Juventus slår Napoli

odds

Tidig jättematch i Serie A på lördagen då Juventus får besök av Napoli, den hetaste utmanaren de senaste säsongerna. Vi räknar med attt Juventus spänner musklerna och slår Napoli. Från storfotbollen plockar vi även Leicester och Leverkusen, två fina hemmachanser. Sedan släpper vi förstås inte blicken på US Open, där flera spel rullat in under första veckan. De unga profilerna Bublik och Shapovalov gillas på lördagen!

Juventus fortsatt starkast

Vissa spekulerar i spänning i Scudetto-striden den här säsongen men visst är Juventus fortfarande tydlig, rättmätig guldfavorit. Truppbredden är svårslagen och även om nye tränaren Sarri kan behöva en del tid för att sätta sina idéer är det en intressant anställning. Gissa om Sarri vill leverera här, det var ju i just Napoli han verkligen gjorde sig ett namn. Juventus började med 1-0 borta mot Parma förra veckan, en ganska kontrollerad seger. Cristiano Ronaldo fick ett mål bortdömt och är förstås bra sugen på hjälterollen den här helgen istället.

Napoli har alltså varit huvudutmanaren till Juventus de senaste säsongerna och våren 2018 var Napoli, under ledning av Sarri, riktigt nära. Förra säsongen halkade man dock efter tidigt och frågan är om man kan vara särskilt mycket närmare den här gången? Truppmässigt är Napoli bara måttligt förstärkt – mycket handlar om nye Lozano, som kan debutera med ett inhopp här. I förra helgens premiär visade Napoli onekligen att det fortfarande finns hög höjd – men 4-3-segern borta mot Fiorentina väckte också frågor kring defensiven, som Ancelotti annars förväntas styra upp bra.

Nej, tills motsatsen är bevisad står Juventus stadigt på Serie A-tronen. Här ska det bevisas och sådant brukar Juve sällan misslyckas med. Vi räknar med att Juventus slår Napoli utan större problem och 1.95* på Juventus här hemma är ju inte varje dag. Liras!

Bra chans för Leicester

Att Leicester ska ”göra en Leicester” den här säsongen går förstås inte att tro på – men helt klart är att laget kommit igång fint och ser lovande ut. De inledande kryssen mot Wolves och Chelsea kom efter goda prestationer och att man förra helgen spräckte segernollan och löste det svårspelade Sheffield United kom inte oväntat. Viktigt att Jamie Vardy fick spräcka målnollan och som det ser ut nu räknar vi med att Leicester hänger med bra kring rätt roliga placeringar.

Helt okej start för Bournemouth men i hittills enda segern, 2-1 borta mot Aston Villa, hade man onekligen marginalerna med sig. Att man förra helgen inte kunde röra Manchester City var förstås ingenting att säga om, Bournemouth fick mest ”titta på”. Bournemouth har etablerat sig i Premier League på ett bra, ganska roligt sätt. Vågar spela fotboll och i inte minst Wilson och King finns ju spets för att hota. Defensiven är dock inte direkt betong och att freda sig i den här typen av uppgift är inte lagets starkaste gren.

Vi rankar Leicester i skiktet ovanför Bournemouth och gillar alltså det Leicester visat upp hittills. Med Vardy igång och chans på succédoftande start håller vi Leicester som ett gott favoritspel till 1.71*.

Leverkusen öser vidare

Att haka på Bayern München och Borussia Dortmund är kanske för mycket begärt – men helt klart är att Bayer Leverkusen ser riktigt spänstigt ut. Började med 3-2 mot Paderborn i en match där man kunde gjort minst det dubbla, vilket följdes av busenkla 3-1 borta mot Düsseldorf efter att ha ryckt undan redan i första halvlek. Leverkusen har en uppenbart offensiv approach och har definitivt spelare som trivs med det, till exempelvis jättetalangen Havertz och nya duon Demirbay och Amiri.

