Fina speldrag till SHL-lördagen

Årets sista SHL-omgång

Full SHL-omgång på lördagen och vi sätter lite extra fokus där denna gång: omgången ser spelvänlig och vi har gott om starka drag till SHL-lördagen. ut. Tidig succé för Oskarshamn men när Djurgården gästar är det ”dags” för förlust. Tvärtom för Växjö: tre kämpiga förluster hittills och när Skellefteå nu gästar är det segerläge. Dessutom kör vi vidare med Rögle, trots missräkningen mot Oskarshamn. Fotbollslördagens höjdpunkt är derbyt i Milano där vi med bestämdhet håller Inter som givet starkare. Sedan luktar det urladdning lång väg från Manchester City: målfest liras.

Djurgården tystar Oskarshamn

Visst går det att snacka upp Oskarshamn efter sju poäng på tre omgångar. Den hårt nederlagstippade nykomlingen har fått precis den start man drömt om och har säkert överraskat positivt på många. Samtidigt måste det sägas att vi många, många gånger sett nykomlingar komma ut snyggt för att sedan svalna både två och tre snäpp – och dessutom måste det slås fast att Oskarshamn haft en del medflyt i de inledande omgångarna. Att tuffare tider väntar är ett understatement och vi räknar med bakslag redan på lördagen.

Det är ju fullpoängaren Djurgården som gästar och deras tidiga serieledning är ingen skräll. Djurgården har varit fint och tempostarkt de senaste säsongerna och har en sådan profil även denna säsong. Spelet i CHL verkar dessutom ha gjort gott för det tidiga matchtempot. Senast kom man ut strålande mot Örebro – tappade sedan men att Djurgården studsade tillbaka och avjorde matchen var både starkt och totalt sett rättvist. Djurgården har mer att kräma fram ur framförallt Josefson och Berglund men står inte och faller med enstaka stjärnor, det har man redan visat.

Djurgården är i toppen för att stanna – det är naturligtvis inte Oskarshamn. Ett förvarnat Djurgården tystar Oskarshamn och vi tar gärna bortasegern till 1.80*.

Dags för Växjö!

Noll poäng efter tre omgångar var inte direkt vad Växjö hade tänkt sig… Förra säsongen kändes tidigt som ett ”mellanår” för mästarna från 2018 men denna säsong ska man tillbaka till toppen, är det tänkt. Så kan det naturligtvis fortfarande mycket, mycket väl bli – 49 omgångar återstår – men visst behöver man snarast få till ett trendbrott och börja röra på sig. Det ska sägas att förlusterna hittills kommit mot uteslutande topptippade motståndare och varit mer eller mindre knappa – det är absolut inte läge att sätta någon krisstämpel på Växjö redan nu. När Skellefteå nu gästar inför hemmapublik blir det inte svårt att räkna med full Växjö-laddning.

Det blir givetvis tufft för Skellefteå att hantera. I veckan tappade man ledning till förlust i Leksand och även om vi tycker att Skellefteå har lite bättre ordning på truppen jämfört med ifjol har vi svårt att verkligen ”ranka upp”. Skellefteå skämde ju verkligen bort fansen för ett antal år sedan men den nivån är avlägsen. Firma Lindström/Möller tillhör fortfarande ligans bästa men fler måste kliva framåt och målvaktssituationen är tveksam just nu.

Växjö rankas högre och står verkligen ”på tur” för seger. Skellefteå har haft det jobbigt, jobbigt i denna arena på senare år och inget undantag att vänta på lördagen: Växjö spelas till 1.90*.

Vi släpper inte Rögle…

Vi har gått hårt på Rögle hittills och mot såväl HV71 och Malmö var det vinnande val. Hemma mot det tidiga medgångslaget Oskarshamn i torsdags kom dock första bakslaget: förlust med 0-1 och det märktes tidigt att Rögle inte riktigt var ”påslaget” den kvällen. Sköt ändå 40 skott på mål och givetvis borde man spräckt nollan men det saknades en gnutta desperation och en gnutta tur. Ingenting att såga och efter den förlusten räknar vi med att Rögle kommer retat på lördagen – vi står självklart fast vid att Rögle kan vara med riktigt högt upp i tabellen denna säsong.

