Djurgården ordnar lucka

Malmö FF spelas i seriefinalen

Ny vecka och nya möjligheter! Vi har nosat upp ett par riktigt fina idéer i ATP-tennisen och bland annat klickar vi i nyligen comebackande Andy Murrays match. Oerhört intressant i Allsvenskan nu med idel viktiga möten. Djurgården har seglat upp som serieledare och efter AIK:s förlust har man chansen att få en liten lucka. Hemma mot AFC Eskilstuna tror vi att man dikterar villkoren ifrån minut 1 och tar en komfortabel hemmaseger.

Djurgården rivstartar

Djurgården ångar på och har sen mitten av maj månad tagit ruggiga 29 av möjliga 33 poäng, en poängskörd som lotsat stockholmarna ändå upp i serieledning. Defensiven är allsvenskans bästa och laget har hållit nollan i fyra raka matcher – vinst i samtliga. Senast 4-0 mot Sirius där gästernas tidiga röda kort gav Djurgården en riktigt behaglig resa. Serieledarna var 3-0 upp redan i halvtid och nye Curtis Edwards fick näta direkt i debuten. DIF ser fruktansvärt stabilt ut för dagen!

Inte lika muntert hos nästjumbon AFC Eskilstuna. Förlusten mot AIK var tredje förlusten på fyra matcher och AFC har på dessa matcher släppt in tolv mål. På bortaplan har man förlorat sju av nio matcher och när man nu reser till huvudstaden för match mot tabellettan så talar precis allt för en åttonde.

Vi tror Djurgården sätter upp tempot direkt och leder det här redan i halvtid. Därefter ska man inte ha några problem att vinna matchen. Vi lirar 1/1 under ”Halvtid/Fulltid” till oddset 1.62*.

Målfattigt i Skåne?

Helsingborg är inne i en poängmässig svacka då med bara en poäng på fyra matcher. Senast var man nära att i slutet knipa en poäng borta mot Hammarby, men skåningarna föll med 2-1 och hade varit högst oförtjänta av en kvittering. Oerhört viktiga poäng på spel här då man nu bara har fyra poäng ner till nästjumbon AFC Eskilstuna.

IFK Göteborg hade marginalerna på sin sida då man nådde 1-1 hemma mot svaga bortalaget Falkenberg. En riktigt dålig insats av Blåvitt som dock hade tre fjärdedelar av backlinjen avstängd. Dessa tre är tillbaka, men nu faller istället den fjärde komponenten i nämnda backlinje bort – Sebastian Ohlsson. Ändå klart bättre truppstatus till denna match och en defensiv som inte lär släppa till alls så mycket målchanser som man gjorde mot FFF.

En väldigt viktig match för inte minst Helsingborg som vi tror kommer riskminimera en del här. Båda lagen har spelat Under 2.5 mål i åtta av sina elva senaste matcher, och vi tror på ännu en målfattig match här. Oddset 1.71* på Under 2.5 mål är taget!

Andy Murray gillas

Han skyndar långsamt i sin comeback, Andy Murray. Många trodde ju att karriären var över efter Australian Open i januari – de senaste åren har präglats tråkigt hårt av ständiga skadeproblem. I juni gjorde ju dock Murray bejublad comeback, i dubbel. Vann tillsammans med Lopez i Eastbourne och har spelat en del dubbel även sedan dess – vann ett par dubbelmatcher i Cincinnati så sent som förra veckan. Där gjorde Murray även sin efterlängtade singelcomeback. Det blev förlust mot en formstark Gasquet i två raka men visst var det kul att se Murray på banan igen. Han har nu tackat nej till US Open nästa vecka men ska i alla fall spela i Winston-Salem denna vecka. Att göra resultat känns väldigt viktigt för att Murray ska orka fortsätta sin comeback.

Han inleder mot Tennys Sandgren och visst är det en lämplig uppgift för den elvafaldige Grand Slam-finalisten Murray. Sandgren är en hyggligt kapabel spelare som har sina stunder – men nu är formen dunkel igen. Denna hardcourthöst har det blivit respass direkt i tre raka turneringar, mot Albot, Daniel och Karlovic.

Vi räknar med att Murray nu är redo att prestera, annars hade han inte ställt upp. En formsvag Sandgren ska besegras – vi plockar Murray till 1.68*.

Två raka för Jarry

När Pablo Andujar-Alba ställs mot Nicolas Jarry i första rundan i Winston-Salem är det 68:an mot 67:an mot världsrankingen som möts – men jämn match? Nej, knappast. Andujar-Alba är urtypen av en ”grusspanjor”. På hardcourt är hans siffror rent bedrövliga: senast han vann två raka på detta underlag var 2014! Andujar-Alba avslutade grussäsongen i rätt bra form men nu gör han första hardcourtmatchen sedan mars och vi har inga som helst förväntningar.

Då blir Nicolas Jarry klart mer intressant att följa. Vi har flera gånger snackat upp chilenaren, inte minst i Båstad där vi spelade med honom flera gånger på vägen fram till titeln. Sedan dess har Jarry haft ett break och nu gör även han första hardcourtmatchen för hösten. Jarry trivs också som bäst på gruset men har ändå en bunt fina hardcourtsegrar på meritlistan. Servar bra och har överlag tagit kliv det senaste året – vi kan lätt se 23-åringen utvecklas till en spelare att räkna med även på detta underlag.

Vi tvekar icke när vi säger toppchans för Jarry här. Ska verkligen inte behöva tappa set och 2-0 till Jarry liras gärna till 1.95*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.