åtta år som jätteduon gör upp om denna pokal. Dortmund gick länge strålande förra säsongen men en svacka under våren innebar att man dels åkte ur Champions League, dels släppte över ligainitiativet till Bayern.

Dortmunds gulddröm levde ändå till slutomgången men till slut landade man två poäng bakom sin ärkerival. Ändå en på många sätt positiv säsong för Dortmund och givetvis är Favre kvar som tränare. Pulisic och Diallo är tapp som märks men Hummels, Brandt, Schulz och lillebror Hazard har kommit in – flera typiska ”Dortmund-värvningar” och vi ser riktigt svettig potential i truppen.

Bayern München löste alltså ännu en ligatitel i våras men klubbens mest imponerande säsong var det sannerligen inte. I Champions League-uttåget mot Liverpool såg Bayern inte kul ut och i ligaspelet var man inte riktigt samma segermaskin som under flera tidigare säsonger.

Nu har det än så länge hänt överraskande lite i truppen. Har betalat dyrt för försvararna Hernandez och Pavard men visst hade många räknat med tillskott även längre fram i banan – det lär komma och vi tror att det behövs för att hålla Dortmund bakom sig denna säsong.

Att Dortmund på pappret närmat sig Bayern är solklart och, på hemmaplan, gillar vi läget för ett fräscht och jättespännande Dortmund att direkt sätta sig i respekt. Borussia Dortmund till 3.35* är ett vasst val!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.