Det kan knappast hemmalaget Linköping, som ifjol gjorde sämsta säsongen på väldigt länge och som vi inte tycker känns särskilt hett nu heller. Kommer från 60 jobbiga minuter i Scandinavium i torsdags där man tidigt hamnade i underläge och aldrig var nära att kunna störa ett bra Frölunda. Vände och suddenvann i hittills enda hemmamatchen mot Brynäs men totalt sett har Linköping absolut inte lyckats övertyga oss de många tvivlarna. Kommer få svårt att hitta pålitlig produktion från särskilt många andra än förstalinan.

Rögle som bortafavorit mot Linköping kanske ser ”skevt” ut i mångas ögon men det är inget snack om saken: Rögle var det bättre laget redan ifjol och är det definitivt i år. Har tre raka i denna arena och vi kör vidare med Rögle, till 2.45*.

Inter bäst i staden – givet derbydrag

Efter en händelserik transfersommar och ett par inledande segrar har Inter nu plötsligt fått hantera en del kritik. Förra helgens 1-0-seger mot Udinese var föga övertygande och i veckans Champions League-premiär hemma mot Slavia Prag hade man ju fullt sjå att fixa en poäng. Den insatsen var onekligen knackig och nog var det en del underskattning med i bilden. Inter kan förstås några mil bättre och känner vi coach Conte rätt accepteras nu inget annat än en riktigt het derbyprestation.

Då får Milan stora problem att freda sig. Visst, två raka segrar – men ingen som sett 1-0-vinsterna mot nykomlingsduon Brescia och Verona kan vara särskilt imponerad. Det har sett styltigt och segt ut och än så länge går det inte direkt att hävda att nye tränaren Giampaolo fått fart på laget. Han vill spela en ”roligare” fotboll än vad Milan gjort under krigaren Gattuso de senaste säsongerna men materialet är begränsat och fortfarande ger Milan inte direkt intrycket av att vara någon välmående klubb.

Inter tog dubbla derbysegrar förra säsongen – och nu är skillnaden mellan lagen större än på länge. Definitivt på pappret och så småningom också i tabellen, det är vår bestämda prognos. Vissa tvivlar på Inter efter de senaste insatserna men inte vi: Inter är vårt givna derbyval till 2.25*.

City ordnar fyrverkeri

Förra helgens Manchester City-förlust borta mot Norwich kom sannerligen oväntat. City hade sett riktigt bra ut innan dess men slarvet mot Norwich blev för kostsamt – hittade aldrig vändningen och trots att vi nu bara snackar omgång 6 av 38 är det direkt skarpt läge. Luckan upp till Liverpool är fem poäng och det skojar man inte bort. I veckan började City enkelt och övertygande i Champions League, 3-0 borta mot Shakhtar Donetsk, och känner vi Pep och City rätt är det mangling på gång på lördagen.

Watford är segerlöst men nu är det ändå lite vind i seglen. Bytte ju tränare under landslagsuppehållet och upphämtningen från 0-2 till 2-2 hemma mot Arsenal senast var nyttig – det kunde ju rentav blivit seger. Samtidigt: var det Watford som var riktigt bra eller var det Arsenal som helt enkelt var uselt? Både och, kanske, men en sak är säker: Watford får det tuffare på lördagen…

Nu är det risig tajming för Watford: att City för andra helgen i rad trampar på en mina ”finns inte”. Tvärtom, vi räknar med att City sänder signaler och är riktigt vasst på lördagen. Då förvånar inte fyra-fem hemmamål ett dugg. Watford kan också bidra till målskörden och vi går på fyrverkeri här: Ö 4,5 mål plockas till 2.40*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.