Kul måndagsmatch i Premier League

Premier League

När Aston Villa tar emot West Ham i måndagsmatchen i Premier League räknar vi med en kul tillställning mellan två lag som ställer in siktet på tre poäng. I Italien gör ett lovande Torino jobbet. Hemma i Allsvenskan går vi på ”knappt men klart” för Djurgården medan AFC Eskilstuna-Elfsborg inte direkt stinker fotbollsfest: målsnålt liras bestämt.

Kul måndagsmatch i Premier League

När Aston Villa tar emot West Ham räknar vi med ett möte mellan två lag som gillar läget till tre poäng. Aston Villa har torskat tre av fyra i Premier League-återkomsten men vi tycker att det sett okej ut. Höll undan till seger här hemma mot det farliga Everton medan samtliga tre förluster varit mer eller mindre snöpliga, inte minst 1-2 här hemma mot Bournemouth. Vi tycker absolut att Aston Villa visat sig reda för högsta serien.

West Ham kom igång innan uppehållet. Straffade Watford på bortaplan och löste sedan det småfarliga Norwich på ett bra sätt. Att West Ham fått igång dyre Haller är förstås glädjande och med honom längst fram mönstrar West Ham en offensiv som onekligen är attraktiv – det kanske inte är ligans jämnaste spelare man besitter men ”höjden” måste gillas. Vi håller West Ham som på tok för bra för bottenstrid och efter segrarna på slutet kan man ta rolig rygg uppåt.

För Aston Villa är detta en typ av hemmamatch som bör vinnas i bottenstriden, för West Ham är detta en typ match som bör vinnas om säsongen verkligen ska bli spännande. Vi räknar med två optimistiska lag och en kul måndagsmatch i Premier League: Ö 2,5 mål till 1.66* är en stark lösning.

Torino gör jobbet

Bakom de allra största i Serie A har Torino gjort ett par bra säsonger, inte minst ifjol då det var riktigt stabilt. Förlorade bara sju matcher på hela säsongen och blev sjua, vilket räckte till en kvalbiljett till Europa League. Där hade Torino lite otur då man i slutkvalet drog nitlotten Wolverhampton. Åkte ut där – givetvis en besvikelse men å andra sidan kan man ju nu gå 100 procent för en stark Serie A-säsong. Det har också börjat mycket bra: Sassuolo besegrades i premiären innan Torino levererade klassegern 3-2 borta mot Atalanta. Torinos stjärnstriker Belotti har börjat säsongen bra och på måndagen blir det lätt att gilla chansen till tredje raka.

Nykomlingen Lecce förväntas ju få stora problem att lösa kontraktet och inledningen har inte direkt skvallrat om någonting annat. Blev överkört av Inter och torskade sedan kostsamt hemma mot nykomlingskollegan Verona. Lecce har ett ruskigt tufft program kommande omgångar och risken är faktiskt uppenbar att laget tidigt hängs av.

Det vore ju tråkigt för Lecce – men det är ingenting Torino och Belotti tar någon hänsyn till på måndagskvällen. Bra chans till stabil hemmaseger och vi väljer Torino med -1 i asian handicap till 1.80*, vilket alltså ger pengarna tillbaka om det stannar vid uddamålsseger.

Tight att vänta i Eskilstuna

Landslagsuppehållet kom lägligt för AFC Eskilstuna. Förlusterna staplades ju upp och det var turbulent i klubben – vilket ju dock inte är helt ovanligt gällande denna förening. Till Eskilstunas försvar måste det dock sägas att schemat innan uppehållet var tufft. Mötte tre guldjägare innan man tog stryk borta mot Örebro. Nu räknar vi med att AFC tagit sig samman och har en koncentrerad insats på gång, försvarsspelet kan knappast forsätta lika givmilt.

Får på måndagen besök av ett Elfsborg som börjar bli ganska ”färdigt” för säsongen – även detta år är en odramatisk höst att vänta. Elfsborg har helt enkelt varit för bra för bottenstrid men samtidigt på tok för svagt för att utmana om roliga placeringar. Visst kan det komma att bli något avslaget under spurten. Formen innan uppehållet var ganska bra men att nu ställas mot högmotiverat motstånd i höstrusket blir ett karaktärstest – vi har åtminstone svårt att se något sprudlande Elfsborg på måndagen.

Det är knappast ”säsongens match” på gång här. AFC Eskilstuna kommer i första hand att värna om utgångspoängen och visst blir detta tight. U 2,5 mål liras till 1.86*.

Knappt men klart för Djurgården

Nu testas Djurgården! Derbyförlusten mot AIK innan uppehållet var förstås ytterst kostsam i guldracet – och söndagens allsvenska resultat var ju inte heller särskilt gynnsamma. Visst går guldprognosen fortfarande att kalla god: seger på måndagen och man återtar serieledningen och sedan går det inte att klaga på programmet under spurten. Det blir verkligen upp till bevis och på måndagen söker man em kontrollerad, koncentrerad prestation – det är på sådant vis Djurgården tagit merparten av sina segrar.

På måndagen gästar Helsingborg som ju haft en minst sagt stökig säsong. Segern hemma mot Österuns innan uppehållet var dock ruskigt viktig och man har trots allt hyggligt andrum i bottenstriden. Olof Mellberg har kommit in som ny huvudtränare och visst kan det ge nyttig energi. Vi räknar med ett kampbetonat Helsingborg under hösten, något skönspel beordras knappast av herr Mellberg – speciellt inte borta mot Djurgården…

Ett tight Helsingborg ska kunna stå upp hyggligt men visst är det ändå riktigt bra chans för Djurgården att återigen mala sig till en seger. ”Knappt men klart” för Djurgården tippas och vi gillar lösningen ”Djurgården vinner och U 2,5 mål i matchen” till oddset 3.05*. Det är alltså 1-0 eller 2-0 som gäller, resultat vi gärna arbetar med här.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.