Champions League för hela slanten

Premier League

De första lagen klev in i gruppspelet redan på tisdagen och nu smäller det igen. Vi bjuds på en uppsjö av härliga onsdagsmatcher i Champions League och vi har hittat flera vassa speldrag. Vi synar chanserna för två av PL-lagen och är väldigt positiva till ett av dem. I övrigt lyfter vi även fram en CL-debutant som spelvärd premiärvinnare.

Tuff bortamatch för Tottenham

Efter en klart bekymmersam säsongsstart fick Tottenham det att lossna i helgen: 4-0 hemma mot Crystal Palace, samtliga mål redan innan paus. Givetvis skönt på många sätt – att man fick en lugn andra halvlek var ju gynnsamt inför denna uppgift. Samtidigt vill vi understryk att Crystal Palace lade sig märkligt platt och fortfarande tycker vi att Tottenham har en del att bevisa. Champions League nu vilket ju väcker positiva minnen efter den häftiga resan i våras – men premiären är riktigt tufft.

Olympiakos är bättre än på länge. Imponerade stort i kvalet hit då Plzen, Basaksehir och Krasnodar i tur och ordning besegrades – inte alls några enkla lottningar men Olympiakos löste övertygande avancemang, inte minst i slutkvalet mot Krasnodar. Har dessutom öppnat ligaspelet perfekt. På nio tävlingsmatcher har Olympiakos släppt in ett litet mål och även om svårighetsgraden nu givetvis trissas upp är det en siffra att respektera. Laget har varit med förr på den här nivån och detta är sannerligen en bortauppgift att ta på allvar för Tottenham.

Som gruppen ser ut kan Tottenham absolut ”nöja sig” med en pinne och vi kan se ett ganska avvaktande Spurs här. Vi plockar Tottenham U 1,5 lagmål till 1.95 och kikar även på krysset till 3.45.

Lyckad CL-debut att vänta

Efter en succésäsong i Serie A får Atalanta göra debut i Champions League. Laget gör det utan att respekteras som man nog borde. Tredjeplatsen i ligan var en enorm framgång i våras – det är ju ytterst ovanligt att någon slår sig in bland storklubbarna i toppen.

Dinamo Zagreb är en maktfaktor hemma i Kroatien där man bollar så smått med de mindre klubbarna. Ute i Europa har det dock varit väldigt mycket hårdare bud. Lätträknade poäng i gruppspelen och när man väl slår till så är det mot de beskedligare motståndarna. Man ställdes mot Rosenborg i kvalet och det var en tacksam lottning. Absolut ingen promenadseger i det dubbelmötet och visst har Dinamo Zagreb haft vassare årgångar än denna. Det krävs att man tar ett par kliv upp i nivå för att hota om avancemang här i gruppspelet.

Det kan bli tufft för Atalanta att kombinera Serie A-spelet med Champions League-matcher men formen ser lovande ut och man har åtminstone 16-17 spelare av erkänt hög kaliber. Stor kväll för Bergamoklubben och vi är inte särskilt skrämda av motståndet. Till 2.15* är tvåan ett givet spelval på onsdagskvällen.

Retat Manchester City går på knock

Manchester City har haft siktet inställt på Champions League-pokalen i ganska många år nu – men utan att komma riktigt nära. Uttåget mot Tottenham i våras var snöpligt och kunde kallas oturligt – men också lite typiskt för City i Champions League. Att kapaciteten för att gå riktigt, riktigt långt finns behöver inte ifrågasättas och i gruppspelsfasen har vi ofta sett laget ha lekstuga. Så ska det kunna bli även denna gång och vi när man på onsdagen inleder borta mot Shakhtar Donetsk blir det enkelt att räkna med ett retat City: floppförlusten mot Norwich kom mycket överraskande och borgar för rätt inställning nu.

Då blir det ju naturligtvis ohyggligt svårt för Shakhtar Donetsk. Visst har Shakhtar borta varit en uppgift att frukta genom åren men i europeisk toppkonkurrens har Shakhtar fått det tuffare att hävda sig. Var i Citys grupp även förra säsongen och tog då stryk med 0-3 här och 0-6 borta. Nu har Shakhtar inlett ligaspelet klockrent men som sagt, detta är en helt annan scen där Shakhtars mix av ukrainare och hyggliga brassar inte räcker särskilt långt.

När det nu dessutom är helt fel läge att möta Manchester City, ja då räknar vi med stora siffror igen. Det luktar ”muskelspänning” och vi tar Manchester City -2,5 till 2.95*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.