Nadal imponerar

ATP-slutspelet

Det ser upplagt ut för Rafael Nadal i US Open. Både Djokovic och Federer är ute ur leken och nu står överraskningen Berrettini mellan spanjoren och finalen. Det krävs något extra för att rubba Nadal och trots toppformen tror vi inte att Berrettini har tillräckligt med verktyg i lådan. I EM-kvalet går vi emot fjolårets VM-finalist och vi hittar ett spelvärt odds även i ”höjdaren” Tyskland-Holland. Lycka till med spelen!

Mål att vänta i rivalmötet

Tyskland mot Holland i en jätteviktig kvalmatch – svårt att klaga på den fredagsunderhållningen! Tyskland hade ett otroligt tufft 2018, där VM-fiaskot ju var någonting alldeles extra i negativ riktning. Spelet i Nations League under hösten drog sedan inte direkt upp humöret: blev segerlöst där, bland annat efter ett kryss och en torsk mot just detta Holland. Jogi Löw har ändå fått jobba vidare och efter att ha kastat om i truppen och generationsväxlat börjar det lossna. Började ju kvalet med att ta revansch på Holland och även om 3-2-segern i Amsterdam var ganska turlig var det en otroligt viktig framgång. 8-0 mot Estland i juni skadade inte heller och visst börjar Tyskland vara Tyskland igen.

Efter några blytunga kvalmissar är ju Holland också tillbaka på banan. Skalperna i Nations League betydde massor och på ganska kort tid har ju Holland fått fram några av Europas hetaste spelare. Efter hemmaförlusten mot Tyskland är man ändå under viss press här, i synnerhet då hotet Nordirland gjort jobbet och kan bli en tuff nöt att knäcka. Detta blir verkligen ett mandomsprov för de Jong, de Ligt och grabbarna!

Detta blir alltså fjärde mötet rivalerna emellan på ett år och det har varit idel roliga matcher – absolut inget undantag att vänta på fredagen, inför häftig inramning. Ö 2,5 mål till 1,67* håller vi som starkt.

Tuffare nu, Kroatien

Det är bara ett drygt år sedan Kroatien spelade VM-final och tog ett urstarkt, bejublat silver. Nu känns dock den nivån redan avlägsen. Mandzukic och ett par andra veteraner tackade för sig efter VM-succén och resultaten det senaste året har inte varit märkvärdiga. Framförallt var kvalförlusten mot Ungern kostsam och någon enkel resa till EM blir det knappast för kroaterna. När man nu gästar Slovakien saknas Rakitic medan Modric inte sett särskilt formstark ut. Visst finns en hel del klass i Kroatien men vi konstaterar i alla fall bestämt att man INTE är näst bäst i världen just nu…

Tuff bortamatch mot Slovakien på fredagen, ett Slovakien som torskade knappt i Wales men som i övrigt gjort jobbet på ett bra sätt. 5-1 borta i Azerbajdzjan i juni var riktigt starka papper och Slovakien har skaffat sig ett bra slagläge i gruppen. Namn som Skriniar, Hamsik och Kucka borgar för stabilitet och efter några stökiga år ger Slovakien nu ett mer harmoniskt intryck igen.

Nog ska Kroatien fortfarande rankas som ett bättre lag än Slovakien men att kroaterna här och nu ska bära ett tydligt favoritskap i denna bortamatch… Nej, det köper vi inte. Detta blir svårvunnet för Kroatien och vårt val blir Slovakien ”oavgjort inget spel” till 2,45. En bra deal!

Nadal för bra, helt enkelt

Hatten av för Matteo Berrettini. Vi har lyft fram den unge italienaren tidigare under året och kapacitetsmässigt är vi inte jätteförvånade över att han nu ”träffat” i en Grand Slam-turnering. I kvartsfinalen mot Monfils såg Berrettini tidigt slagen ut men Monfils tappade, som han ju har en tendens att göra, och Berrettini tog tillvara på det. 23-åringen hade problem att stänga butiken men lyckades till slut, efter ett avslutande tiebreak – urstarkt! Nu väntar karriärens största match och dessutom första mötet med Nadal. När Berrettini gick upp mot Federer i Wimbledon i somras funkade det inte alls och risken är nog ”tyvärr” stor att Berrettini får svårt att slappna av även denna gång.

Berrettini slår stenhårt men här kommer han hela tiden få tillbaka ”en boll extra” av Nadal, en Rafael Nadal som förstås har ett drömläge att plocka hem turneringen med både Djokovic och Federer ute ur leken. Nadal ser jättebra ut och kroppen verkar vara i bättre skick än på länge. Fick kämpa en del mot tappre Schwartzman i kvarten men vann ändå smidigt i tre raka.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Berrettini har tyngden men måste spela med mindre marginaler än han kanske någonsin gjort – vi kan inte tänka oss att en redan mycket nöjd Berrettini hittar den superinsats som krävs. Nej, enkelt för Nadal igen: vi spelar den suveräne spanjoren med -7,5 i gamehandikapp till 1.80*.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.