Zlatan kammar noll

odds

Det har varit si och så med LA Galaxys form på slutet och nu riskerar laget att missa MLS-slutspelet. Zlatan Ibrahimovic gör sitt men i övrigt är det tunt och vi går emot när man nu gästar hemmastarka Colorado Rapids. Vi plockar ytterligare ett vasst hemmaodds i MLS och kompletterar med två fina idéer i KHL-hockeyn som äntligen är igång.

Ibratorsk i Denver

Colorado har gjort ungefär vad som förväntats på slutet. Det var ingen skam att förlora borta mot Real Salt Lake och senast besegrade man behändigt Seattle Sounders. Dessa hade många spelare på landslagsuppdrag (10 stycken mot Colorados 4) och var numret för små den dagen. Shinyashiki blev stor matchhjälte med ett mål i vardera halvleken och nu har Colorado vunnit fyra av sina sju senaste matcher. Det här är en absolut nyckelmatch för Rapids då motståndaren är ett av lagen man måste gå förbi i jakten på en slutspelsplats.

Det är bara tre pinnar som gäller för hemmalaget och gästande Los Angeles Galaxy är för sin del pressat. Slutspelsplatsen såg länge mycket sannolik ut men nu har laget trillat under strecket och formen är ett frågetecken. Visst har målskyttet fungerat bra på slutet men man har släppt in hela sju mål på sina två senaste matcher. Det var ett tag sedan man vann nu och spelet har inte alls stämt som önskat. Notera att Zlatan Ibrahimovic har gjort hela 23 av lagets 41 mål: 56 procent!

Här hemma i Denver har Rapids tagit 7 av säsongens totalt 9 vinster medan LA Galaxy sedan midsommar har tagit blott en bortapoäng av 18 möjliga. Stor hemmaplansfördel och det är gästerna som har flest landslagsspelare och således förlorar mest på den saken. Rapids vann bortamötet i maj med 1-0 och mycket talar för repris. Ettan är det givna valet då den ger fina 2.25* i odds.

NYC ångar på

New York City är sedan länge i praktiken klart för slutspel och nu gäller det att hålla undan för jagande Philadelphia och Atlanta. Allt för att behålla sin ranking för att få bästa tänkbara väg fram i slutspelet. Formen är strålande med fem raka segrar och här hemma är laget en riktig maktfaktor. Vinst i hela 8 av de 9 senaste ligamatcherna inför hemmafansen och offensiven glänser. New York City har sedan april bara nollats i en av 25 omgångar och vi lär få se fler mål denna gång.

Ja, gästande Toronto ser ut som en passande uppgift trots att laget kommer ifrån storseger med 5-1. Det var dock mot det klart sämsta MLS-laget Cincinatti och nu väntar istället det kanske allra bästa för dagen. Vi har fått se en uppryckning av Toronto och nu börjar det lukta slutspel. I våras hemmabesegrade man faktiskt dagens motståndare med hela 4-0 men sedan dess har NYC höjt sig flera nivåer och revanschlusten efter den matchen lär vara stor hos hemmaspelarna. Att Toronto har fem raka utan förlust ska man inte lägga för stor vikt vid då man mött idel lag som ligger bakom i tabellen.

Nu går svårighetsgraden upp rejält för Toronto och hemmalaget är en maskin just nu; i synnerhet hemma i New York. Vi lutar oss tryggt mot ettan som ger generösa oddset 2.15*.

CSKA-maskinen i rullning

Det är svårt att hitta ett stadigare hockeylag än CSKA Moskva. Efter att ha jagat Gagarin Cup-pokalen i ett antal säsonger gick det i våras vägen och det var exakt hur rättvist som helst. Defensiven lade grunden: på 62 seriematcher släppte laget in 75 mål. Vi snackar alltså ishockey, inte fotboll… Till denna säsong ser truppen inte direkt försvagad ut och det kommer bli ruskigt svårt att komma åt CSKA även denna säsong. Började faktiskt säsongen med förlust men har sedan vunnit tre raka. Kommer närmast från 4-0 borta mot Cherepovets, en typisk CSKA-seger.

Bra chans till smidig resa även på onsdagen, borta mot Torpedo Nizhny Novgorod. Tuff start för Torpedo som torskat tre av fyra. Senast hade man inte mycket att säga till om borta mot Avangard Omsk – och att man nyligen blev nollat av Dinamo Riga var inte vackert. Torpedo ser på pappret inte förbättrat ut jämfört med förra säsongen och har nu kommit ganska snett in i säsongen – inget roligt läge när motståndet nu heter CSKA Moskva…

CSKA har tio raka segrar mot Torpedo, samtliga under ordinarie tid. Exempelvis vann CSKA med 3-0 i denna arena förra säsongen. CSKA-maskinen är i rullning igen och vi tar CSKA -1,5 till oddset 1.92*.

Dags för seger, Metallurg

Metallurg Magnitogorsk är ett ständigt topplag i KHL. Förra säsongen var dock den sämsta på länge och till denna säsong har det därför rustats: flera tunga värvningar, som kanadicktrion Postma, O´Dell och Kozun. Sedan är ju Mozyakin kvar, det 38-årige geniet som är alla tiders poängkung i KHL och som kommer kunna styra ett powerplay så länge han själv vill. Nu har dock Magnitogorsk fått en tveksam start med bara en seger på fyra omgångar. En stor del av förklaringen är dock så enkel som spelschemat, som varit klart tufft. Senast tog man en poäng borta mot riktigt vassa Yekaterinburg och den prestationen var god.

Nu går man ner i svårighetsgrad när man gästar Niznekamsk. Helt okej start för dessa men då bör det noteras att de två segrarna kommit mot Dinamo Minsk och Dinamo Riga, vilket ju inte skrämmer. Niznekamsk föll tillbaka ganska kraftigt förra säsongen och var till slut inte ens nära slutspel. Kommer få svårt att lyfta nämnvärt den här säsongen och på onsdagen är det ”taskig tajming” när man alltså gästas av ett segersuget Metallurg Magnitogorsk.

Fyra segrar på fyra möten för Magnitogorsk förra säsongen, varav ett par överkörningar, och det är läge att lita på klassen här. Magnitogorsk är en bra bortavinnare till 1.95* i odds.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.