Premier League-skrällar på ingång

speltips

Landslagsfotboll i all ära – visst är det härligt att storligorna nu kör igen! Några härliga insatser är dock knappast att vänta av Manchester United och Tottenham, två storheter som vi inte alls tycker sett bra ut. När duon dessutom dessutom ställs mot formstarka motståndare kan det mycket väl vara Premier League-skrällar att vänta! I Tyskland räknar vi kallt med målkalas när Dortmund tar emot Leverkusen. Sedan brakar ju SHL igång, givetvis hur kul som helst. Två av de lag vi tycker känns mest spännande denna säsong är Rögle och Djurgården – bra premiäruppgifter för den duon på lördagen!

Leicester hotar på Old Trafford

4-0 i premiären mot Chelsea – men säg den lycka som varar… Manchester United har sedan dess fått ihop två poäng på tre matcher och då har man verkligen inte kunna skylla på något särskilt tufft schema. Hemmaförlusten mot Crystal Palace var förstås rent underkänd och 1-1 borta mot Southampton var inte helt okej, speciellt inte då United fick avsluta med en gubbe mer. Visst var avgörandet nära men en given skyttekung saknas nu när Lukaku är såld. Nye James har fått en kanonstart och är ett glädjeämne – men att han hittills varit Uniteds farligaste vapen är ändå ett underbetyg åt den övriga truppen.

Nu gästar ett mer välmående Leicester som är obesegrat efter fyra rundor. De två inledande kryssen var klart godkända, framförallt 1-1 borta mot Chelsea där Leicesters andra halvlek var riktigt vass, och sedan har Sheffield United och Bournemouth besegrats. Den beundrandsvärde Vardy har kommit igång fint – apropå att ha en pålitlig målskytt längst fram – och Tielemans är på väg att växa ut till den klasspelare som många har förväntat sig.

Uppehållet kan ha gjort Manchester United gott men lördagens uppgift är farlig och något glänsande United är ärligt talat svårt att förvänta sig… Vi tror inte att Leicester torskar detta och väljer X2 till 2.00*.

Tottenham lever farligt

Champions League-final i våras – men dagens Tottenham är inte ens nära den nivån. Inledningen på Premier League har inte varit rolig och att det ändå blivit fem poäng på fhyra omgångar får Tottenham faktiskt vara nöjda med. 2-2 i bortamatcherna mot Manchester City och Arsenal ser ju bra ut på pappret – men alla som såg de matcherna vet att Tottenham borde ha torskat, framförallt mot City där klasskillnaden var uppenbar. Man har Kane som kommer från nya mål i landslaget men helhetsbilden av Tottenham känns smått oroväckande. Till veckan ska man dessutom till Grekland för Champions League-premiär borta mot Olympiakos. Nyckelmatch direkt och det blir onekligen intressant att se hur Tottenham kommer lösa det täta matchandet framöver.

Farligt derby mot Crystal Palace nu, ett Palace som för ovanlighetens skull kommit igång fint. Skrällen borta mot Manchester United satt förstås riktigt fint – visst gick den att kalla turlig men likväl tre starka poäng. 1-0 hemma mot Aston Villa var rättvist och Ayew blev målskytt igen. Kan Palace även få igång Benteke och framförallt esset Zaha, ja då blir respekten för laget rätt rejäl. Det finns klass i alla lagdelar och satsningen på Cahill som ny försvarschef tycker vi inte alls är dum.

Det är inte svårt att tvivla på Tottenham här: dels med tanke på lagets egna status, dels med tanke på Crystal Palaces fina trend. Vi har svårt att se Spurs få någon enkel resa och kollar på olika skrällalternativ. Crystal Palace +1,5 till 1.76* håller vi som mycket starkt, X2 till 3.15* gillas – och raka skrälltvåan till 8.75* är inte alls fel att testa!

