Genrep och kval till US Open

Nadal vinner i London

Vi följer tennisen noga nu inför US Open. Genrepet i Winston-Salem kan ge en del ledtrådar och samtidigt fina vinstmöjligheter men nu är även kvalet till årets sista Grand Slam igång. Vi spelar som vanligt med hjärnan och lägger känslorna åt sidan när Elias Ymer har blivit för klar favorit. I övrigt har vi två björnstarka lösningar i Champions League-kvalet där blåbärslagen nu är ute ur bilden. Den härliga spelveckan är igång och Speedybets utbud går verkligen inte av för hackor!

Enkelt igen för Carreno-Busta

Spanjoren Pablo Carreno-Busta har haft ett tufft 2019 och tappat på rankingen men i Cincinnati förra veckan träffade han rätt. Löste kvalet och slog sedan Simon och Isner, innan det tog stopp mot Djokovic – men Carreno-Busta gjorde en riktigt bra insats även där. Viktig vecka för spanjorens självförtroende och nu ser lottningen bra ut här i US Open-genrepet i Winston-Salem.

Börjar mot rumänen Marius Copil och dessa båda möttes även i Cincinnati förra veckan, i kvalet. Copil var då chanslös, Carreno-Busta vann mycket enkelt med 6-2, 6-2. Ingen större skräll, Copil har varit kall länge. Inte alls räckt till på hardcourt denna säsong. Nu kommer han i alla fall från en sällsynt seger då Klizan besegrades i första rundan. Copil fick serven att funka, hela 21 ess, men motståndet var samtidigt riktigt kallt.

p>Vi gillade verkligen intrycket från Carreno-Busta förra veckan och visst är det fin chans till repris och enkel seger igen. Copil är en spelare med tveksam ”skalle” och vi tar Carreno-Busta med -3,5 i gamehandikapp till 1.86*.

Elias Ymer ryker direkt

Kvalet till US Open är igång och på herrsidan är det ju bröderna Ymer som ska försöka sätta blågul färg. Lillebror Mikael har fått en bra kvallottning men för storebror Elias blir det tuffare. Elias gör en okej säsong men verkligen inte mer än så. Nu gör han höstens första match på hardcourt och den omställningen efter en sommar på grus kan bli lite vansklig. Ymer har åkt ut direkt i sina fyra senaste Grand Slam-kval och så kan det mycket väl bli igen.

Möter holländaren Tallon Griekspoor, endast rankad 194:a i världen men med något högre potential än så. Spelade challengern i Vancouver förra veckan på detta underlag och visade då lovande form genom att slå Quiroz och framförallt välmeriterade Johnson. Sedan tog det stopp i en rysare mot Polmans men ett gott formkvitto från Griekspoor och viktiga matcher för hardcourtkänslan. Griekspoor är icke oäven på snabbare underlag, har exempelvis besegrat Wawrinka och Khachanov inomhus.

Elias Ymer är tydligt före på rankingen men här och nu, på hardcourt, är vi skeptiska till hans favoritskap. Tallon Griekspoor är en spelvärd vinnare till 2.25*.

Gå emot gubben Lorenzi

Italienaren Paolo Lorenzi tillhör ATP-tourens tröttaste figurer. Har hunnit bli 37 år och rankas numera inte bättre än 136:a – och vi har jättesvårt att se Lorenzi göra något ”sista ryck” och börja klättra uppåt igen. Har ägnat sommaren åt att spela grustennis, främst på Challenger-nivå, och så sent som förra veckan åkte han ut mot svenskdoldisen Markus Eriksson. Inget ont om Eriksson men ingen snygg förlust för Lorenzi.  Nu har han tagit sig över Atlanten för att försöka kvala in till US Open men vi har jättesvårt att se det gå vägen. På snabb hardcourt skrämmer gubben Lorenzi inte ett dugg.

Lorenzi överskattas fortfarande en del på gamla meriter och på tisdagen ser han ut som en mycket bräcklig favorit mot spanjoren Enrique Lopez-Perez. Ingen stjärna, rankad som 219:e man i världen, men underlaget gynnar honom här. Gick starkt på hardcourt i våras då han slog ett gäng hyggliga spelare – visserligen på Challenger-nivå men detta är inte direkt svårare. Nu har Lopez-Perez haft ett uppehåll och visst är det lite formfrågetecken men får han bara upp farten i benen är det bra chans att lösa detta.

Lockande att gå emot Lorenzi här och vi plockar Lopez-Perez till 2.40*.

Slavia Prag det bättre laget

Visst var det strongt av Cluj att slå ut Celtic i förra rundan. Efter 1-1 hemma var prognosen tuff inför returen på Celtic Park men i en riktig actionmatch visade Cluj effektivitet och vann med 4-3. Små marginaler även i tidigare rundor mot Astana och Maccabi Tel Aviv och även om ”hopplocket” Cluj har ett gäng kapabla spelare och bevisligen kan få ihop det ganska bra har vi svårt att se det bära hela vägen in i Champions Leagues gruppspel.

Då håller vi definitivt Slavia Prag som mer äkta vara. Gjorde det riktigt bra i Europa League förra säsongen, då man gick vidare från en tuff grupp och sedan på bra sätt slog ut Genk och Sevilla. Det tog stopp mot Chelsea men definitivt en snygg resa som drog upp respekten för Slavia ytterligare något. Sjösatte en rätt rejäl satsning för ett par år sedan och den har givit resultat. Vann i våras ligan för andra gången på tre år och har nu inlett årets säsong mycket stabilt: 5-1-0 med 11-1 i målskillnad.

Att gästa Rumänien är ingen större utmaning för tjeckerna och vi ger Slavia Prag bra chans att direkt koppla ett bra grepp om avancemanget. 2.60 på bortasegern är taget – ”feglösningen” är Slavia Prag draw no bet till 1.74.

Målfarligt storfrämmande på ön

APOEL Nicosia fick inledningsvis en bra lottning och det blev som väntat ett bekvämt avancemang via 4-0 totalt mot Sutjeska. I förra omgången blev det betydligt tuffare då azeriska Qarabag skrällde här på Cypern i det första mötet. Returen blev en rysare få Apoel i 1-0-ledning behövde ett mål till för att gå vidare. I 68:e minuten satte Matic det förlösande målet och sedan lyckades laget klara ut en jobbig press på slutet.

Nu går svårighetsgraden upp ytterligare och det är ingen rolig lottning man fått. Självaste Ajax kommer på besök och det var ju ett av Europas succégäng förra säsongen. I våras var man sekunder ifrån att ta sig till Champions League-final när man släppte in mål mot Tottenham på flera minuters stopptid. Medan cypriotiska ligan inte har börjat så är Ajax igång med sitt ligaspel. Efter kryss mot ett piggt Vitesse har man nu tagit två raka segrar med totalt 9-1. Rättvist avancemang även här i CL-kvalet men grekiska PAOK var en svår motståndare.

Det gäller för Ajax att täta defensiven för visst kommer man i anfallsspelet ge cyprioterna jätteproblem. Tvåan till 1.43 är ett tänkbart val men det här kan bli öppet och målrikt. Vi gillar således ”Ajax över 1.5 lagmål” ännu bättre till oddset 1.48*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.