Bra rek i Serie A-premiären

odds

På lördagen kör även Serie A igång och därmed har alla storligor öppnat upp för säsongen – och nu tar vi spel ”överallt”! Flest blickar riktas väl mot Liverpool-Arsenal, ett möte det verkligen brukar spraka om. Inget undantag denna gång: vi lirar målkalas på Anfield! I Spanien går Real Madrid på knock och i Serie A-premiären har vi en stark rek direkt: ett inspirerat Parma mot ett högklassigt Juventus innebär mål. Lördagens skräll hämtas från Bundesliga: ett lurigt Bremen testas borta mot ett försvagat Hoffenheim.

Starkt premiärspel i Serie A

Parma gjorde det bra som nykomling förra säsongen, åtminstone under säsongens första halva då man vann mycket och långa stunder spelade ganska fin fotboll. Andra halvan var betydligt tuffare,ett  ganska klassiskt scenario för en nykomling, men kontraktets löstes i alla fall tämligen smidigt. Nu ser truppen ett par snäpp bredare och stabilare ut och visst ska Parma ses med goda möjligheter att etablera sig i Serie A igen, efter krisåren.

Häftigast möjliga premiäruppgift nu: det så mäktiga Juventus gästar. Även om både Napoli och Inter ser bra ut är det svårt att ifrågasätta att Juventus återigen bär ett tjockt favoritskap i guldstriden. Har ju vunnit åtta säsonger i rad och truppen är inte direkt svagare nu. Sedan går det väl att förvänta sig viss uppväxling av Cristiano Ronaldo? Hans första säsong i klubben var godkänd men inte mer än så och känner vi honom rätt kommer det att hända grejer nu.

Den stora nyheten är förstås att Allegri lämnat och att Sarri nu är ny tränare. Huruvida Sarri är rätt man eller inte för Juventus råder delade meningar om – men med denna spelartrupp känns det ärligt talat svårt att misslyckas. Parma gjorde två bra matcher mot Juventus förr säsongen (1-2 här, 3-3 borta) och att nu ställas mot Juventus direkt behöver inte vara fel.

Det är en ju del nytt som ska spelas in i Juve och ett inspirerat Parma kan hota så smått. Vi räknar med färt och fläkt och menar att Ö 2,5 mål till 1.74* är en bra rek i Serie A-premiären.

Målkalas på Anfield

Liverpool har manglat Arsenal på Anfield Road flera gånger de senaste säsongerna och målen har forsat in. 5-1 i vintras och de sex senaste mötena här har ett galet målsnitt på 5 mål per match! Det går onekligen att räkna med action även denna gång… Liverpool-offensiven är ju sig lik och såväl Mané, Salah som Firmino har redan öppnat målkontot denna höst. Defensiven har dock inte riktigt varit i ordning och skadan på Allison var ju olycklig. Ersättaren Adrian är inte dålig men dundertavlan senast var kanske inte vad han och Liverpools defensiva trygghet behövde.

Arsenal har gjort jobbet hittills, via uddamålssegrar mot Newcastle och Burnley. Givetvis inga segrar att hylla och mot Burnley senast levde man onödigt farligt men att Arsenal hakar på poängmässigt känns jätteviktigt. Potentialen är lätt att gilla och framförallt diggar vi värvningen av Ceballos. Här får vi ett rejält kvitto på vad Arsenal anno säsongen 19/20 kan prestera och vi tycker att lagets potenta offensiv bör kunna få en del utrymme.

Favoritspel med Liverpool lockar föga till rådande odds – vi väljer betydligt hellre målrikt. Som sagt, det har varit garanterad action mellan dessa flera säsonger i rad och inte mycket talar för att det ska bli direkt lugnare på lördagen. Målkalas på Anfield att vänta och Ö 3,5 mål till 2.10* ser bra ut.

Bremen en lockande skräll

Attraktiva Bundesliga drog igång förra helgen och för Hoffenheim började det med förlust. Mötte tuffa Frankfurt borta och förlorade med uddamålet – ingenting att skämmas över men det kan ändå ha varit en förlust som ”satte tonen” för Hoffenheims säsong. Laget har ju varit starkt och underhållande i ett antal år och spelade ju rentav Champions League förra hösten. Avslutningen i våras var dock kall och till slut blev man bara nia – och nu har succétränaren Nagelsmann samt ett antal vassa spelare lämnat skutan. Hoffenheim ser helt enkelt inte längre lika starkt och ”attraktivt” ut.

Även Werder Bremen började med förlust, en överraskande sådan: 1-3 hemma mot Düsseldorf. Bremen hade ett par olyckliga minuter och ingripandet en bit in på andra halvlek som blev matchavgörande – spelade annars långa stunder ganska bra och skapade flera bra chanser. Vi vill inte såga den förlusten och håller Werder Bremen som ett lurigt, farligt lag. Landade placeringen ovanför Hoffenheim i våras och kapacitetsmässigt håller vi nu Bremen väl så starkt som Hoffenheim.

Bremen skrällde här i våras och brukar trivas fint på denna arena och när vi får 3.80* på bortasegern blir det givet att testa. Kul läge att fälla ett tveksamt Hoffenheim.

Real Madrid spinner vidare

Real Madrid – och vi – fick förra helgen en perfekt start på La Liga-säsongen. Real bortaslog ju Celta Vigo med 3-1 och vårt handikappspel med Real satt smidigt. Stora pengar har spenderats under sommaren men noterbart var att Zidane ju inte mönstrade ett enda nyförvärv i premiärelvan. Det gamla gardet, överraskande nog inklusive Gareth Bale, visade att man fortfarande kan leverera – och när exempelvis Hazard kommer igång kommer Real Madrid förstås bli väldigt svårstoppat. Den klara premiärsegern var precis vad Real behövde och nu vill man visa upp sig från sin bästa sida hemma på Bernabeu.

Då blir det givetvis riktigt, riktigt svettigt för gästande Valladolid. Även dessa började med seger, en klart mer överraskande sådan: 2-1 borta mot Betis. Nu ska det ju dock sägas att Valladolid fick spela 82 minuter i numerärt överlägen, vilket givetvis hårt präglade matchen. Avgörandet kom ändå sent, i 89:e, och vi väntar onekligen med att snacka upp Valladolid på den trepoängaren. Avslutade rätt bra i våras och landade på 16:e plats. Högre förväntningar än så är svårt att ha.

Vi förväntar oss ett riktigt piggt Real Madrid här och ett välmående Real brukar kunna köra på i 90 minuter, åtminstone 80, och straffa sämre motståndare. Vi ser detta landa på 3,4-0 och väljer Real Madrid -2,5 till 2.40*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.