Malmö FF spelas i seriefinalen

Malmö FF spelas i seriefinalen

Nu kör storligorna för fullt och det är bara att välja och vraka när spelen ska läggas. På söndagen räknar vi med urladdning från Manchester City och lirar klara siffror. Även Leipzig ska vinna smidigt, igen. I Serie A är Milan i stort behov av en bra start och vi är ”smygoptimistiska” till lagets satsning – liras direkt. Sedan är det ju hett, hett hemma i Allsvenskan: Malmö FF spelas i seriefinalen!

Malmö FF upp i topp

Grym seriefinal i Allsvenskan på söndagen då Malmö FF tar emot Djurgården. Malmö FF har ju kryssat bort serieledningen och har absolut inte råd att torska på söndagen – och det gör man inte heller! 5-0 mot Falkenberg var en nyttig islossning och veckans storseger i Europa League-kvalet bekräftade också bilden av ett beslutsamt Malmö FF på uppgång. Seger här och man går upp i topp igen.

Visst har Djurgården gjort det bra en längre tid – ja, mest hela säsongen – och serieledningen är ingen bluff. Samtidigt måste det konstateras att schemat sedan sommaruppehållet mestadels varit snällt och att det varit väldigt mycket konstgräs. Att nu möta ett nytänt Malmö FF på naturgräset nere i Skåne blir onekligen någonting helt annat.

Vi menar att det luktar muskelspänning från Malmö FF här och då får Djurgården vika sig. Malmö FF spelas i seriefinalen till 2.05*!

Manchester City laddar ur

Manchester City spelade 2-2 hemma mot Tottenham senast – men någonting i stil med 4-1 hade varit ett rimligare resultat sett till matchbilden. Pep Guardiola sade efter matchen att han hade svårt att se sitt lag spela så väldigt mycket bättre och det är bara att hålla med. Innan dess hade City manglat West Ham på bortaplan med 5-0 och visst ser laget fortsatt råstarkt ut. Sterling brinner direkt, Aguero har också målat och De Bruyne är tillbaka på allvar efter fjolårets skadestrul.

Nu gästar man Bournemouth som börjat skapligt. 1-1 hemma mot Sheffield United var godkänt innan det blev 2-1-seger borta mot Aston Villa, dock i en match där Bournemouth hade marginalerna med sig. Intrycket har inte varit någonting extra och även om det är ganska lätt att ha ett gott öga till Bournemouth är skrällen ytterst långsökt här.

Sedan man kom upp till Premier League har man torskat åtta av åtta mot Manchester City – och att mästarna nu kommer kraftigt segerfokuserade efter förra helgens fadäs gör det knappast enklare för Bournemouth.

Nej, här blir det mycket enkelt att räkna med klassisk City-kross. Vi gillar Manchester City -2,5 till 2.25*!

Milan hittar rätt?!

Det har inte varit lätt för Milan-supportrarna de senaste åren. Det har varit struligt på många sätt och framförallt har man ju helt enkelt inte varit särskilt bra. Förra säsongen innebar i alla fall ett litet lyft då man slogs hela vägen in i mål om en Champions League-biljett och till slut blev femma – och nu vill man ta ytterligare steg.

Giampaolo har plockats in som ny tränare efter att ha fått mycket beröm i Sampdoria och jämfört med Gattuso får Milan nu in en ”roligare” coach som ska kunna passa ganska bra med detta spelarmaterial. Utvecklingspotential finns i truppen och fortsätter Piatek att göra mål kan detta bli bra för Milan. Det känns ovanligt viktigt för Milan med en bra start, för att bygga upp tron och äntligen få jobba i medvind.

Gästar i premiären ett Udinese som också haft några tuffa säsonger och bitvis varit indraget i bottenstriden, framförallt förrförra säsongen. Truppen ser fortsatt något spretig ut. En del spännande kapacitet finns och en spelare som de Paul kan vara riktigt, riktigt bra – men han och hela laget får det att stämma lite för sällan.

Om Milan menar allvar är Udinese borta en uppgift man måste kunna lösa och vi går på drömstart för Giampaolo och Milan – bortasegern plockas till 2.05*.

Storseger i Tyskland

Att lita på Leipzig i förra helgens Bundesliga-premiär var inte direkt fel – på söndagen kör vi en favorit i repris, hemma mot Frankfurt. Leipzig började ju med 4-0 borta mot Union Berlin i en match som var avgjord ”direkt”. Visst gick det att såga motståndet men Leipzig såg suget och vasst ut. Att man fått in Nagelsmann som ny tränare känns jättespännande och klubbens satsning på att värva talangfullt fortsätter. Snart ska Leipzig in i Champions League och att innan dess ”bygga buffert” och sätta sig i position i ligaspelet är viktigt.

För Frankfurt är Europa-spelet redan igång – och man är under press. Torskade ju borta mot Strasbourg med 0-1 i torsdags och kommer därmed behöva vara riktigt bra i hemmareturen nu på torsdag. Alla som såg Frankfurt i Europa League förra säsongen vet hur hårt man brinner för den turneringen och denna söndagsmatch kommer onekligen i kläm. Det ska också sägas att Frankfurt inför säsongen blivit av med Jovic och Haller. Det är 32 ligamål som stuckit och inte riktigt ersatts.

Klar Leipzig-dominans att vänta och utdelningen är sällan något problem för detta gäng. Perfekt läge att möta Frankfurt och vi spelar gärna Leipzig -1,5 till 2.33*. Klara siffror!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.