Givet speltips i Supercupen

Premier League

Champions League-segrande Liverpool ställs i Istanbul mot Europa League-mästarna Chelsea. Det är Liverpool som, minst sagt, kommer på bäst humör efter helgens Premier League-premiär och visst ska den så laddade Liverpool-offensiven återigen kunna sätta sin prägel – målrikt är starkt! Sedan fortsätter tennisen att locka. Alexander Zverev riskerar nya bekymmer medan Nishikori också är en favorit i fara, mot hete landsmannen Nishioka.

Starkt speltips i Supercupen

UEFA Super Cup i Istanbul står för dörren, och för första gången någonsin spelas matchen mellan två engelska lag. Champions League-mästarna Liverpool mot Europa League-segrande Chelsea.

Vi var som ni kanske minns helt inne på att Liverpool skulle vinna stort i fredagens premiär mot Norwich, och med 4-0 i halvtid var ju hcp-spelet till drygt dubbla pengarna ”hemma” redan i halvtid. Norwich tilläts dock reducera och Liverpool var osedvanligt slarviga i defensiven där man bjöd på ytor och misstag vi normalt inte ser laget göra. Framåt visade man dock klass och man blir inte sämre av att nu ha Sadio Mané startredo. Defensivt minus då målvaktsfantomen Alisson faller bort.

Chelsea har en spännande säsong framför sig. Svårt att riktigt veta hur Frank Lampards manskap ska klara sig utan Eden Hazard och med rådande transferförbud. Laget inledde väldigt piggt i helgens premiärmatch borta mot Manchester United, men bollen ville trots ett par skott i virket inte in och Chelsea fick vända hem med hemska 4-0 i baken. Mittbacksklippan Antonio Rüdiger fortsatt skadad.

Två defensivt försvagade lag som båda har en hel del offensiv firepower. Vi tror på åtminstone tre mål gjorda och vårt starka speltips i Supercupen blir Ö 2,5 mål till 1.64*.

Lurigt ”derby” för Nishikori

Kei Nishikori har varit ett toppnamn i många år nu och fortfarande är han obestridd Japan-etta – men när han på onsdagen ställs mot landsmannen Yoshihito Nishioka kan vi lätt se Nishikori få slita för ”derbysegern”. Nishikori övertygade inte när han i Montreal förra veckan tappade och föll mot Gasquet och även under våren hade Nishikori problem på hardcourt.

Inspirerande för Nishioka att nu ställas mot idolen Nishikori – och Nishioka har formen på topp. Har gjort flera bra matcher sedan touren flyttade över till Nordamerika, inte minst här i Cincinnati. Slog ut Millman och Sousa i kvalet för att sedan slå Thompson i måndags. Lille Nishioka trivs uppenbarligen strålande på nordamerikansk mark och närmar sig topp-50 på rankingen.

Farlig uppgift för Nishikori och till 3.25* testar vi gärna skrällen med Nishioka. Den starka lösningen är Nishioka med +1,5 i sethandikapp till 1.74*.

Tufft igen för Zverev

Förlåt om vi tjatar men så länge Alexander Zverevs svacka fortsätter är det svårt att låta bli att gå emot. Vann ett par matcher i Montreal förra veckan men sedan tog det som vi trodde och lirade stopp mot Khachanov. Zverev inledde den matchen med att blankt tappa serven – och sedan var han egentligen aldrig nära att ta över initiativet. 2019 har, sett till förväntningar, varit ett uselt år för Zverev och här och nu talar inte särskilt mycket för att islossningen ligger runt hörnet.

Tvärtom så ökar ju pressen för varje misslyckande – och att nu kliva in i Cincinnati med Miomir Kecmanovic som öppningsmotståndare låter ganska läbbigt. Kecmanovic har vi lyft fram ett par gånger och den 19-årige serben har gott och väl visat varför. Är ännu ”bara” rankad som nummer 58 i världen men ska definitivt betraktas som en giftigare motståndare än så. Har tagit flera bra hardcourtsegrar här under hösten och ser nu snudd på rekordbra ut. Körde över Hoang och Lopez i kvalet här, innan 6-3, 6-3 mot Auger-Aliassime var strålande. Kecmanovic släppte inte till en breakboll på hela matchen.

I dagsläget kan vi inte hålla Alexander Zverev som en direkt svårare uppgift för Kecmanovic. Har alla möjligheter att vinna och kommer ”som sämst” bjuda stenhårt motstånd. Kecmanovic med +2,5 i gamehandikapp till 1.86* är ett fint lir.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.