Svensk fotboll för hela slanten!

Malmö FF spelas i seriefinalen

Efter en helg med Premier League-premiär och en hel del annat lockande på spelfronten vänder vi blickarna ”hemåt” på måndagen. Det är svensk fotboll som gäller och en vass idé har grävts fram i Superettan där en hemmagynnad favorit bör koppla grepp tidigt. I Allsvenskan tror vi inte alls att det blir så pass målsnålt som oddsen skvallrar om och det är läge att ta betalt. Ny vecka – nya möjligheter!

Försvarsproblem i IFK

IFK Göteborg fortsätter att vara svårslaget. Blåvitt har bara förlorat en av sina 15 senaste matcher, men har samtidigt bara vunnit två av sina sju senaste och halkat efter topplagen. Att laget skulle vara med och slåss om Europa fanns ju dock inför säsongen inte på kartan – en säsong som hittills varit en stor succé. Till kvällens match har man dock betydande problem då Calisir, Da Graca och Toko samtliga är avstängda. Det betyder att tre fjärdedelar av backlinjen får följa matchen ifrån läktarhåll…

Falkenbergs FF kämpar på bra för dagen och 1-1 mot Helsingborg senast vara tredje poängmatchen på fyra matcher. Hallänningarna har klättrat över de båda negativa strecken och befinner sig nu på en trettonde plats. Det ska sägas att laget plockat nästan samtliga poäng på hemmaplan, men FFF har i alla fall snittat över ett mål framåt på resande fot och nätat i fem av sina sex senaste matcher.

IFK Göteborg kommer sannolikt göra mål hemma mot seriens sämsta bortalag, men vi ger även Falkenberg stora möjligheter att sätta dit åtminstone en boll med tanke på den rejält försvagade blåvita backlinjen. Vi spelar på att båda lagen gör mål till 1.76*.

Mål på Guldfågeln

Kalmar FF må ligga kvar på kvalplats och är nu uppe i tio raka matcher utan vinst, men insatsen och poängen senast bör ändå ha gett smålänningarna en boost. Att hämta upp 0-2 till 2-2 mot Hammarby ger såklart positiv energi, något som verkligen behövs i ett Kalmar FF som haft stora problem med målskyttet. Det var första gången sen i april månad som Magnus Pehrssons mannar lyckades göra två mål i en match. Ikväll är kapten Viktor Elm samt ordinarie backen Fidan Aliti tillbaka i spel. Däremot saknas Rasmus Elm och det är ju ett fortsatt minus då han i grunden är en av de allra främsta inom svensk fotboll.

Örebro SK har gått riktigt starkt mot slutet. Sju poäng av nio möjliga och totalt 10-3 i mål mot Falkenberg, Helsingborg och IFK Göteborg. Starka papper. Örebro var trots ”bara” 2-2 det klart bättre laget i mötet med IFK Göteborg senast, och framförallt imponerar just nu offensiven med Carlos Strandberg i spetsen.

Tre av Kalmars fyra senaste matcher har gått över 2.5 mål. Örebros fem senaste har gjort detsamma. Vi tror trenden fortsätter och väljer spel på Över 2.5 mål till 2.05* i odds.

J-Södra hela vägen

Vi rankade Jönköpings Södra högt inför säsongen då truppen såg stark ut i samtliga lagdelar. En bra mix av rutinerat och talangfullt dessutom och det förstnämnda är ofta viktigt i Superettan. Det började dock aningen tveksamt men i takt med att skadeläget förbättrats rejält så har spelet lossnat. Nu nosar man rentav på den allsvenska kvalplatsen och vi tror inte att man blir avhängt i första taget. Jallow ryktas vara på väg till IFK Göteborg men än har inget bekräftats.

Det blir inte lätt för Syrianska, som har konstgräs som sitt ordinarie underlag. Nu är det vanligt gräs på Stadsparksvallen där bara en av J-Södras totalt fem förluster har kommit. För gästernas del har väl bortaspelet varit hyfsat men det är trots allt bara tre lag som har förlorat fler bortamatcher. Syrianskas form är godkänd men man har haft ett ganska överkomligt schema på slutet. Nollan har SFC bara hållit i en av sina åtta senaste matcher och det lär bli svårt att täppa till här också.

Visst är det ett alternativ att spela ettan till 1.57 i odds men vi har en vassare lösning. Vi tror nämligen att Jönköpings Södra kopplar greppet redan i första halvlek. Inget lag har släppt in färre mål före paus och här hemma har J-Södra bara släppt in ett enda under de 45 inledande minuterna. Syrianska är för sin del det lag som är näst sämst när det kommer till målskyttet före paus – och allra sämst sett till insläppta mål.

Statistiken talar tydligt för att hemmalaget börjar bäst och vi spelar på att man leder i paus och håller undan. Halvtid/fulltid-alternativet 1/1 betalar goda 2.15* i odds.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.