Vassa lösningar i ATP-tennisen

Nadal vinner i London

Montreal är nästa anhalt i ATP-tennisen och där dyker det upp en rad formstarka spelare. En av dem är Diego Schwartzman som vi ger toppchans i sin inledande match mot en spelare helt ur slag. I ett annat möte satsar vi på ett överspel och i Champions League-kvalet går vi emot ett klassiskt lag som bör få problem på bortagräs. Lycka till med tisdagsspelen!

Schwartzman glider vidare

Diego Schwartzman kommer till Montreal med en snygg framgång i ryggen: vann i Los Cabos förra veckan. Gulbis, Kukushkin, Pella, Fritz var ingen jätteenkel resa till titeln, vilket var karriärens tredje ATP-triumf och den första på hardcourt. Visade form även i Wimbledon och den argentinske miniliraren (170 centimeter) är lätt att gilla. Har fantastiskt fina händer och är stark i både kropp och skalle. Inställningen är alltid god och Schwartzman kan absolut gå en fin hardcourthöst till mötes.

Det gör inte Marco Cecchinato, som snarare kandiderar till att vara en av ATP-tennisens absolut kallaste spelare. Italienaren fick ju ett rejält genombrott förra säsongen, med semifinal i Franska öppna och ytterligare ett koppel bra turneringar. I år har Cecchinato tappat snudd på allt. Hade många rankingpoäng att försvara på gruset men i Franska öppna rök han direkt – och det har Cecchinato faktiskt gjort i sina sju senaste turneringar. Att han nyligen tappade tre matchbollar i egen serve mot Delbonis och till slut torskade matchen var talande för en spelare helt slutkörd på självförtroende – och att touren nu flyttat över till snabb hardcourt i Nordamerika talar sannerligen inte för att Cecchinato har något trendbrott runt hörnet… Är ju en mycket utpräglad grusgubbe.

Nej, detta ska Schwartzman vinna lekandes lätt. Kommer jobba till sig gott om breakchanser och klara siffror är att vänta. Schwartzman med -4,5 i gamehandiapp till 1.76* har vi svårt att se gå snett.

Reprislir med Pospisil!

I Wimbledons första runda för en dryg månad sedan ställdes Felix Auger-Aliassime mot sin tio år äldre landsman Vasek Pospisil. Auger-Alliasime vann ”förstås” men som vi trodde och lirade gjorde Pospisil ändå ett hyggligt försök och tog första set. Det var första matchen på hela 2019 för den skadedrabbade Pospisil men nu börjar han röra på sig. Fick ett par nyttiga matcher i challengern i Granby nyligen och får han bara vara hel kan vi räkna med en hygglig resa på rankingen framöver – det är ju faktiskt en gammal topp-25-spelare vi snackar om.

Auger-Aliassime är en dundertalang. Fyller 19 år i veckan men är redan rankad 22:a i världen och visst går det att se en framtida Grand Slam-vinnare i kanadensaren. Uttåget ur Wimbledon mot Humbert var dock överraskande och en påminnelse om att Auger-Aliassime trots allt fortfarande är en tonåring som ännu saknar en del rutin och stabilitet. Var inte bra när han åkte ur mot Cilic i Washington förra veckan och visst blir det intressant att se hur han nu hanterar en av sina sämre perioder på länge. Har höga förväntningar på sig i denna turnering hemma i Montreal – kan vara något stressande, med tveksam formutveckling.

Precis som i Wimbledon är Auger-Aliassime storfavorit – men precis som i Wimbledon ger vi starke servaren Pospisil att hänga med bra, ett tag åtminstone. Över 21,5 game till 1.74* har god chans att ticka in!

Belgarna kopplar greppet

Såväl Club Brugge och Dynamo Kiev gör här första matchen i årets Champions League-kval. Club Brugge slutade den gångna säsongen på andra plats i den belgiska ligan, just bakom Genk. Brugge var väldigt starka på hemmaplan där man öste in mål och i grundserien vann 10 av 15 matcher, ett facit man bättrade på ytterligare då man vann samtliga fem hemmamatcher i den efterföljande mästerskapsserien. Laget har inlett denna säsong starkt med maximala sex poäng i Jupiler League, där man varit fullständigt överlägset i båda matcher och totalt har 9-1 i mål.

Ukrainska storklubben Dynamo Kiev är inte längre landets ledande klubb, och har de senaste tio säsongerna bara vunnit ligatiteln vid två tillfällen. Inte varit riktigt nära att utmana Shakhtar Donetsk de senaste åren. Dynamo har de senaste par säsongerna misslyckats med att kvala in till CL-gruppspelet och med en likvärdig trupp så tror vi inte på tredje gången gillt i år. Likt dagens motståndare har man dock fått bästa möjliga start på ligasäsongen med sex poäng på två matcher.

Vi tycker belgarna ser lite bättre ut och räknar med att de på hemmaplan skaffar sig ett bra utgångsläge inför bortareturen. Oddset 1.95* duger gott och ettan på Club Brugge spelas!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.