Kval till Europa League med tre svensklag

Europa League

Tre svenska lag är kvar i kvalet till Europa League och ikväll avgörs det hur många som tar sig till playoff och det sista steget innan gruppspelet. Visst är det Malmö FF som har den bästa möjligheten till avancemang men även AIK ses som stor favorit att gå vidare. Vi har hittat lockande odds i alla matcherna och det är knappast med hjärtat – här ska vinnas pengar. Spännande fotbollskväll väntar! 

Zrinjski och Malmö FF målar 

Malmö FF har ett ben i Europa Leagues playoffrunda efter förra veckans 3-0 mot bosniska Zrinjski. MFF gjorde en riktigt bra match hemma på Stadion och noterades bland annat för 17-4 i avslut. Annars har de himmelsblå haft det jobbigt ett tag med fem oavgjorda på de sex senaste matcherna i Allsvenskan. Med hållen hemmanolla, tre måls försprång och ”måstematch” i Allsvenskan på söndag kan det bli tal om att vila lite spelare här. 

Helt och hållet kan man dock inte räkna bort Zrinjski som ju i förra rundan faktiskt storskrällde mot Utrecht, ett av de bästa lagen bakom superduon Ajax/PSV i Nederländerna. Bosnierna vann med totalt 3-2 efter förlängning i returmötet, men det ska sägas att man hade marginalerna på sin sida då Utrecht över två matcher skapade klart flest målchanser. Zrinjski var dock inte ofarliga på hemmaplan där man nu gjort fem mål på två kvalmatcher. 

Malmö FF är numret större än Zrinjski och kommer högst sannolikt peta in åtminstone en boll i kvällens möte. Hemmalaget måste gå framåt och lär inte heller de gå mållösa. Vi gillar oddset 1.80* på att båda lagen gör mål. 

Se upp för sherifferna 

AIK slog till med ett kanonresultat nere i Moldavien då man besegrade Sheriff med 2-1. Två tidiga AIK-mål inom loppet av 100 sekunder gav stockholmarna en drömöppning på matchen. Sheriff var annars väl så bra med drygt dubbelt så många avslut som AIK, men kom inte närmre än en reducering. 

Sheriff var en klar besvikelse på hemmaplan i Champions League-kvalet, där man föll med 0-3 mot georgiska Saburtalo. Laget som har en hel del Europarutin och är överlägset bäst hemma i Moldavien, höjde sig dock i bortareturen och var 3-0 upp efter elva minuter (!) – men drog på sig ett rött kort och missade avancemang. Sheriff är ett grundkapabelt lag som besegrat bättre lag än AIK. Bortabesegrade bland annat Lokomotiv Moskva i gruppspelet förrförra säsongen. 

AIK passerade i helgen Malmö FF efter en säker 4-2-seger borta mot AFC Eskilstuna. Två mål av nyvärvade Nabil Bahoui och visst ser det bra ut inför dagens returmöte. Man släppte dock in två mål hemma mot Maribor häromveckan och det gäller att inte bli för passiva här. 

Gästerna måste göra åtminstone två mål för att kunna avancera och här har vi hittat ett fint odds på att man lyckas med just den målproduktionen. Vi spelar Sheriff Över 1.5 mål till väldigt tilltalande oddset 4.45*. 

Respass för Norrköping… 

IFK Norrköping var i hemmamötet med israeliska Hapoel Beer Sheva spelförande och skapade fler målchanser än gästerna, men fick nöja sig med 1-1. Nu väntar en betydligt tuffare match i tryckande värme. 

Norrköping är uppe i sju matcher utan förlust, i vilka man hållit nollan i fem. Motståndet har dock överlag varit överkomligt i dessa och östgötarna har inte riktigt lyckats imponera denna säsong. Hemmaseger i söndags med 2-0 mot notoriskt bortasvaga Elfsborg, men Norrköping är kvar på sjunde plats – en tydlig besvikelse då man alltså även löper en uppenbar risk att inte nå Europa League. 

Lag från Israel brukar göra långt bättre ifrån sig innanför landets gränser, och Hapoel Beer Sheva har hittills denna säsong inte varit något undantag. Man har spelat 1-1 i samtliga tre bortamatcher i EL-kvalet, medan man vunnit sina hemmamatcher. Spelade förra säsongen 2-2 här mot såväl kroatiska storlaget Dinamo Zagreb som cypriotiska dominanten APOEL, lag som tveklöst är starkare än IFK Norrköping. 

Tyvärr tror vi att Norrköping hade behövt vinna hemmamatchen för att lyckas avancera till nästa runda. Vi anser att hemmastarka Hapoel ska vara större favorit än man är och till saftiga 2.50* blir valet enkelt. Ettan spelas! 

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.