En rolig och en trolig i Premier League

speltips

Bundesliga är igång och för Emil Forsbergs Leipzig väntar faktiskt en debutant. Huvudstadslaget Union Berlin har aldrig spelat i förstadivisionen och visst ser det lite tunt ut i jämförelse med lag som Leipzig. I Premier League är vi helt inne på en målsnål tillställning i Sheffield men sticker ut haka desto mer i Chelsea-Leicester. Lycka till! 

Målfattigt i stålstaden 

Nykomlingen Sheffield United såg ut att gå tomhänta från premiären borta mot Bournemouth, men inhoppande Billy Sharp lyckades rättvist peta in 1-1 i slutminuterna. En bra prestation av ”The Blades” som är ganska hårt nederlagstippat denna säsong. Tränare Chris Wilder må ha ett med Premier League-mått mätt väldigt anonymt lagbygge, men United är ett välorganiserat gäng som förra säsongen hade andradivisionens bästa defensiv – och just försvarsspelet såg väldigt stabilt ut i Bournemouth. 

Crystal Palace lyckades behålla sin store anfallstalisman Wilfried Zaha, till ivorianens stora besvikelse. Zaha bedömdes ej vara mentalt redo för att starta i premiären men byttes in i andra halvlek, något som ej räckte till mål hemma mot Everton trots att man fick avsluta med en man mer. Matchen slutade 0-0, ett resultat Palace får vara nöjda med i en tillknäppt match. 

Två välorganiserade lag här och frånsett nämnde Zaha (startar nu?) finns det inga högklassiga anfallare på plan. Vi tror lagen återigen bjuder på få mål och spelar Under 2.5 mål till 1.62*. 

Skräll på Stamford Bridge? 

Frank Lampard har fått en sisådär start som tränare för Chelsea. Laget spelade ganska bra fotboll i premiären på Old Trafford, men uppträdde lite naivt och åkte på storstryk. Det såg bättre ut mot Liverpool i onsdags och visst betydde städgumman Kantés återkomst mycket. Nu gör man sin tredje match på sju dagar och veckans 120 minuter i Istanbul kan möjliga sitta kvar lite i vissa ben. Viktige mittbackschefen Rüdiger har inte spelat match sen i våras och är ett stort frågetecken. 

Leicester har ett väldigt intressant lag som bör hålla en hög standard i Premier League redan ifrån start. Visst, försvarsresen Maguire har lämnat men ersättaren Söyüncü var fullkomligt briljant i hemmapremiären mot Wolves. Leicester hade hela 70% bollinnehav och skapade flest chanser, men matchen slutade mållös. Framåt har man med värvningen av Newcastles skyttekung Perez nu en riktigt vass anfallskvartett, med enormt kontringsstarke Vardy som spjutspets. 

Chelsea är kapabelt men går inte att lita på och vi blir inte överraskade om man som mot United blir bortkontrade här. Till väl höga 5.05* spelar vi skrälltvåan. 

För tufft för debutanten 

Union Berlin kliver på söndagen in i Bundesliga för första gången någonsin. Tog ju steget upp i våras efter att ha slutat trea i andraligan och sedan vunnit en dramatisk kvalduell mot Stuttgart. Trots att Union i ett antal säsonger varit ett lag för den övre halvan av andradivisionen var uppflyttningen överraskande och visst blir det nu mycket intressant att se hur man klarar debutsäsongen i 

Bundesliga. Vi har ofta sett de ”små” Bundesliga-nykomlingarna få problem och trots att Union värvat in rutin i exempelvis Subotic, Gentner och Ujah är det ändå svårt att se laget undvika bottenstrid. 

Börjar nu hemma mot Leipzig, som går en spännande säsong till mötes. Har ju etablerat sig som ett givet topplag och tredjeplatsen i våras var stark. Gick riktigt bra under andra halvan av säsongen. Nu har Nagelsmann kommit in som ny tränare, ”underbarnet” på tränarbänken som gjort det riktigt bra med Hoffenheim. Truppen ser också ganska tydligt bredare ut denna säsong och Leipzig har ju visat sig riktigt bra på att värva ungt och smart. Champions League väntar så småningom och den dubbleringen blir en utmaning – att innan dess få en bra start på ligaspelet är av största vikt. 

Visst kan det låta läskigt att börja borta mot en inspirerad nykomling men vi gillar ändå läget att gå på klasskillnaden här: Leipzig en bra premiärvinnare till 1.71*! 

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.