Premier League är igång!

Premier League

Visst är det en av de roligaste helgerna på året när Premier League drar igång. Så spännande att se var lagen står och vilka som visar framfötterna först. Vi gillar Everton skarpt och när de ställs mot ett motstånd vi inte alls har ”feeling” för i år så är spelet givet. Lägre odds men ännu bättre chans för hemmagynnade Watford och så gör vi en avstickare till Holland där en favorit blivit på tok för stor sådan. Underbart – häng med! 

Storsatsande Toffees får premiärjubla 

Everton slutade Premie League-säsongen 18/19 på åttonde plats. Nu är det givna målet att åtminstone bli ”best of the rest”, det vill säga bäst av lagen efter de sex stora drakarna. Kanske, kanske kan man till och med slå sig in i topp-6. Everton hade redan förra säsongen en intressant trupp och i sommar har man plockat in ett antal spännande spelare, med Juventus unga stjärnskottet Moise Kean i spetsen. Idrissa Gueye är ett kännbart avbräck men han är också det enda. 

Är det uppåt bland Everton-fansen så är det tvärtom hos supportrarna till Crystal Palace. Mycket duktige högerbacken Wan-Bissaka har sålts till Manchester United för dyra pengar, samtidigt som man varken ersatt honom eller tagit in en det man mest av allt behöver – en anfallare. Nu ligger återigen enormt mycket offensivt ansvar på storstjärnan Wilfried Zaha, en spelare som i veckan lämnade in en transferbegären och blev ordentligt besviken då han inte fick lämna. Högst oklart om han startar här. 

Nej, Crystal Palace kan gå en riktigt tung säsong till mötes och fjolårssäsongens hemmafacit var riktigt svagt. Vi tror Everton grejar tre sköna premiärpoäng och hugger tvåan till fina 2.45*. 

Watford vinner på Vicarage Road 

Watford har bakom sig en till stora delar finfin säsong, men avslutade med tre raka förluster och den ”givna” övre halvan-placeringen tappades i sista omgången. Då ”The Hornets” inte förlorat någon startspelare men värvat in ett par, tre sådana (vasse speedkulan Ismaila Sarr från Rennes sticker ut) så finns det skäl att denna säsong tro på en topp 10-placering. Försäsongsmatcher kan man normalt inte dra några större växlar av, men ändå värt att notera att Watford kommer med tre raka segrar – däribland mot Bayer Leverkusen och Real Sociedad. 

Brighton har tillhört de sämre lagen i ligan sen man tog klivet upp 2017. Sydkustlaget slutade 18/19 med bara två poäng ner till strecket och får ”tacka” ett hyggligt hemmafacit för sin fortsatta PL-status. På bortaplan var man nämligen återigen riktigt svagt och tillhörde för andra säsongen i följd ligans tre sämsta bortalag. Graham Potter är ny tränare och har fått i uppdrag att förvandla lagets spelsätt, något som kan tänkas ta lite tid. 

Watford var överlägset när lagen här möttes här förra säsongen. Även då handlade det om premiärmatchen. Vi tror på en repris och spelar Watford till 1.95* i odds. 

Ingen kross för splittrat Ajax 

Efter succén förra säsongen är det mycket att leva upp till för Ajax denna säsong. Den klassiska storklubben lyfte ju tillbaka mot Europa-toppen då man, i mycket snygg stil, nådde semifinal i Champions League. Det ”borde” ju rentav blivit final; tappet mot Tottenham svider nog fortfarande. Under sommaren har Ajax blivit av med de Ligt och de Jong – att Ajax tappar sina stjärnor är ingenting nytt men visst är detta två ovanligt tuffa tapp. Att kvala in till Champions League i år igen är av största vikt och kvalduellen mot PAOK är ju igång. Gjorde en bra match nere i Grekland i veckan och spelade 2-2 med mersmak – bra utgångslänge men ”klart” är det ju inte och returen spelas redan nu på tisdag. Att lördagens hemmamatch mot Emmen kommer litegrann i kläm är oundvikligt. 

Givetvis stimulerande för lilla Emmen att nu gästa Ajax. Förra säsongen gjorde Emmen det klart bra då man som nykomling löste kontraktet. Någon särskilt mycket högre målsättning går inte att ha denna säsong men visst ska Emmen kunna landa på rätt sida. Hade lite otur i förra helgens premiär då man sent släppte in matchens enda mål hemma mot Groningen. 

Poäng blir det knappast men nog är det ett gynnsamt läge för Emmen att nu ta sig an säsongens på pappret svåraste uppgift. Vi har svårt att se ett Champions League-fokuserat Ajax blåsa på i 90 minuter och ”krossa” – vi plockar Emmen +2,5 till 2.22*. 

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.