Roligt speltips i Community Shield

Premier League

Som tradtionen bjuder vankas Community Shield på Wembley veckan före Premier League-starten! Liverpool och Manchester City gör upp om pokalen, två lag som ju byggt upp en skön rivalitetet de senaste åren. Det är sannerligen inte säsongens tyngsta buckla som står på spel men vi räknar med bra inställning och förutspår en hård match: kryssoddset testas! I Allsvenskan finns sedan starka, enkla val att göra: duon Hammarby och Häcken jagar uppåt och har båda passande söndagsuppgifter. Vi går på favoriterna!

Speltips i Community Shield

Blott en vecka kvar till Premier League och på söndagen blir det trevlig ”uppvärmning” då Liverpool och Manchester City gör upp i Community Shield på Wembley! Liverpool har inte haft någon optimal försäsong.

Man besegrade i veckan Lyon med 3-1, men det var också sommarens första seger på fem försök mot kvalificerat motstånd och laget har släppt in en hel del mål. Kvintetten Alisson, Firmino, Salah, Keita och Shaqiri anslöt till laget först denna vecka, men samtliga fem fick åtminstone en halvtimme mot Lyon och kan vara startredo här. Sadio Mané är dock ännu inte aktuell för spel och coach Klopp har uttryckt missnöje med försäsongen.

Manchester City har varit på Asienturné som man förra helgen avslutade med en enkel seger mot japanskt motstånd. Wolverhampton och West Ham har stått för kvalitetsmotståndet, där City spelade lika mot Wolves och körde över the Hammers. Klassvärvningarna Angelino och Rodrigo har båda varit med i samtliga fyra matcher, men pjäser som Ederson, Mahrez och Agüero är nyligen tillbaka från vila.

Säsongens första buckla ska delas ut och även om det inte blir några toppade laguppställningar räknar vi ändå med bra engagemang och hygglig intensitet i prestigeduellen. Citys favoritskap är i största laget och vårt speltips i Community Shield blir krysset till 3.75*.

Hammarby vräker vidare

När Kalmar på söndagen tar emot Hammarby är det två rakt motsatta kurvor som möts – och vi har jättesvårt att tro på ”dubbla trendbrott”. Kalmar ser ju inte bra ut. Visst var det sena tappet borta mot på Elfsborg i måndags ganska snöpligt men samtidigt typiskt för ett lag utan självförtroende och med långa stunder överdrivet defensiv taktik. Kalmar har förlorat fem av fem sedan uppehållet och är totalt uppe i nio raka utan seger – som det ser ut nu är Kalmar i bottenstriden för att stanna.

Noterbart är att Kalmar gjort blott 12 mål på 17 matcher – det ska jämföras med Hammarby som alltså skickat in vansinniga 20 mål på de fyra senaste! Bajen är inne i en riktigt extrem period och även om schemat definitivt varit gynnsamt är det ändå lätt att imponeras av produktionen. Hammarby står heller inte och faller med någon enstaka pjäs; det är härlig spridning på produktionen. Man börjar få rejäl vittring uppåt och schemat ser fortsatt bra ut kommande omgångar.

Nej, inte läge att krångla till det: Hammarby är en stark vinnare till 1.74*. Med denna målform blir det ju också kul att testa Hammarby med -1,5 i hcp till 2.95*.

Häcken studsar upp

Nej, det gick inte för Häcken i Europa League-kvalet. AZ var ju en tuff lottning men efter 0-0 borta levde gott och väl hoppet inför returen i torsdags. Där växlade dock AZ upp och Häcken var ärligt talat aldrig nära. Nu gäller det att omgående borsta av sig den besvikelsen och ta tag i det allsvenska spelet, där Häcken ju fortfarande har bra toppkänning. Förlusten mot Djurgården senast var dock kostsam och man har absolut inte råd med någon dipp. Malmö FF hemma nästa helg blir förstås en riktig nyckel.

Först ska dock Sirius lösas hemma på Bravida och det ger vi Häcken mycket stark chans att greja. Sirius har gjort det helt okej hittills på ett ganska svårt höstschema men senast kom man inte åt AIK och inte blir det mycket enklare här. Rydström kan ställa upp sitt Sirius välorganiserat och tight men när laget väl hamnar i underläge har man svårt att hitta tillbaka. Risken är stor för ett sådant scenario här: vi räknar kallt med att Häcken tar hand om taktpinnen och inte nöjer sig innan hemmaledningen är ett faktum.

Vi litar på att Häcken klarar att lägga torsdagen bakom sig – då är det stark chans att straffa Sirius och haka på uppåt. Häcken med -1 i hcp till 1.86* tycker vi är en sund lösning.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.