Fredagsmix med heta speltips

Klara Premier League-segrar

Spelexperterna levererar speltips ifrån både tennisen, hockeyn och fotbollen på fredagskvällen. Flera fina odds ligger redo att ”huggas” och i ett par av fallen är det höga odds. I Premier League-helgens smygstart varnar vi för en underdog vi gillar skarpt.

Paire levererar igen

Ni som följt oss vet att den karismatiske fransmannen Benoit Paire stått högt i kurs denna säsong och nu går han för en vass avslutning av 2019. 30-åringen kan mycket väl sluta året på sin bästa ranking någonsin och det vore logiskt: vi tycker att Paire hittat en ny nivå denna säsong. Kanske inte spelmässigt, har förstås varit ruskigt talangfull länge, men mentalt.

Fortfarande kan det hända grejer men överlag en mer fokuserad Paire. Tog ett ”återfall” och slarvade bort US Open, brände tre matchbollar i egen serve mot Bedene, men att han sedan fick några veckors vila var nyttigt och i tisdags vände han starkt här i Metz mot rutinerade Gasquet.

Även på fredagen väntar en landsman i form av Gregoire Barrere som gör en rätt bra säsong och nyligen slog sig in topp-100 för första gången. Snabb inomhustennis passar bra för Barrere och att han nått denna kvartsfinal är en fin framgång. Behövde dock inte glänsa för att slå ut en superslarvig Hurkacz och fick sedan brottas rejält mot mediokre Hoang. Räddade matchboll där. Barrere har aldrig nått längre än så här på ATP-nivå och lär redan vara jättenöjd med veckan.

Paire vill dock ha betydligt mer, kan mycket väl vinna denna turnering och tjäna nyttiga rankingpoäng, och visst ska han komma åt den klart mer begränsade Barrere här. Dags att lira Paire igen: vi väljer -2,5 i gamehandikapp till 1.80*.

Saints i fara

Premier League-omgången startar redan på fredagskvällen med ett sydlagsmöte. Bournemouth gästar Southampton och hemmalaget är som väntat klar favorit.

Visst har Southampton blixtrat till emellanåt men vi tycker att laget är aningen överreklamerat. Upplagan ser på papperet ut som en av de svagaste på senare år och går man på djupet så finner man att flera lag varit direkt svaga i matcherna mot just Saints. Kanske ingen slump – men vi gillar inte när ett så pass begränsat lag är solklar favorit.

Eller det är just det vi gör då vi har ett speltips på bortalaget här! Gästande Bournemouth är ett lag som rentav kan slåss om en plats på tabellens övre halva. I senaste omgången besegrades ett så pass bra lag som Everton och det var riktigt starkt gjort. Visst är man allra bäst på hemmagräs men nu är det en kort resa och man lär ha bra läktarstöd och dessutom så vann man ju faktiskt bortapremiären mot Aston Villa.

Ett Bournemouth som kommer ifrån en finfin insats är snäppet vassare än hemmalaget normalt. På tok för stor hemmafavorit enligt oss och Bournemouth +0.5 (detsamma som halvgardering X2) spelas till oddset 1.85*.

Cagliari visar hemmastyrkan

Förväntningarna på Cagliari trissades på sina håll upp inför denna säsong – därför var starten med två raka hemmaförluster klart olycklig. Att man förlorade med uddamålet mot Inter var förstås inget att skämmas över men däremot var ju 0-1 mot Brescia värre. Förra helgen hittade dock Cagliari rätt och 3-1-slog Parma på bortaplan.

Nu kommer man hem igen och det är onekligen dags att visa upp den erkända hemmastyrkan inför publiken. Det har varit ganska stökigt i truppen med många spelare in och ut och dessutom skador – men det börjar sätta sig. Fortfarande är det en del avbräck men det är ändå en klart kapabel elva som kan mönstras. Senast debuterade sena forwardsvärvningen Simeone från start och han blev målskytt – mer att vänta därifrån.

Gästas nu av Genoa som åkte på första förlusten senast – och den var blytung. Kapten Criscito slog sent in 1-1 på straff och såg därmed ut att ha räddat en poäng hemma mot topplaget Atalanta. Gästerna hann dock replikera med ett drömmål och ärligt talat var det helt rättvist att Atalanta tog alla poäng. Fyra poäng på två matcher innan dess för Genoa och en rätt bra start på säsongen, efter några röriga säsonger. Det borde definitivt inte behöva bli bottenstrid denna säsong men på fredagen är det läge att gå emot.

Ett äregirigt Cagliari blir svårstoppat hemma på Sardinien och vi tycker att oddsen hamnat överraskande tätt. 2.45* på hemmalaget är inte dåligt och spelas snabbt.

Björklöven menar allvar

Den gamla storheten Björklöven har i flera år drömt om en återkomst till finrummet och SHL men ärligt talat: det har inte ens varit halvnära. Nu drar en ny säsong igång och som vanligt har förväntningarna trissats upp i Umeå – och den här gången tycker vi faktiskt att det finns ovanligt gott fog för optimismen.

En hel del handlar om nye sportchefen Per Kenttä, som ju var arkitekten bakom Oskarshamns sensationella uppflyttning i våras. Nu har Kenttä direkt byggt ihop en Löven-trupp som ser starkare ut än på mycjet länge och känslan är ett Björklöven på rätt väg, både på och utanför isen.

Börjar på fredagen borta mot Karlskrona som ju ifjol var tillbaka i Hockeyallsvenskan efter åren i SHL. Det kändes som att Karlskrona var i SHL ”på lånad tid” – man blev aldrig någon riktigt etablerad SHL-klubb. Organisationen dög inte riktigt och man tvingades laborera en hel del med truppen.

Allsvenskan är mer rimlig nivå för laget och vi kan lova att återkomsten till SHL dröjer. Gjorde det helt okej i denna serie förra säsongen, blev sjua, men nu är det snudd på ett helt nytt lag igen – och på pappret är det svårt att snacka upp Karlskrona. Dessutom blev det rörigt då coach Horsky alldeles nyligen hoppade av uppdraget. Mats Lusth blev klar som ny tränare bara nu i veckan. Ett erfaret namn men givetvis inga optimala förutsättningar.

Visst är detta en bortauppgift att respektera men inget snack om att vi rankar Björklöven som det givet starkare laget – och nog känns man mer redo för premiär. 2,55* på Löven lyfts gärna fram som ett vasst premiärspel.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.