Manchester U-Chelsea!

odds

Det har redan sprakat rejält om Premier League och på söndagen fortsätter premiäromgången. I centrum står Manchester U-Chelsea, där vi går för ett högt odds, men även uppe i Newcastle ser vi klart. Dagens bästa favorit hittas i Allsvenskan där vi tror på nya Bajenmål inför hemmafansen.

Det luktar mål i Newcastle

Newcastle har med ganska små medel överlevt två år i följd. Dessutom med god marginal. Den stora anledningen till att man fått ut så mycket av truppen stavas Rafa Benitez, spanjoren som tränat klubben de tre senaste säsongerna. Benitez valde dock att i sommar lämna skutan och Steve Bruce är mannen som nu ska försöka rädda kvar klubben i finrummet. Inget populärt val bland supportrarna och Bruce är ju till skillnad från Benitez inte känd som någon taktiker. Lagets stabila defensiv kommer inte vara lika stabil denna säsong, det vågar vi lova. Framåt ser det däremot intressant ut med värvningarna av Saint-Maximin, Joelinton och Carroll.

Arsenals målsättning är som vanligt att nå en topp 4-placering, något man misslyckats med de tre senaste åren. En läckande defensiv har varit orsaken till de senaste två misslyckandena då man totalt släppt in drygt 100 ligamål. Med en svajig backuppsättning lär Arsenal fortsätta släppa in mycket mål, men den redan starka offensiven är med nye Nicolas Pepe nu än starkare.

Med klara frågetecken för båda lagens försvarsspel samtidigt som det finns gott om offensiv kraft på plan, så tror vi på mål i denna match. Vi spelar Över 2.5 mål till oddset 1.76*.

Delad pott på Old Trafford?

Väldigt intressant premiärmatch på söndagen mellan två av storlagen. Manchester United- Chelsea blir en riktig höjdare när Unitedmanagern Ole Gunnar Solskjaer ställs mot nye Chelseabossen Frank Lampard.

Manchester United har en riktigt svag säsong bakom sig där man blev sexa på ynka 66 poäng. En tredje sjätteplats på fyra år får bara inte ske och klubben har slantat upp rejäla pengar för högerbacken Aaron Wan-Bissaka och tidernas dyraste försvarsspelare, Harry Maguire. Romelu Lukaku har däremot sålts vilket lämnar Marcus Rashford kvar som ensam central anfallare. Får inte gå sönder.

Chelsea grejade en fin tredjeplats under Maurizio Sarris första säsong som tränare. Sarri fick dock utstå en hel del kritik och har lämnat för Juventus. Klubblegendaren Frank Lampard har efter bara en säsong som huvudtränare (Derby County) fått uppdraget att lotsa Chelsea till nya framgångar. Klubben har dock inte tillåtits värva in några nya spelare och får lita till det man har.

Lagens båda möten i fjolårets Premier League slutade oavgjorda och visst kan båda tränarna vara nöjda med en premiärpoäng här. Viktigt att inte förlora. Vi tror på en jämn match och väljer spel på krysset till 3.30*.

Given idé i ”HIF-derbyt”

Hammarby har fullkomligen öst in mål i Allsvenskan och det finns inte mycket som talar för att det ska ta stopp nu. Senast fick man nöja sig med en poäng nere i Kalmar men då ska man veta att man fick en spelare utvisad och trots det satte 2-0 – innan Kalmar fick in två bollar. Offensiven sprudlar och man snittar fler än tre mål per hemmamatch! Ska man tappa poäng här så är det sannolikt att defensiven har fallerat men det tvivlar vi på.

Ja, gästande Helsingborg vågar nog inte satsa för hårt på att attackera utan måste ligga rätt med fullt fokus i varje situation. Att spela på Tele 2:s snabba konstgräs passar normalt HIF väldigt illa och laget har inte övertygat. Bara en poäng på de tre senaste matcherna – via 1-1 mot Falkenberg senast – och totalt 2-7 på dessa. Den stora härföraren Andreas Granqvist har haft stora problem på slutet och det oroar rejält.

Vi tror på en mycket god vinstchans för Hammarby och man kan absolut vinna med två mål eller fler. Därmed gillar vi oddset 2.30* på asian handicap -1.5.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.