Ödesmatch, dundermöte och fynd i Bundesliga

odds

På fredagen är det dags för ligafotboll igen efter landslagsuppehållet. Vi hittar den bästa spelidén i Bundesliga där Fortuna Düsseldorf har en mycket svår uppgift. I Allsvenskan tror vi på nätrassel bakom båda målvakterna medan det är läge att ta ställning i ett riktigt stormöte i KHL-hockeyn.

Inga nollor i bottendramat

Det ligger mycket i potten – kanske rentav ett allsvenskt kontrakt – i Uppsala på fredagskvällen. Bottenlaget Sirius får besök av ett Falkenberg som jagar, bara tre poäng efter i tabellen. Formen är ytterst tveksam i hemmalägret men även gästerna har haft en skral poängskörd på slutet.

I våras fick vi stundtals se ett piggt Sirius men formen har blivit allt sämre och laget har inte vunnit på nio omgångar. Senast var man i Borås där det blev en pinne mot beskedliga mittenlaget Elfsborg. Spelmässigt var det dock ingen vidare insats av Sirius och med minste flyt hade Elfsborg vunnit matchen komfortabelt.

För Falkenberg har det som väntat blivit bottenstrid men vi har fått se en hel del prestationer som varit värda bättre öden. Man störde Häcken så smått innan uppehållet och visst lär Falkenberg kunna skapa chanser när motståndet nu blir enklare. Defensiven är svajig men som underdog gillar gästerna säkerligen läget här. Vi har en tydlig känsla av att Falkenberg känner att man har allt att vinna.

Jobbigare för Sirius som alltjämt saknar flera kuggar. Tänkbart att gå på skrällen här men Sirius har tydlig fördel av hemmaplan på Studenternas konstgräs. Vi väljer istället att ”båda lagen gör mål” – toppchans på det till goda 1.57* i odds.

Wolfsburg upp i topp!

Efter några tuffa år där Wolfsburgs Bundesliga-status hängde väldigt löst kom ett rejält lyft förra säsongen. Wolfsburg slutade sexa och kan därför se fram emot Europa League, som börjar till veckan. Där har man dessutom lottats in i en ganska smidig grupp, så det kan bli en rolig höst. På fredagen kan man gå upp i (tillfällig serieledning) i Bundesliga då man borta mot Düsseldorf inleder den fjärde omgången. Wolfsburg har spelat ihop sju poäng av nio möjliga men det ”borde” varit full pott: 1-1 hemma mot Paderborn innan uppehållet var en missräkning, en match som Wolfsburg var nära att avgöra.

Düsseldorf gjorde det bra som klarade sig kvar som nykomling förra säsongen. Det såg bräckligt ut från start men Düsseldorf vek inte ner sig, hittade självförtroende och klarade sig kvar med god marginal. Nu är ”det svåra andraåret” igång men Düsseldorf har börjat okej och bör klara sig skapligt. Efter premiärskrällen mot Bremen har det blivit två förluster men i svåra uppgifter (Leverkusen, Frankfurt). Svår uppgift även nu, det vet Düsseldorf: mycket kämpiga 0-3 och 2-5 i baken mot Wolfsburg förra säsongen.

Att Wolfsburg ska vara ett absolut topplag är mycket begärt men här och nu gillar vi statusen och visst kittlar det att nu kunna kliva upp i topp. Wolfsburg-offensiven med Weghorst och Brekalo ses med bra chans att knäcka ett bräckligt Düsseldorf och vi spelar bortasegern till 2.25*.

Vi väljer sida i dundermötet

Att SKA St Petersburg och CSKA Moskva varit bäst i KHL de senaste säsongerna har varit odiskutabelt och mötena lagen emellan tillhör alltid KHL-säsongens stora höjdpunkter. På fredagen väntar säsongens första duell och vi gillar läget för det stabila CSKA Moskva. Hemmalaget St Petersburg har kommit igång okej men inte mer. Klar förlust mot utmanaren Yekaterinburg sved och hemmasegern mot Sibir i veckan var måttligt övertygande. Att man tappat poängmaskinen Gusev går inte att blunda för och även keepern Shestyorkin och gubben Datsyuk är tapp som märks. Givetvis har St Petersburg pumpat in nya namn av hög klass men riktigt lika skarpt som de senaste säsongerna tycker vi inte att laget ser ut.

Då litar vi mer på att CSKA Moskva håller ställningarna. Mästarnas trupp är mer oförändrad och nu är det dags att växla upp. Starten har varit stabil men inte mer än så – men CSKA passar utmärkt i stormatcherna. Lagets defensiv är ju långa stunder ren betong och man har tystat St Petersburg flera gånger på senare år. Har slagit ut ärkerivalen i slutspelet två säsonger i rad och förra säsongen vann man dessutom fyra av fyra i grundserien.

På pappret rankar vi CSKA som starkare och med det psykologiska övertaget och ett tryggare grundspel är det fin chans att nu återigen vara bäst i dundermötet. CSKA liras till vassa 2.55*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.