Dessa har ju hämtats in från just Hoffenheim, lördagens motståndare som ser försvagat ut denna säsong. Förutom den vassa duon har ytterligare bra gubbar lämnat – och kanske framförallt, den hyllade tränaren Nagelsmann har ju dragit (till Leipzig). Efter några underhållande, starka säsonger blir det tufft för Hoffenheim att följa upp i år och det har redan märkts. Torskade mot Frankfurt efter att inte ha skapat mycket – och att man sedan slog Werder Bremen med 3-2 handlade en hel del om att man fick avsluta i numerärt överläge.

Det brukar bli häftiga matcher mellan dessa och det blir lätt att räkna med underhållning igen – och det med Leverkusen i förarsätet! Vi väljer mellan flera attraktiva alternativ här och fastnar lite extra för Leverkusen med 0-1 i hcp till 2.30*.

Bublik dundrar på

Vi måste fortsätta att lyfta fram den minst sagt spektakuläre Alexander Bublik. Senast trodde vi på seger och lång match mot Fabbiano och visst blev det så: Bublik kom tillbaka från 0-2 i set till seger 3-2. Riktigt starkt gjort! 26 dubbelfel var ju en pinsam notering men 48 (!) servess kompenserade ju en del… Bublik ser ibland nästan ut att spela uppvisningstennis och misstagen är fortfarande för många – men oj vilken kapacitet kazaken besitter och bara 22 år gammal finns givetvis utrymme att slipa bort de värsta misstagen.

Att Bublik slagit sig fram till tredje rundan är ingen skräll för oss – men Pablo Andujar-Albas avancemang förvånar desto mer. Den spanske veteranen är snudd på urtypen av en ”grusgnuggare” och har knappt spelat hardcourttennis de senaste åren. Skrällde dock direkt mot (en formsvag) Edmund innan Sonego besegrades i tre raka. Bra insats men Sonego svarade för en väldigt slät figur och svarade för dubbelt så många misstag som vinnare.

Har Bublik en av sina stökigare dagar kan Andujar-Albas mindre spektakulära spel förstås räcka en bit – men vi måste gå på kapaciteten här! Den ligger definitivt hos Bublik och 2.15* på en av turneringens mest attraktiva spelare kan också visa sig vara ett av turneringens mest attraktiva odds!

Shapovalov rejält på gång

Vi har spekulerat i uppryckning av högkapable Denis Shapovalov och nu slår vi fast att den 20-årige kanadicken är tillbaka där han vill vara. Tog ett par bra segrar i Winston-Salem innan US Open och började här med att köra över landsmannen Auger-Aliassime i prestigemötet: 6-1, 6-1, 6-4. Sedan gick det nästan lika enkelt mot Laaksonen och noterbart är att Shapovalov inte tappat serven i någon av matcherna. Efter att ha slitit en längre tid ser Shapovalov nu riktigt fin ut och med självförtroende på hardcourt är han en tuff motståndare för vem som helst.

Den 13 år äldre Gael Monfils har också haft en smidig resa fram till tredje rundan: 3-0 i set mot Ramos och Copil. Fransmannen var storfavorit i de matcherna och gjorde jobbet på bra sätt, men utan att direkt testas. Monfils visade form i Montreal nyligen men tvingades lämna walk over i semifinalen och den atletiske fransmannens fysiska status har ju tyvärr ofta varit tveksam. Monfils gör absolut ett bra år och att han klättrat upp till 13:e plats på rankingen igen imponerar – men att gå riktigt långt i tuffa US Open har vi ändå svårt att se Monfils orka med.

Här kliver han upp rejält i svårighetsgrad och som Shapovalov sett ut tror vi ganska hårt på ungdomen här. Lång match förvånar inte och då säger vi fördel kanadicken. Vi plockar Shapovalov till 2.00* och att testa 2-3 i set till 6.50* behöver inte alls vara fel.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.