Barca liras direkt

odds

Premier League är redan igång och på fredagen brinner det till även i Spanien och Tyskland – underbara tider för oss sport- och spelälskare! I Spanien ska Barca liras direkt: trots frågetecken för Messi ser det ruskigt spännande ut och exempelvis vill ju de Jong och Griezmann kliva fram direkt. Bra premiärvinnare! Barcelonas lokalrival Espanyol går däremot en tyngre säsong till mötes och vi skjuter iväg en rolig ”långtidare”. I Tyskland gör vi det enkelt för oss: Bayern München ses med toppchans att inleda med tre säkra pinnar.

Barca numret större direkt

En vecka efter Premier League drar nästa storliga igång. Spanska Primera Division ”tjuvstartar” redan på fredagskvällen i Bilbao. Hemmalaget Athletic gästas av Barcelona – Baskien mot Katalonien och en härlig match att vänta.

Athletic hade fram till föregående säsong inte bara spelat gruppspel fyra år i följd utan också tagit sig vidare till Europa League-slutspelet samtliga gånger. Laget gör nu sin andra raka säsong utan spel i Europa och laget såg ifjol ut att må bra av att kunna fokusera fullt ut på ligaspelet. Athletic förbättrade sig åtta placeringar gentemot säsongen 17/18 och slutade på åttonde plats. Inte mycket alls har hänt på transfersidan i sommar då inte en enda spelare köpts eller sålts. Mittbacksklippan Inigo Martinez missar av allt att döma matchen och det är ett avbräck.

Ett minus kan även gästerna ha då Messi är tveksam till spel. Det låter ändå lite mer optimistisk i de senaste rapporterna och ett inhopp kan ju räcka långt när vi ju talar om den främste någonsin. Till skillnad mot Athletic så har det varit mycket action i Barcelona denna sommar. Spelare för en bra bit över två miljarder kronor har plockats in. Frenkie de Jong och Antoine Griezmann sticker onekligen ut lite extra och Barcas trupp ser ”otäckt” bra ut. Man genrepade med 4-0-seger mot Napoli – utan Messi – och vi har svårt att se ett defensivt lite försvagat Athletic stå emot Barcelona här.

Med gästernas hårda konkurrens vill alla visa framfötterna och i en sprakande premiär ska det bli leverans. Barca liras direkt, till 1.71*.

Fiaskosäsong för Espanyol?

Barcelona-klubben Espanyol slog förra säsongen till med sin bästa ligaplacering på 14 år. De blåvitrandiga slutade på sjunde plats, men gjorde det med minusmålskillnad och tog den sista Europaplatsen med minsta möjliga marginal. Inbördes möten mot Athletic Bilbao fällde avgörandet.

Till denna säsong har tränaren Rubi valt att lämnat klubben och ersatts av den orutinerade internlösningen David Gallego. Dessutom har mittbacksklippan Mario Hermoso lämnat för Atletico Madrid och i veckan blev lagets överlägset bästa målskytt, Borja Iglesias, klar för Real Betis. Iglesias gjorde den gångna säsongen 17 ligamål vilket var 13 fler än tvåan i den interna skytteligan… Någon ersättare för den centrale anfallaren har ännu inte värvats in. Ytteranfallaren Matias Vargas (Velez Sarsfield) och mittbacken Fernando Calero (Real Valladolid) de två enda köpen.

Espanyol är på papperet ett sämre lag i dagsläget och hur ska David Gallego hantera sitt första riktiga tränarjobb? Därtill är klubben nära spel i Europa Leagues gruppspel, något som skulle kräva mycket energi från ett lag som inte har rutin från Europaspel. Nej, det finns många frågetecken kring Espanyol och vi blir inte överraskade om laget denna säsong får bottenstrida.

Till höga 10* gånger pengarna spelar vi väldigt gärna på att Espanyol blir ett av tre lag som får ta hissen ner i Segunda División – en rolig ”långtidare”!

Enkel Bayern-premiär

Även Bundesliga dunkar igång i helgen och mästarna kliver in i direkt: det mäktiga Bayern München tar emot Hertha Berlin och visst blir det enkelt att räkna med Bayern-leverans direkt. Många hade visserligen räknat med mer action i Bayerns trupp under sommaren men en stark stomme finns ju kvar och bakåt är man förstärkt. Att man i veckan gjorde klart med Perisic tycker vi också var en bra värvning (dock inte med i premiären). Bayern fick nyligen stryk av Dortmund i Supercupen men spelade ändå bra – och konkurrensen från Dortmund är nyttig, den tvingar Bayern München att vara på tå.

Hertha Berlin slutade på elfte plats i våras, en tämligen väntad placering. Inledde säsongen lovande men orkade som väntat inte hålla i hela vägen. Våren blev tämligen trist och odramatisk. Mycket talar för att Hertha kommer befinna sig i liknande tabellregioner denna säsong. Lazaro är ett tapp men Lukebakio och ett par andra spelare har kommit in. Hertha ska definitivt vara för bra för bottenstrid men Europa-biljett? Nej, knappast.

Vi räknar med att Bayern München gott och väl står redo för en vass premiärprestation och då är klasskillnaden återigen för stor. Hertha har lämnat Allianz Arena mållöst fem säsonger i rad och så kan det mycket väl bli igen. Vi tar Bayern München med -2 i hcp till 1.76*, vilket alltså innebär pengarna tillbaka om marginalen ”bara” blir två mål. En stabil deal!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.