Potter vinner igen

Potter vinner igen

Det är otroligt trevliga tider: snart är alla storligor igång! Premier League började redan förra förra helgen och Graham Potter fick en drömstart som tränare för Brighton – nu räknar vi med att Potter vinner igen, hemma mot West Ham. Norwich är ett lag som kommer bjuda på målrika matcher och det scenariot liras hemma mot Newcastle. I Spanien räknar vi med att Real Madrid direkt visar att man menar allvar i år och från den tyska premiäromgången lyfter vi fram Wolfsburg. 

Målrikt möte på Carrow Road 

Nykomlingen Norwich vann förra säsongen den engelska andradivisionen och gjorde det med en väldigt stark offensiv. ”Kanariefåglarna” snittade som enda lag i serien drygt två gjorda mål per match, men man släppte också in en hel del mål – 57 stycken på 46 matcher. Framförallt bjöd man på målrika matcher hemma på Carrow Road där man på 23 matcher hade målskillnaden 51-34. Succétränaren Daniel Farke har aviserat samma publikvänliga spelstil även i Premier League vilket man också visade i premiären borta mot Liverpool. 

Newcastle har haft ett ganska tätt försvarsspel de senaste säsongerna, men det var under mästartaktikern Rafa Benitez. Spanjoren lämnade ju klubben i somras och nye Steve Bruce är inte känd för någon vattentät defensiv. Klubben har tagit in ett par intressanta anfallsspelare i Joelinton och Saint-Maximin. Med Almiron i laget sen tidigare har man riktigt vassa kontringsvapen vilka bör få fina ytor mot ett offensivt och lite naivt Norwich. 

Vi tror mycket på en målrik match här och valet blir enkelt. Vassa oddset 1.95* spelas på Över 2.5 mål. 

Potter vinner igen 

Svenskbekante Graham Potter lämnade som bekant i somras Swansea för Premier League och Brighton. Engelsmannen fick i uppdrag att inte bara förbättra resultaten utan och också göra Brighton till ett mer spelande lag än man var under Chris Hughton. Potter och Brighton fick en drömstart då man i premiären lämnade Watford med en imponerande 3-0-seger, och visst syntes det skillnad i lagets sätt att spela. Klart lovande och här kan flera bra nyförvärv vara startaktuella. 

West Ham fick däremot en blytung start med 0-5 i baken hemma mot Man City. Visst, det var mästarna man mötte men nog borde man ändå kunnat stå upp lite bättre. De båda viktiga offensivspelarna Sebastien Haller och Felipe Anderson är frågetecken här efter smällar i premiären. West Ham förlorade förra säsongen hela 10 av 19 bortamatcher, däribland matchen i Brighton. 

Normalt hemmastarka Brighton går in till denna hemmapremiär med en härlig känsla och vi tror man plockar tre nya poäng mot ett defensivt svajigt West Ham. Potter vinner igen och Brighton liras till 2.50*. 

Real Madrid levererar direkt 

Förra säsongen kvalade in som en av Real Madrids sämre på många år. Var ju aldrig ens nära Barcelona i ligaracet (19 poäng bakom till slut) och blev förnedrat av Ajax i Champions League. Inte ens när Zidane lockades tillbaka blev det någon större bättring. Att ”Zizou” nu rattar spakarna från start måste ändå ses som positivt – och han har ju fått plocka in en bunt vassa nyförvärv för att garantera en betydligt bättre säsong. Framförallt blir Hazard givetvis högintressant att följa i denna omgivning. Barcelona ser urstarkt ut men visst ska Real Madrid utmana i år – otroligt viktigt att komma igång bra direkt! 

Hemmalaget Celta Vigo siktar också på bättring efter att ha spenderat förra säsongen i bottenträsket. Kontraktet grejades men mycket mer än så var det inte. En ganska tydlig försämring jämfört med föregående säsonger och vi ser definitivt Celta en bit högre upp i tabellen denna säsong, bland annat tack vare Denis Suarez och några andra goda nyförvärv. Att nu få börja hemma mot Real Madrid är förstås kittlande – men samtidigt jättesvårt. 

Det är ett Real Madrid som direkt vill visa att man nu menar allvar och dessutom är detta en arena man trivs ypperligt på. De fem senaste besöken i Vigo har givit hela 17 Real-mål! Vi räknar med att Zidane direkt fått ordning och testar Real Madrid med -1,5 i hcp till kittlande 2.75*. 

Wolfsburg gillas i premiären 

Efter några dystra säsonger där Wolfsburg varit på vippen att åka ur Bundesliga lyckades man förra säsongen vända trenden, med råge. Höll ihop bra mest hela säsongen och hittade en vass spurt, vilket till slut gav sjätte plats och därmed en direktbiljett till Europa Leagues gruppspel. En stark kraftsamling av Wolfsburg och nu ser truppen lovande ut. Weghorst och andra kuggar från förra säsongen är kvar medan exempelvis Schlager, Mbabu och Joao Victor är nyförvärv som ska kunna dra upp nivån ytterligare något. I våras gick Wolfsburg mycket starkt här hemma och till slut landade man på 36 gjorda mål på 17 hemmamatcher – endast Dortmund och Bayern München gjorde fler hemmamål. 

Nu börjar Wolfsburg hemma mot jojo-gänget Köln, som fortsätter att pendla mellan Bundesliga och ”Zweite”. Vann i våras andraligan ganska enkelt och i grund och botten är man en tillräckligt stor klubb för att gott och väl kunna etablera sig i högstadivisionen. På pappret tycker vi definitivt att det bör gå vägen denna säsong. Framåt har man det gott ställt med framförallt Modeste och Terodde och en bunt nyförvärv har breddat truppen. Köln har ju dock alltså floppat förr och framförallt blir det intressant att se hur man klarar bortaspelet denna gång: förra svängen i Bundesliga hade man bedrövliga 2-2-13 på resande fot. 

Vi sågar inte Köln men det är rejäl svårighetsgrad i premiären och vi går emot. Vi gillade Wolfsburg förra säsongen och med förstärkt trupp och fin försäsong i ryggen är ettan till 1.90* en bra premiärvinnare! 

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.