Arsenal rekas i derbyt

speltips

En riktigt svettig söndag ligger och väntar – vi bara njuter av utbudet, både spelmässigt och rent idrottsligt. I London vankas höstens första storderby och Arsenal rekas mot ett Tottenham som inte alls sett kul ut. Lika häftigt derby i Rom, där vi räknar med målrikt mellan Lazio och Roma. Everton och Inter ser ut som bra vinnare, innan vi flyttar över till tennisen och US Open. Federer och Djokovic bär ”som vanligt” rejäla favoritskap men både möter formstarka klassgubbar och vi spekulerar i vissa problem för giganterna.

Arsenal rekas i derbyt

Maktbalansen i London har rubbats på senare år: Tottenham har landat före Arsenal tre säsonger i rad och då Tottenham ju dessutom spelade Champions League-final i våras blev det extra jobbigt för Arsenal-fansen. Nu är det ändå viss optimism och nytändning hos Arsenal. Förlorade förvisso till slut tydligt borta mot Liverpool förra helgen men få tror ju att Arsenal ska kunna rubba dessa. I övrigt har Arsenal vunnit i säsongsupptakten och den offensiva kapaciteten måste gillas – hittar Emery rätt med laguttagningen kan det verkligen hända grejer kring Ceballos, Aubameyang, Lacazette och även rekordvärvningen Pépé.

Tottenham har fått en tuff start. Fick slita för premiärsegern hemma mot Aston Villa och genomled ju sedan 90 riktigt tuffa minuter borta mot Manchester City – att man höll undan till 2-2 och fixade en poäng gick rakt in på ”turkontot”. Förra helgen blev det sedan fiaskoförlust hemma mot Newcastle efter en riktigt blek insats. Visst fanns chanser för kvittering men totalt sett en prestation som inte direkt doftade toppstrid. Tottenham avslutade förra Premier League-säsongen svagt och just nu är det svårt att tänka sig att detta lag spelade Champions League-final i våras – till den nivån har Tottenham en lång bit att vandra.

Att gästa Emirates brukar innebära trubbel för Spurs och det blir knappast något undantag denna gång. Arsenal rekas i derbyt till goda 2.30*.

Inter följer upp

Visst blir det en dunderutmaning att hänga på Juventus – men Inter tänker göra ett seriöst försök denna säsong! Att man plockat in Conte som ny tränare talar sitt tydliga språk och även truppen har ju spetsats till, i alla lagdelar. I 4-0-premiären hemma mot Lecce gjorde nyförvärven Sensi och Lukaku mål och visst var det en fin insats av ett suget Inter. Laget brukar kämpa med jämnheten men med Conte som tränare tillåts inga djupare svackor.

Gästar nu Cagliari på Sardinien, vilket ju av tradition är en uppgift att respektera. Cagliaris premiärinsats gav dock ingen skrämselhicka: 0-1 mot Brescia, också det här hemma. Cagliaris insats var trubbig och lagets bäste striker Pavoletti klev av skadad och blir borta länge, en stor missräkning. Det har hänt mycket i truppen och så sent som i veckan plockades exempelvis Robin Olsen in. Truppen ser hyggligt kapabel ut men har inte ”satt sig” riktigt ännu, det märktes i premiären.

Uppgiften respekteras fortfarande men vi räknar med rejäl segerladdning från Inter: annat duger inte för att ta rygg på Juve. Som lagen såg ut i premiäromgången blir det enkelt att lita på Inter: bra bortavinnare till 1.66*.

Full fläkt i Rom-derbyt!

Redan i andra Serie A-omgången går Lazio och Roma upp i det klassiska derbyt på Olimpico. Det är Roma som varit det bättre laget på senare år men förra helgen var det Lazio som visade upp klart bäst skick. Premiärsegern med 3-0 borta mot Sampdoria var riktigt imponerande och att Lazio direkt fick igång sin målmaskin Immobile (satte två) var förstås glädjande. Simone Inzaghi är kvar som tränare och truppen är i stora drag oförändrad – därmed inte så konstigt att Lazio tidigt är i bra ordning.

Då var Romas premiär stökigare. Spelade långa stunder lovande anfallsfotboll och det var bud på fler än tre mål – men man måste ju kunna försvara sig också… Tappade ledningen tre gånger och fick alltså nöja sig med 3-3 och en poäng. Försvarsspelet var långa stunder bedrövligt förra säsongen och nye tränaren Fonseca är ingen typ som ”täpper till” – ska Roma vinna mycket och hänga med i toppen är det offensiven som ska göra det, för det kommer bli många baklängesmål.

Rom-derbyt bjuder ofta på underhållning och blir inte sällan målrikt – på söndagen har vi svårt att se någonting annat än ny action! Två mycket kapabla offensiver möts och med framförallt Roma inblandat ligger målrikt mycket nära till hands. Lazio får tipset men det givna spelet blir Ö 3,5 mål till kittlande 2.50*!

