Målrikt derby i Baskien

Malmö FF spelas i seriefinalen

Alexander Isak ska ikväll ut i en av karriärens hittills största matcher, när han med sitt Real Sociedad ställs mot Athletic Bilbao i det laddade derbyt i Baskien. Isak kan räkna med speltid och vi tror hårt på en riktigt trevlig tillställning: målrikt liras. Bra chans till mål även i Cardiff-Fulham och sedan öser vi på i tennisen. Flera riktigt skarpa spel igår och nu räknar vi med enkla resor för starka trion Goffin, Wawrinka och Medvedev.

Det luktar mål i Baskien

Rolig fredagsmatch i Spanien med svenskintresse nu när Alexander Isak gått till Real Sociedad. Det finns dock en hel del andra spännande spelare i den truppen och nu ska man göra upp i det laddade derbyt mot Athletic Bilbao. Det är två lag vi gillar och två lag som går för seger – målrikt derby i Baskien på gång!

I premiären gav Sociedad starka Valencias försvar en hel del problem men framförallt så var det missvisande med bara ett insläppt mål då Valencia skapade en hel del. Senast fick vi se en ganska trevlig match där både Sociedad själva och hemmalaget Mallorca hade bud på mer. 1-0-seger till slut och obesegrat, precis som hemmalaget.

Ja, Athletic stod ju för en praktskräll när man premiärslog självaste Barcelona här hemma i Bilbao. Dessa saknade bland annat Messi och hade ingen bra dag på jobbet men all heder åt Athletic som spelade smart och tvingade Barca till en hel del grovjobb. Senast sprang man in i Getafes karaktäristiskt tuffa defensiv men man rann sånär igenom och nu lär vi få se en annan matchbild mot ett betydligt ”frejdigare” Sociedad, där Alexander Isak definitivt kan räkna med ny speltid – kanske rentav från start.

Athletics tillställningar har inte varit så tillknäppta som siffrorna visar och framförallt har det som sagt varit öppet värre i Sociedads inledande matcher. Målrika derbyn förra säsongen och när vi nu får 2.29* på Ö 2,5 mål hugger vi direkt!

Bra betalt på troligt scenario

Cardiff och Fulham spelade i Premier League så sent som i våras men räckte inte riktigt till. Det var Cardiff som var närmast att ordna nytt kontrakt men vi håller Fulham snäppet högre nu. Båda trupperna är sig ganska lika, vilket verkligen inte är någon självklarhet när man åker ut. Visst kan det ses som att få drog till sig intresse från andra, större klubbar. Det är dock uttalat i båda lägren att man tror på hygglig chans att vara med och slåss om uppflyttning.

Vi kräver mer av Cardiff, som har sett tveksamt ut i flera matcher hittills. Senast tog man en poäng med det var utan att övertyga det minsta – och då kändes ändå inte motståndaren Blackburn särskilt vass. Det finns dock en röd tråd och det är att hemmainsatserna har varit klart bäst hittills.

Efter en motig premiär har det gått bra för Fulham, som vi rankade i det yttersta toppskiktet inför säsongen. Tre raka vinster innan kapabla Nottingham vann en tät match senast: Fulham har spelat bra varje gång och allt annat än en plats bland de 5-6 bästa skulle förvåna. Klar fördel Fulham hittills men vi har stor respekt för Cardiff här hemma i Wales och det blev 4-2-vinst i motsvarande möte i Premier League ifjol.

Det har överlag varit målrika möten lagen emellan och lagens ligamatcher har så här långt snittat 2.60 respektive 2.80 mål. Gästerna har en mycket fin offensiv och Cardiff lär knappast bli mållöst inför hemmafansen. Över 2,5 mål är ett riktigt starkt spel till goda 1.81*.

Goffin trummar på

Igår hade vi lir på både David Goffin och Pablo Carreno-Busta och det gick bara fint: klara segrar för bägge. Framförallt övertygade Goffin, som fullständigt sopade banan med Barrere: 6-2, 6-2, 6-2. Matchen var över på 88 minuter och Goffin såg jättefin ut. Belgaren har ju, med Thomas Johansson som tränare, försökt att tuffa till sitt spel och det börjar bita. Goffin har länge varit säker från baslinjen och med en förmåga att hitta vinklar och när han nu har lagt på extra aggressivitet börjar han nosa på nästa nivå.