Tyskt fyrverkeri att vänta

När Dortmund får besök av Leverkusen blir det inte svårt att räkna med underhållning. Dortmund fortsätter ju att vara ett av hela Europas mest attraktiva lag. Innan uppehållet körde man dock fast mot Union Berlin, förlust med 1-3 i en frustrerande tillställning. Har innan dess sett lovande ut och mot Leverkusen ska det kunna ”bölja” mer – då är Dortmund sylvasst. Har Barcelona i Champions League till veckan men det är inte läge att prioritera ner denna Leverkusen-match. Tvärtom, vass insats och tre poäng vore en nyttig boost inför Barca.

Leverkusen kom igång bra under förra säsongen och har nu ett material som kan ta ytterligare ett kliv eller tv. Det blir givetvis jättesvårt att på allvar matcha Bayern München och Dortmund men Leverkusens toppnivå kommer att blända många, vi lovar. Har kommit igång bra med sju poäng på tre omgångar – men det borde varit full pott. Dominerade hårt hemma mot Hoffenheim men fick nöja sig med 0-0. Var ineffektivt den gången men det kommer knappast bli något återkommande problem för Leverkusen denna säsong.

Gott om häftiga matcher mellan dessa lag de senaste säsongerna och vi gillar verkligen läget till underhållning även på lördagen. Fem och sex mål i fjolårets möten – visst är det fin chans till Ö 3,5 mål nu. Spelas till 2.10*.

Rögle rekordstarkt!

Efter att i många år varit ett lag som pendlat mellan att vara ett givet topplag i Hockeyallsvenskan eller ett givet bottenlag i SHL har Rögle flyttat fram positionerna. Gör nu femte raka säsongen i SHL och i våras fick man ju spela slutspelshockey, om än ”bara” åttondelsfinal. Att man fått hem Dennis Everberg tycker vi är en av hela ligans bästa värvningar och även i övrigt ser det spännande och kapabelt ut. Unge tysken Bokk kan blomstra och även backsidan ser förbättrad ut. Kanske lite tveksamt i buren men det är inget snack om saken: Rögle har sitt bästa lag på mycket, mycket länge.

Det kan däremot inte sägas om HV 71, som efter skrällguldet 2017 har famlat i ett par säsonger. Vi har svårt att se HV studsa upp nämnvärt denna säsong. Flera riktigt tunga spelartapp, främst Lehtonen och Tedenby, och på pappret tycker vi faktiskt att HV knappt ens varit nära att täcka  upp. Nu avgörs matcher sällan på pappret men helt klart är att en bunt HV-spelare måste överraska positivt för att säsongen ska kunna bli rolig.

Vi håller Rögle som ett klart intressantare lag och intresset är på topp hemma i Ängelholm. härlig premiärinramning och vänta och visst blir det hemmajubel! Vi tar Rögle till 2.20*.

Djurgården ett starkt bud

SHL ser ut att bli en mycket jämn serie denna säsong men ett av ganska få lag som vi är ”säkra” på kommer vara med där uppe är Djurgården. Har ju långa stunder varit riktigt vasst i ett par säsonger nu och spelade SM-final i våras. Nu fortsätter satsningen mot guldet och även om tappen av exempelvis Lilja, Bemström och Brodin givetvis märks tycker vi att det ser lovande ut. Patrik Berglund har kapacitet att dominera i SHL och det finns en hel del talang som kan blomstra i Djurgårdens fartfyllda hockey. Svedberg ett stabilt val i buren och vi tycker att det är riktigt bra vibbar kring Djurgården, som fått jobba upp matchformen i CHL där man vunnit tre av fyra.

Linköpings trend har inte varit rolig de senaste säsongerna och i våras landande man på en smått förnedrande tolfteplats. Har misslyckats med flera värvningar och det har sällan varit något harmoniskt intryck kring laget. Värvningen av Holös som backklippa gillar vi och visst ser det rätt bra ut på pappret – men det har det gjort förr också, utan att Linköping kunnat leva upp till förväntningarna. Sämre än ifjol kan det knappast gå men vi har samtidigt svårt att se Linköping lyfta nämnvärt.

Djurgården hade 11-1 i poäng på Linköping förra säsongen och i vår värld är detta definitivt två lag från olika skikt av tabellen. Fet inramning på Hovet och det brukar lyfta Djurgården – premiärvinner till 1.80*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.