Roliga drag i Serie A

odds

Fullmatad fotbollssöndag väntar, bland annat med flera nyckelmatcher i Allsvenskan. Där lyfter vi fram AIK till högt odds borta mot Häcken. Historiken mellan dessa är extrem och talar minst sagt för AIK… Betis utses till söndagens bästa i Spanien medan Everton gillas i Premier League – vi gillar Everton-intrycket. Sedan har vi roliga drag i Serie A. Genoa möter Atalanta vid rätt tillfälle medan det ”stinker mål” mellan Roma och Sassuolo.

Atalanta lever farligt

Det har inte varit svårt att gilla Atalanta de senaste säsongerna. Tredjeplatsen i våras var helt suverän och att man kan landa före lag som Inter, Roma och Milan är extremt imponerande. Har verkligen gjort allting rätt i ett par år nu – och på pappret ser laget INTE sämre ut denna säsong. Förväntningarna har ju dock trissats upp och till veckan inleds Champions League. Deltagandet där är givetvis en jättegrej för Atalanta och det blir onekligen intressant att se hur man klarar den dubbleringen. Torskade med 2-3 hemma mot Torino innan uppehållet och det har sett lite slarvigt ut hittills.

Gästar nu Genoa, ett lag som inte direkt mått lika bra som Atalanta på senare år. Det har varit stökigt, bitvis rent turbulent, och att man har fått nöja sig med att lösa nya kontrakt. Nu andas dock mer optimism än på länge och starten har varit lovande. Tog en poäng borta mot Roma efter en effektiv insats och vann sedan hemma mot Fiorentina. Ett Genoa med arbetsro ska definitivt respekteras.

Nu säger vi dessutom ”bra tajming” – svårt att blunda för det faktum att Atalanta ska Champions League-debutera om bara ett par dagar. Vi tror inte att Atalanta vinner detta och väljer gärna Genoa till 2.50 under kategorin ”Oavgjort inget vad”. Pengarna tillbaka vid kryss, alltså. En bra deal!

Action att vänta i Rom

Roma har mycket att bevisa efter ett darrigt fjolår. Reparerade en del av skadan under våren då rutinerade Ranieri styrde laget men till slut blev man ”bara” sexa. Vi tvivlar på att det blir särskilt mycket bättre denna säsong och Roma har redan hunnit se fortsatt bräckligt ut. Lyckades inte stänga premiären mot Genoa trots flera ledningar (3-3) och fick sedan vara tacksamt över 1-1 i derbyt mot Lazio. Försvarsspelet ser redan ut som ett problem. Framåt är Roma enklare att gilla och Dzeko längst upp är ju en garanti för mål.

Nu gästar ett Sassuolo som sett lovande ut. Förlusten mot Torino var hedersam och följdes av härliga 4-1 hemma mot Sampdoria. Sassuolos ess Berardi gjorde hattrick och är den viktigaste länken i en offensiv som faktiskt ser riktigt stark ut. Efter några sämre säsonger gjorde Sassuolo det bra förra säsongen, framförallt under hösten, och nu tycker vi att man har kapacitet att ta ytterligare något kliv. Bottenstrid ska vara uteslutet och det bör vara ett rätt skönt arbetsklimat i klubben.

Sassuolo kommer nu till Olimpico med självförtroende och med vetskapen om att man definitivt har offensiven för att testa Roma. Trevlig match på gång – skrällen är inte alls utesluten men framförallt gillar vi Ö 3,5 mål till 2.30*. Skön match på gång och ett roligt Serie A-drag!

Everton tar chansen

På senare år har topp-6-lagen i Premier League blivit allt tydligare och få har trott en den trenden ska stanna upp, snarare tvärtom. Everton drömmer ändå om att slå sig in där och än så länge ser den drömmen faktiskt ganska realistisk ut. Dels strular ju ett par av storklubbarna, dels har Everton själva byggt upp någonting spännande. Senast besegrades Wolves med 3-2 efter två fina mål av Richarlison – han är esset men är på intet sätt ensam i en offensiv som vi måste kalla jättekapabel. Everton brukar vara smått trögstartat men ser nu direkt lovande ut.

Gästar på söndagen Bournemouth som håller en liknande profil som på senare år. Är ett ganska charmigt lag som för det mesta försöker ”spela fotboll”. Det kan ge trevlig utdelning men mot de bättre laget straffas man ofta, som i 1-3-förlusterna mot Manchester City och Leicester innan uppehållet. Vi gillar hur Bournemouth jobbar och det är lätt att ha ett gott öga till laget – men något ytterligare kliv har vi svårt att se laget ta denna säsong, det tycker vi redan har bevisats.

Ska Everton ta rygg uppåt är detta en typisk uppgift där man behöver gå för seger och inte ”nöja sig” med en pinne. Vi räknar med ett optimistiskt Everton och gillar läget för utdelning: Everton spelas till 2.35*.

Betis betalar bra

Efter den starka säsongen 17/18 var Real Betis påpassat inför förra säsongen, speciellt då det värvades på pappret spännande. Trots goda intentioner lossnade det dock aldrig och säsongen slutade i ett stort ”ingenting”. Vi gillar fortfarande den kapacitet som laget besitter och den fotboll man spelar och tycker inte att laget ska glömmas bort denna säsong. Efter en något frustrerande start fick man vinna innan uppehållet, vände till 2-1 hemma mot Leganes, och det betydde förstås mycket. Franske landslagsmannen Fekir målade igen och värvningen av honom tycker vi är högintressant.

Får nu besök av ett Getafe som år efter år gör det bra utifrån resurserna. Förra säsongen var ju rent strålande: utmanade seriöst om en Champions League-biljett. Ända dit räckte det inte men Europa League är inte heller fy skam för ”lilla” Getafe – det äventyret startar nu på torsdag och visst går det att tvivla på hur Getafe kommer klara den dubbleringen. Är segerlöst i säsongsupptakten och visst är Getafe redan på väg att komma ner på jorden.

I grund och botten ska Betis rankas högre än Getafe och den här säsongen räknar vi med att tabellen också kommer ”hålla med” om den saken. Bra läge för Betis här och vi gillar hemmasegern till 2.20*.

AIK håller traditionen vid liv

Häcken visade riktigt vass form innan uppehållet och har ju gått och blivit en faktor i Allsvenskans helt underbara toppstrid. Inför denna omstart är det ju faktiskt inte mer än fyra poäng upp till ledande Djurgården och det går absolut att räkna in Häcken i striden. Det måste ju dock sägas att schemat var gynnsamt innan uppehållet. Mot toppklubbarna är Häckens siffror inte särskilt roliga den här säsongen heller och på söndagen väntar ju Häckens mardrömsmotståndare nummer 1: AIK.

Man kan tycka vad man vill om inbördes möten och den typen av ”gammal” statistik – men detta är ett extremfall. Senast Häcken slog AIK i Allsvenskan var 2011 – sedan dess har AIK gjort 11-5-0 på 16 möten! Visst är den statistiken jättesvår att blunda för. AIK kommer ju nu dessutom stärkt. Uttåget i Europa sved och hemmaförlusten mot Kalmar var kostsam men derbysegern mot Djurgården innan vilan reparerade ju mycket av skadan. AIK visade hårdhet där och minnena och erfarenheterna från förra höstens lyckade guldspurt känns nyttiga – detta AIK kommer bli svårrubbat under hösten, det är vi övertygade om.

Med historiken som ett av argumenten tycker vi definitivt att det är AIK som gäller här. ”Vinnarskallen” placeras hos gästerna och vi tar AIK till 3.05*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.