Carreno-Busta gladde också igår, ganska väntade 3-1 i set mot Berankis. Carreno-Busta slarvade bort andra set som han till slut torskade i tiebreak men sedan var det raksträcka: 6-2, 6-0 i de avslutande seten. Farlige Pella besegrades i första rundan och redan innan US Open lyfte vi ju fram Carreno-Busta som ”på gång” – det har han definitivt bekräftat.

Här säger vi faktiskt ändå nivåskillnad. Vi håller dagens Goffin som riktigt, riktigt intressant och finalplatsen i Cincinnati har givit självförtroende att styra och ställa. Svårt att se Carreno-Busta, som fått ödsla mer kraft, komma åt belgaren. Vi tar Goffin med -1,5 i sethandikapp till 1.74* och slänger också ett öga på tre raka till 2.85*.

Drömläge för Wawrinka

Vi hamnade rätt på det mesta igår – men att Paolo Lorenzi skulle slå ut Kecmanovic kom som en dunderskräll för oss (och ”alla andra”). Den gamle italienaren åkte egentligen ut i kvalet men kom in i turneringen som lucky loser. I första rundan var han sedan på vippen att ryka mot 16-årige debutanten Svajda men kom undan. Att han sedan fick en vilodag extra tack vare regnet var gynnsamt – och igår gjorde Lorenzi definitivt en bra match mot Kecmanovic. Vann mycket på förstaserven och vågade ta initiativ, samtidigt som orutinen hos unge Kecmanovic lyste igenom en del.

Nu tar det dock stopp för Lorenzi – tvärstopp, till och med. 37-åringen som egentligen inte visat ett dugg på hela året var ute på banan i nästan fem timmar igår och ställs nu mot klassnamnet Stanislas Wawrinka. Vi har verkligen gillat hur Wawrinka slagit sig tillbaka under 2019 och i dessa Grand Slam-sammanhang brukar han ju växa. Vann US Open 2016 och nu talar precis allt för åttondel mot Djokovic – det kan vi lova att Djokovic tycker känns läskigt. Nåja, först ska Wawrinka städa av Lorenzi. Har löst jättetalangen Sinner och starke Chardy utan större problem hittills och nu går Wawrinka faktiskt ner i svårighetsgrad, inget snack om det.

Det är överkörning på gång och en sliten, redan supernöjd Lorenzi kan inte freda sig. Vi tar Wawrinka med -8,5 i gamehandikapp till 2.00*.

Medvedev växlar upp

Daniil Medvedev gör en riktig supersäsong. Den blott 23-årige ryssen är uppe som femma på världsrankingen och när såna som Zverev, Tsitsipas och Thiem än så länge misslyckats med att verkligen slå sig in bland Djokovic, Federer och Nadal känns Medvedev nu som den hetaste utmanaren till ”gubbarna”. Har varit helt fantastisk under hösten: finalförluster i Montreal och Washington, innan han lyfte bucklan i Cincinnati. Knockade självaste Djokovic på vägen fram till finalen.

Igår gjorde Medvedev verkligen inte sin bästa match men den klurige Dellien besegrades ändå smidigt. Medvedev har utvecklat sin forehand rejält under åren och börjar se komplett ut. Ställs nu mot den spanske veteranen Feliciano Lopez, snart 38, som fortfarande är en faktor på snabba underlag där serven och volleyn biter.

Han har tagit ner Fritz och Nishioka hittills, riktigt bra gjort måste vi säga. Lopez är lätt att gilla och hans rutin och ”aura” ska inte underskattas. Att det nu är tätt på given är dock inget han tjänar på och mot tourens kanske allra hetaste spelare… Nej, då tar det stopp.

Vi håller Medvedev som en råstark favorit till 1.41* och ser honom lösa hoten från Lopez utan problem. 3-0 i set till ryssen testas roligt till 2.75*.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.