IFK Göteborg på nedgång

Malmö FF spelas i seriefinalen

Rejäl islossning för Örebro SK på sistone och när man på måndagen tar emot ett IFK Göteborg på nedgång måste vi gilla ÖSK-skrällen. Blåvitt känns ”ofarligt” för dagen och får jättesvårt att haka på i medaljracet framöver. Däremot är ju Djurgården i toppstriden för att stanna: på måndagen räknar vi med ny leverans borta mot Elfsborg. I tennisen är temperaturen stigande igen. Fin turnering i Montreal i veckan, där vi lyfter fram Shapovalov och Paire som bra vinnare i första rundan.

IFK Göteborg på nedgång – gå emot!

Höstsäsongen inleddes med tre raka förluster för Örebro och det började brännas i botten – men nu har laget slagit tillbaka med full kraft! 4-0 hemma mot Falkenberg följdes av 4-1 borta mot Helsingborg. Först hattrick av Rogic, sedan av Strandberg och visst har detta gjort gott för ÖSK. Med spelglädjen på plats har man ett material som definitivt kan spela fin fotboll och att nu spinna vidare på denna form vore nyttigt, då kommer man snart ha lämnat bottenstriden för gott.

För IFK Göteborg står säsongen och väger: ska man haka på i medaljracet eller inte? Vi lutar definitivt åt det sistnämnda och menar ganska bestämt att IFK Göteborg är på nedgång. Är visserligen obesegrat sedan uppehållet men schemat har varit hyggligt generöst och det har inte varit någon större mersmak för Blåvitt. Skadan på Karlsson Lagemyr och försäljningen av Nygren har ”trubbat till” IFK Göteborg och vi räknar med fortsatta problem att avgöra matcher. Behöver gå för tre poäng i en match som denna om medaljdrömmen ska leva men det blir svårvunnet mot ett nytänt ÖSK.

Örebro skrällde i bortamötet innan semestern och med nuvarande formkurvor gillar vi läget för ÖSK att slå till igen – rolig hemmavinnare att testa till 3.45*!

Lätt att lita på Djurgården

Elfsborg löste ett enormt skönt trendbrott förra måndagen. Var på väg mot förlust hemma mot Kalmar men hittade 1-1 i 87:e och 2-1 på djup stopptid. Elfsborg spelade stundtals ganska fin fotboll och den trepoängaren bör ha gjort stor nytta för det sargade självförtroendet. Nu är det bra lucka nedåt och Elfsborg är definitivt för bra för att undvika bottendramatik. Överlag har ju dock sommaren varit iskall, exempelvis storförluster mot AIK och Hammarby.

08-motstånd även på måndagen och trots hemmaplan har vi svårt att se Elfsborg duga när ett guldjagande Djurgården gästar. Djurgården avslutade vårsäsongen kliniskt och har fortsatt i stabilt stil: på de nio senaste visar DIF upp kanonraden 7-2-0. En av de vassare segrarna kom förra helgen då Häcken tystades och 2-0-besegrades. Återigen ett sent avgörande av Djurgården, vilket vi definitivt ser som en styrka.

Vi håller Djurgården som en pålitlig segermaskin för dagen och i den allt läckrare toppstriden är det förstås av största vikt att återigen göra jobbet. Helt annat motstånd än senast för Elfsborg och vi håller DIF-tvåan som prisvärd till 1.76*.

Shapovalov tar sig samman

Det börjar bli hög tid för Denis Shapovalov att ta sig i kragen – och att nu göra det hemma i Montreal vore förstås perfekt. De flesta räknade kallt med ytterligare klättring för den 20-årige kanadicken under 2019 men det har istället blivit tvärtom. Att han slet på gruset var inte helt oväntat men grässäsongen blev en stor missräkning och Shapovalov har ganska uppenbart slitit med självförtroendet. Kunnandet finns ju dock naturligtvis där och att han nu fått vila en månad tror vi har gjort gott. Hardcourt hemma i Nordamerika passar perfekt och islossning för Shapovalov under hösten skulle inte förvåna ett dugg.

Börjar nu mot Pierre-Hugues Herbert, en spelare som vi plussat för en del och som gör en bra säsong. Dubbelspecialisten har höjt singelnivån och tog ett antal bra segrar under våren och sommaren. Nu har dock toppformen bedarrat. Avslutade grässongen med att vara helt chanslös mot Anderson i Wimbledon och har sedan börjat hardcourthösten med respass direkt i både Atlanta (Popyrin) och Washington (Kecmanovic). Slet med serven mot Kecmanovic och den är jätteviktig för Herbert.

En Herbert i tveksam form ”bara måste” vara ett bra läge för Shapovalov att få ordning på säsongen – vi håller hemmaspelaren som en stark favorit till 1.62*!

Paire klart hetast!

Richard Gasquet har 6-1 i matcher mot sin landsman Benoit Paire – men nu är det nya tider och när fransoserna gör upp i första rundan i Montreal blir Paire det givna valet för oss. Vi har verkligen gillat Paire under 2019. Fortfarande har Paire en ojämnhet som ibland förbluffar – men i ljusa stunder är han ruskigt fin med ett väldigt brett register. Formen sitter fortfarande kvar. Tog ner Isner i Washington förra veckan innan han vek sig mot en vass Tsitsipas men Paire ser fräsch och bra ut och är en farlig motståndare för vem som helst.

Däremot är Richard Gasquet en spelare på uppenbar nedgång. Den forne världssjuan har hunnit bli 33 år och har dippat till plats 68 på rankingen. Skador har varit en del av förklaringen men vi har jättesvårt att se Gasquet lyfta nämnvärt framöver. En härlig bollbegåvning men kroppen är inte längre i toppskick – och ibland känns skallen inte heller riktigt ”på plats”. Gasquet avslutade juli med grustennis hemma i Europa men utan större framgång. Gör nu årets första hardcourtmatch och att då direkt ställas mot en inkörd, formstark Paire låter jättesvårt.

Vi menar att väldigt mycket talar för Paire i dagsläget och 1.72* är ett tacksamt odds. Bra vinnare.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.