Lockande bortaodds i La Liga

Nu är högsäsongen på väg med många sporter och toppligor igång. Utbudet tilltar i helgen men vi har hittat flera idéer redan nu. Vi bjuder faktiskt på både La Liga, tennis och rysk ishockey. Höga odds överlag och klart kittlande speldrag – lycka till med spelen!

Athletic räcker långt på ön

Det väntar en späckad fotbollshelg men vi hugger en fredagsidé redan nu för det här oddset vill man inte missa. Vi tycker att Athletic ska vara klarare favorit än vad som är fallet i bortamötet med Real Mallorca, som är nykomling i La Liga.

För Mallorca har det blivit två förluster hittills efter att man lyckades vinna premiären mot Eibar. Förlusterna har kommit mot Real Sociedad och Valencia och man bör notera att spelschemat nog inte har varit så tufft. Lagen man mött har i övrigt inte vunnit någon match av sex möjliga. Att Mallorca som nykomling har det primära målet att hänga kvar är givet med den inte alltför vassa truppen. Här hemma på ön var man svårslaget förra säsongen men nu är det La Liga och helt annat motstånd.

Gästande Athletic har imponerat storligen på oss med 7 poäng av 9 möjliga så här långt. Senast fick man besök av självaste Barcelona och även om dessa saknades några kuggar – med Leo Messi i spetsen – så måste man ge insatsen toppbetyg. En pinne i bortamötet med svårspelade Getafe går inte heller av för hackor och senast besegrades Mallorcas övermän i Sociedad. Det var en helgjuten insats där få chanser släpptes till och där det fanns ytterligare ett par bra lägen förutom de båda målen.

Med en finfin elva och spelare som ikonen Aduriz på bänken finns massor potential i bortalaget. Hemma i Bilbao hade vi närmast lovat seger men nu nöjer vi oss med att kalla laget för en bra favorit. Till oddset 2.30* tycker vi tvåan är värd ett klick.

Dynamo det bättre laget!

Lokomotiv Yaroslavl har varit stabilt och starkt i flera säsonger men denna höst har inte börjat bra. Sprack till 2-5 mot Spartak Moskva i premiären här hemma innan man tog stryk av Nizhny Novgorod med 3-4, också det här hemma. Lokomotiv rasade ihop oroväckande i mittperioderna och att laget blivit av med ett koppel nyckelspelare har onekligen märkts. Senast fick man i alla fall vinna men 2-1-vinsten hemma mot Sochi var måttligt övertygande, levde farligt även där. Nej, när Lokomotiv nu gör fjärde raka hemmamatchen väntar publiken fortfarande på ett riktigt formbesked – vi tvivlar på att det kommer på torsdagen heller.

Möter ett Dynamo Moskva som ser bra ut. Avslutade förra säsongen starkt och vill utmana om en topp-4-position i väst denna säsong (femma i våras). Efter tre inledande segrar tog man stryk senast, fick en mardrömsstart borta mot det tidiga formlaget Podolsk och kunde inte slå tillbaka. Ingen förlust att direkt skämmas över och överlag en lovande start av Dynamo, inklusive stjärncentern Shipachyov som har poäng i samtliga matcher hittills.

Siegemund på gång igen

Lokomotiv Yaroslavl har varit ett bättre lag än Dynamo Moskva de senaste åren – nu kan vi lätt se Dynamo vara före och det är i alla fall inget snack om att Dynamo sett bäst ut hittills. Rolig bortavinnare till 3.00*.

Den tyska veteranen Laura Siegemund har fört en tynande tillvaro på WTA-touren och 31-åringen har dalat på rankingen. Det finns dock ruskigt mycket tennis i tyskan, har varit rankad 27:a, och nu ser hon bättre ut än på länge. Gjorde ett antal bra matcher borta i Nordamerika och har nu slagit sig fram till kvarten i Hiroshima. Drog längst i en rysare mot formstarka rumänskan Tig senast och nu måste Siegemund gilla läget – är absolut inte slagen mot någon av de spelare som återstår i turneringen.

I kvarten väntar ryskan Veronika Kudermetova, som 22 år gammal tagit ett par kliv denna säsong och nu slagit sig in topp-50 i världen för första gången. Rankingpoängen plockades dock framförallt tidigt på säsongen och spelet i Nordamerika nyligen avslutades med ett par besvikelser, inte minst i US Open där hon flög direkt som klar favorit mot Di Lorenzo. Nu har hon vunnit två rundor här i Hiroshima men segrarna mot de ganska trötta amerikanskorna Lepchenko och McHale har inte varit några större formkvitton.

En formstark, nytänd Siegemund innebär högre svårighetsgrad. Denna tuffa motståndare är ojämn men nu funkar det för henne och då är Kudermetova absolut ett lämpligt offer. Siegemund liras till 2.45*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.