Orken tryter för Wolves?

Att rubba topp-6 i Premier League är inte lätt men ska något lag slå sig in där brukar Everton och Wolverhampton snabbt nämnas och söndagens möte mellan de båda ”utmanarna” blir intressant. Everton har börjat okej men inte fått någon vidare utdelning. Senast kom också första förlusten: låg på för kvittering borta mot Aston Villa och var riktigt, riktigt nära men istället för 1-1 kom ett sent 0-2-mål. Viss måltorka hittills men vi tycker att Everton med Richarlison i spetsen har materialet för att väldigt snart få islossning.

Gästas nu av Wolverhampton som matchat tätt en längre tid – och så kommer det att fortsätta. Har ju kvalat till Europa League och löste i torsdags då uppdraget, då Torino besegrades med totalt 5-3. Det var sannerligen ingen enkel lottning men Wolves löste det och blir intressanta att följa i Europa League. Premier League-spelet har dock inte varit någon succé hittills, med tre raka kryss. Inget större fel på prestationerna men visst var 1-1 hemma mot Burnley förra helgen en missräkning. Att hantera det täta spelprogrammet blir onekligen en utmaning för ett Wolves.

Everton behöver en seger för att verkligen ”öppna” säsongen och att slå Wolves hemma på Goodison vore perfekt. Vi menar att det är ett fint tillfälle att möta Wolves nu och gillar segerchansen för hemmalaget. Everton liras till 2.15*.

Wawrinka stör Djokovic…

Senast Stan Wawrinka och Novak Djokovic möttes var just här i US Open, i finalen 2016. Den gången vann Wawrinka och när de nu möts igen, i åttondelen, vill vi öppna upp för att Wawrinka åtminstone bjuder upp till rejäl match. Vi har gillat hur Wawrinka slagit sig tillbaka under 2019 och han har ett spel som verkligen testar Djokovic. Wawrinka är kanske den spelare som kliver in med störst ”tro” i en match mot topp-3-giganterna och nu tycker vi att schweizaren ser bra ut, även om det var småslarvigt mot Lorenzi senast.

Novak Djokovic har haft en snäll lottning på vägen hit och inte tappat set. Det har ju ändå varit viss dramatik. I andra omgången mot Londero stördes ju Djokovic av kraftiga axelsmärtor. Efter matchen sa serben att det gjorde ont bara att studsa bollen och han var ju också på väg att tappa andra set. Djokovic plockade fram skallen och löste situationen – och sedan såg det bättre ut mot Kudla i tredje rundan. Ändå ett visst orosmoln och nu kliver han upp rätt rejält i svårighetsgrad. Wawrinka är absolut ingen favoritmotståndare för världsettan.

Vi respekterar Wawrinka fullt ut i matcher som denna och när Djokovic har visst fitnessfrågetecken över sig måste vi testa Wawrinka till 4.50*! Någon överkörning blir det inte och Ö 3,5 set till 1.78* är starkt material i våra ögon.

…och Goffin stör Federer

Vi har snackat upp David Goffin och den lille belgaren övertygar. Efter överkörningar av Moutet och Barrere väntade betydligt tuffare motstånd senast, i form av formstarke Carreno-Busta. Det blev en stenhård match som Goffin till slut ändå vann i tre raka: 7-6, 7-6, 7-5. Räddade setbollar i både andra och tredje set och visade stark skalle i svåra lägen. Goffin slog gott om vinnare och noterades också för 17 ess – hans arbete med att ”tuffa till sig” har givit resultat, som vi varit inne på tidigare. Det krävs för att utmana de bästa och nu blir det ju upp till bevis.

Roger Federer åkte i somras på karriärens kanske allra tyngsta förlust då han ju brände matchbollar och till slut torskade Wimbledon-finalen mot Djokovic. En fantastisk match och en strålande turnering av Federer men likväl en blytung förlust. Federer tog sedan ett break och när han nyligen var tillbaka i spel, i Cincinnati, tog det tidigt stopp mot Rublev. Började sedan US Open med att tappa set och inte alls övertyga mot Nagal (inte Nadal…) och Dzumhur. Statusen kändes verkligen osäker men senast lugnade Federer fansen och säkerligen även sig själv när Evans manglades. 6-2, 6-2, 6-1 i en match där Roger Federer såg ut som Roger Federer. 48 vinnare och bara 19 misstag.

Är Federer på den nivån igen ska han förstås slå Goffin, som han har 8-1 i matcher på. Vi ger ändå snabbfotade, förbättrade Goffin rätt bra chans att hänga med. Känslan är att han är redo att matcha Federers tempo och då går det att pressa fram ganska många Federer-misstag. Det går absolut att slänga ett öga på Goffin till 5.15* – och minst ett set tar han. Ö 3,5 set till 1.74* tycker vi är starkt.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.