Premier League-premiär!

speltips

Vi är väldigt många som har längtat och väntat och ikväll smäller det: dags för Premier League-premiär! Det är dessutom lätt att räkna med en underhållande sådan: Liverpool gästas av Norwich och vi räknar med att Liverpool levererar direkt och vinner stort. I övrigt fäster vi blicken mot den högklassiga tennisen i Montreal, där Nadal får se upp med lurige Fognini medan Khachanov tar ner en fortsatt tveksam Zverev.

Liverpool gasar direkt

Dags för efterlängtad Premier League-premiär då Liverpool på fredagen gästas av nykomlingen Norwich. Fjolårstvåan Liverpool hade en magisk säsong då man fick lyfta Champions League-bucklan och tog smått otroliga 97 poäng i ligan. Som bekant räckte inte den imponerade poängtotalen då Manchester City var poängen ”värre”. Vi kan således räkna med ett fortsatt segerhungrigt Liverpool.

Transfermässigt har det inte hänt mycket i den röda delen av Liverpool men vad gör väl det när man har fått behålla allt man velat. Truppen är oerhört stark och Liverpool går in i säsongen med reserven Nathaniel Clyne som enda avbräck. Laget stod för en dominant andra halvlek mot Manchester City i söndagens Community Shield och förstärks här av Sadio Manés återkomst.

Norwich stod för en riktigt bra fjolårssäsong och vann till slut Championship. Defensiven tillhörde inte ligans allra bästa men framåt var man riktigt bra och snittade två mål per match. Nu går dock svårighetsgraden upp ett antal snäpp och skyttekungen Teemu Pukki lär inte få i närheten av så många målchanser i Premier League. Hyfsad bredd i truppen men det hade nog behövts ytterligare ett par klassvärvningar för att slippa kriga i botten. Visst har Norwich har vissa möjligheter att greja nytt kontrakt men det är inte på Anfield Road man ska ta sina poäng…

Liverpool brukar kunna hålla låda i den här typen av matcher och Norwich har inte defensiven för att kunna stå emot i kvällens ursvåra Premier League-premiär. Leverans direkt av bjässen och vi spelar Liverpool -2,5 till 2.15*!

Fognini stör Nadal igen

Rafael Nadal har inte sett särskilt övertygande ut i sina två första matcher på hardcourt denna höst. Fick jobba hårt mot Evans i första rundan och tvingades rädda ett par setbollar i första set, innan det gick något enklare mot Pella igår. Att Nadal behöver kämpa upp formen innan höstens stora mål US Open är givet – så kan det mycket väl bli men här och nu skrämmer världstvåan inte jättemycket.

Fabio Fognini gillar att möta Rafael Nadal. Det är visserligen 11-4 i matcher till Nadal men Fognini vann senast och har ofta tagit sig an Nadal med självförtroende. Fognini är ju en spelare med en attityd som ibland blivit hans fall men som flera gånger uppenbart har stört Nadal. Italienaren tror på sig själv och gör en riktigt, riktigt bra säsong. Är uppe som nia på rankingen och har nu slagit Paul och Mannarino ganska smidigt här i Montreal. Har ett par av tourens skönaste händer och när han kombinerar det med stabilitet är han väldigt svår att hantera.

Vi har faktiskt ganska svårt att se någon enkel resa för Nadal här, mot en Fognini med fortsatt självförtroende och form. 4.20* på att Fognini tar första set gillas och Fognini med +4,5 i gamehandikapp till 2.45* är bra.

Khachanov knäcker Zverev

Vi spådde problem för Alexander Zverev mot Basilashvili igår och visst blev det en tuff match: först efter tiebreak i avgörande set stod Zverev som segrare. Starkt att dra längst i en rysare, Zverevs sargade självförtroende behöver sånt, men samtidigt enkelt att konstatera att han fortfarande har en bra bit kvar till ”rätt” nivå. Har ju haft ett stökigt 2019 och det var länge sedan vi Zverev vara som skarpast. Fortsätter att slå väldigt många dubbelfel, exempelvis.

Även Karen Khachanov har slitit under 2019 men är nu på väg mot sin bästa turnering på länge. Har tagit ner Wawrinka och Auger-Aliassime här i Montreal, två segrar som vi måste ranka ganska högt. Hardcourt är den ryske världsåttans bästa underlag och dagens Zverev ska kunna passa ganska bra. Zverev blir lätt passiv och då kan en ta Khachanov med stigande självförtroende ta vinnande initiativ med sin tyngd.

Vi håller Khachanov som ”tydligast på gång” av dessa båda och detta blir knappast särskilt bekvämt för Zverev. Bra chans för Khachanov att spinna vidare och vi tar spel till 1.95*.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.