Malmö FF kopplar grepp direkt

Malmö FF spelas i seriefinalen

Det är svenskintresse i både fotbollen och tennisen denna torsdag. Johanna Larsson är den ena av våra tennisdéer till högt odds medan Polansky är mer av en stabil pjäs på förhand. Svenska speldrag ja: Vi är helt inne på att Malmö FF tidigt kopplar grepp mot tacksamt motstånd i  Europa League-kvalet. Lycka till med spelbesluten!

MFF gasar och håller undan

Det har blivit något av en tradition med Malmö FF som dubblerar med Europaspel under sensommaren och hösten. Nu har man tagit sig fram till playoff i Europa League och motståndet kunde sannerligen ha sett värre ut. 

Nu ska hemmaspelarna själva vara ödmjuka för det har inte varit idel starka insatser på slutet. Guldhoppet lever och visst var 5-0-segern över stackars Falkenberg ändå ett formbesked. Det gäller att få med sig ett bra resultat inför returen och vi ser framför oss ett MFF som går för mål även om man spräcker gästernas nolla.

Israeliska Bnei Yehuda var ”mil” ifrån att slåss om ligatiteln i våras men man lyckades skrällvinna cen inhemska cupen och tog sig därmed till Europa League-kvalet. Det blev målrikt när man slåg ut azeriska Neftci Baku i förra omgången, via 4-3 totalt. Defensiven måste bli mycket bättre om man ska stå emot hemmalaget.

MFF vet att det blir betydligt knivigare nere i Israel och inför returen gör man bäst i att gå ifrån en aning. Med ett finfint hemmafacit i ryggen – såväl i Allsvenskan som ute i Europa – lär vi få se ett MFF som, påhejat av de fanatiska hemmafansen, gasar ifrån start. Halvtid/Fulltid-alternativet innebär att man leder i halvtid och sedan håller undan. Bra chans till detta och oddset 2.00* duger gott!

Lätt val till jämna odds

Peter Polansky möter Sumit Nagal i US Opens andra kvalomgång. Det är gubbe 192 på världsrankingen mot gubbe 190 och mot den bakgrunden är det ju förstås ganska logiskt att oddsen hamnat väldigt jämnt – men vi menar att Polansky är det givna valet. Kanadicken snuddade vid topp-100-strecket förra sommaren och är en spelare som vi sett vara bra ganska många gånger. Det är framförallt på detta underlag Polansky ska vinna matcher men denna höst har inte varit särskilt bra. Semifinal i challengern i Granby var i alla fall positiv och i tisdags drog han längst mot Dutra Silva i kvalets första omgång. Tight match som Polansky verkligen lär ha kommit stärkt ur.

Indiern Nagal trivs bäst på grus – spelet på hardcourt har gått trögt länge. Trots att Nagal snudd på uteslutande håller till på challengernivå har segrarna på detta underlag varit mycket lätträknade de senaste åren och när han i tisdags mötte japanen Ito i första kvalrundan var det Nagals första hardcourtmatch sedan i våras. Vann lite överraskande i två raka mot Ito men någon tyngre skalp var det ju inte. Nagal har aldrig ens varit nära att kvala in till en Grand Slam (det har Polansky gjort flera gånger) och vi har svårt att se Nagal komma igen kvalet den här gången heller.

Vi ger Polansky klart bra chans och som sagt, till snudd på helt jämna odds blir valet enkelt: Polansky en bra vinnare till 1.86*.

Stärkt Larsson lockar

Sverigetvåan Johanna Larsson rankas numera in bättre än 172:a som singelspelare. I dubbeln är hon ju klart konkurrenskraftig och det kan till viss del ha påverkar singelspelet negativt – men vi är ändå bestämda när vi kallar Larsson en bättre singelspelare än vad nuvarande ranking säger. För bara ett par år sedan var hon topp-50 i världen och vi vill inte riktigt skriva under på att Larsson är ”slut” som singelspelare. Visst har det gått tungt en längre tid men nu kommer hon stärkt: svarade snudd på för en mirakelvändning i första kvalrundan mot duktiga Kerkhove. Larsson tappade första set och låg under med två break och 2-5 i andra. Hittade dock vändningen där och vann sedan tredje set i tiebreak. Det var två och en halv timmes tennis som kanske kan ha tagit en del på krafterna – men som framförallt boostade ett sargat självförtroende.

Möter nu Nao Hibino, en av flera hyggliga japanskor som dock haft svårt att ta ”nästa steg”. För Hibino har det snarare varit tvärtom: har också tappat på rankingen och därmed inte spelat någon Grand Slam sedan Australian Open 2018: i de sex senaste försöken har hon misslyckats i kvalen. Hardcourthösten har inte varit någonting extra och insatsen mot Lao i första kvalrundan var inget extra. Tappade första set innan Lao vek ner sig rätt rejält.

Trots att rankingen just nu säger annorlunda vill vi hålla Johanna Larsson som den i grunden bättre spelaren. Visade dunderpsyke senast och måste gilla läget att spinna vidare nu – speciellt då seger troligen innebär rolig kvalfinal mot dubbelkompisen Flipkens. Visst ska väl Hibino ha favoritskapet men det är inget stort sådant i vår bok och Larsson spelas till höga 2.55*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.