EM-kval med blågult spel

odds

Det börjar utkristallisera sig många favoriter till topplaceringarna i herrarnas EM-kval. Än finns många poäng att spela om men Nordmakedonien och Färöarna kommer inte ta hem många av dem. Vi går emot duon och hittar en fin speciallösning på ena arenan. Vi har även analyserat fredagens semifinal i US Open där höstens succé Medvedev ställs mot Federers överman Dimitrov. Vi tar ställning där till vasst odds!

Sverige vinner målsnålt

På söndag tar Sverige emot Norge i en riktig ödesmatch i EM-kvalet – men först ska Färöarna klaras av på torsdagen. Färöarna har skrämt upp ett par namnkunniga motståndare här hemma genom åren men statusen just nu är ”ofarlig”. Började kvalet med att torska mot Malta och har sedan inte varit nära någon skräll. I juni höll man 0-0 mot Norge i första halvlek men till slut var man ändå inte direkt nära poäng. Framåt händer väldigt lite, det är mest bara på fasta situationer man kan sticka upp. Bakåt är Färöarna ganska rejält och välorganiserat och att veterankeepern Nielsen nu återkommer är positivt.

Sverige sitter i en helt okej position i kampen om att bli grupptvåa bakom suveräna Spanien. Både Norge och Rumänien är dock fortfarande seriösa utmanare och som sagt, söndagens match mot Norge blir ruskigt viktig. Inget snack om att Janne Andersson måste väga in den matchen redan nu: jobbet ska göras på torsdagen men i den mån Sverige kan spara något på krutet lär man försöka göra det. Sverige har varit pålitligt i favoritrollen under Janne Andersson och ska definitivt inte behöva gå på någon mina. Samtidigt har vi svårt att se det ”sprudla” – den typen av insatser är det få lag som lyckas prestera på Färöarna och att Sverige saknar Claesson håller vi som ett stort offensivt minus.

Tre poäng men inte så väldigt mycket mer än så för Sverige, det är vår tydliga bild. 0-1 eller 0-2 är resultat vi gärna arbetar med: Spelet blir ”Sverige vinner och under 2,5 mål i matchen” till 2.70. Bra lösning!

Israel ser chansen

Israel har hållit en liknande standard i många år: givet starkare än de utpräglade slagpåsarna men samtidigt inte tillräckligt vasst för att kunna vara en faktor i jakten på mästerskapsbiljetterna. Nu har man dock skapat sig ett intressant läge – och man har gjort det i snygg stil. Blev visserligen manglat av Polen men ett par fina insatser i övrigt, framförallt 4-2 här hemma mot Österrike. Zahavi gjorde hattrick den gången och även mot Lettland – i honom har Israel en målskytt av stora mått, har fullständigt vräkt in mål i sina klubbar under många år. Seger i torsdagens EM-kval och Israels mästerskapsdröm växer sig riktigt stark.

För Nordmakedonien slocknade dock mycket av den drömmen i juni. Förlorade då hemmamatcherna mot Polen och framförallt mot Österrike – mot de sistnämnda sprack det rejält, 1-4 till slut, och det var med stor sannolikheten nådastöten för Nordmakedoniens EM-jakt. Man kan absolut beskrivas som en fotbollsnation på rätt väg efter flera mediokra år men ”EM-nivå” är det fortfarande inte och i motsats till Israel har Nordmakedonien ingen given, pålitlig matchvinnare.

Nordmakedonien måste ställa in siktet på seger men det blir jättesvårt. Sprack alltså rejält mot Österrike och med den insatsen i bakhuvudet räknar vi med att man viker sig igen, mot ett Israel som laddar fullt för trepoängaren. Israel en bra favorit till 1.80*.

Dimitrov följer upp!

Vi och ”alla andra” räknade med att Grigor Dimitrov skulle ryka mot Roger Federer – men den nytände bulgaren ville annorlunda. Det ska ju direkt sägas att Federer var uppenbart besvärad av sin rygg men Dimitrov tog tillvara på det på ett smart, stabilt sätt. Lät Federer stå för misstagen och växte när han såg sin chans. Dimitrov har ju det senaste året tillhört tourens stora krisspelare och rasat till plats 78 på rankingen. Kapaciteten finns ju dock sannerligen där – rankades som trea i världen i slutet av 2017 – och när han nu kommer från karriärens första seger mot Federer är självförtroendet äntligen på plats igen.

Ställs nu mot Daniil Medvedev som inte kan sluta vinna tennismatcher. Hans höst här i Nordamerika har varit helt rubbad och har inneburit extremt mycket tennis. Det har ju också märkts här i US Open, där Medvedev sett allt annat än fräsch ut. Märklig match mot Wawrinka senast där det från start kändes tveksamt om Medvedev ens skulle fullfölja. Lyckades dock lösa första set och Wawrinka var uppenbart besvärad. Medvedev visade smartness och skalle – men visst är han nedsatt och med tanke på den fysiska statusen är han onekligen svår att tro fullt ut på.

Ska en sliten Medvedev gälla som mycket tydlig favorit mot en hårt nytänd Dimitrov som kapacitetsmässigt inte är långt efter? Vi tvivlar på det och gillar Dimitrovs chanser. Får chansen till roliga 2.45*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.