Liverpool slår Chelsea i stormötet

odds

Ännu en fullmatad fotbollssöndag väntar! Många blickar riktas mot Stamford Bridge där både Chelsea och Liverpool vill studsa upp efter förluster i veckans Champions League. Inget snack om var toppklassen finns och vi räknar med att Liverpool slår Chelsea. På Tele2 väntar underbart derby. Hammarby måste ladda för tre poäng och den grymma offensiven blir jobbig att stå emot, även för det defensivt starka AIK. I Italien gillar vi Fiorentina-skrällen och i Tyskland blir det lätt att tro på ett vasst Dortmund, som i veckan var klart bättre än Barcelona.

Liverpool slår Chelsea

Efter att ha varit lite på gång i Premier League-spelet blev veckans Champions League-premiär frustrerande för Chelsea. Försökte och försökte hemma mot Valencia men hade svårt att hitta de riktigt heta chanserna. Till slut fick man ändå chansen att kvittera från straffpunkten men där gjorde Barkley bort sig. På söndagen går man nu inte direkt ner i svårighetsgrad: Liverpool gästar, ett retat Liverpool dessutom.

Champions League-segrarna inledde ju också turneringen med förlust, borta mot Napoli. Ingen förlust att skämmas över mot bra motstånd och den positivt lagde kan ta det som ett gott omen: torskade ju faktiskt borta mot Napoli även ifjol och då slutade det ju lyckligt. Nu handlar det om Premier League där Liverpool inlett prickfritt och redan skapat lucka ner till enda (?) utmanaren Manchester City. Mäktig kross av City på lördagen och nu är Liverpool säkerligen sugna på att svara upp med en klassinsats.

Givetvis kan Chelsea borta låta tufft men vi tycker inte att Chelsea visat tillräckligt – vi tar ett skarpt Liverpool för givet och då är segerchansen god. Liverpool slår Chelsea till 2.00*.

Ingen ljusning för Wolves?

Det populära Wolverhampton gjorde stor succé som nykomling förra säsongen. Blev sjua – ”best of the rest” bakom storklubbarna – och det var inget snack om att laget förtjänade den placeringen. Truppen ser inte alls sämre ut denna säsong men nu har Wolves kommit helt fel in i säsongen. Det går definitivt att peka på ett svårt spelschema hittills men likväl är fem raka utan seger underkänt. Kraschade till 2-5 hemma mot Chelsea förra helgen och i veckan kom nästa bakslag: det Portugal-influerade Wolves torskade mot portugisiska Braga i Europa League, 0-1 på hemmaplan. Nej, ingen rolig status på Wolves just nu och det täta programmet känns som en rejäl utmaning att lösa.

Gästar nu Crystal Palace, som kommer retat. Efter två raka segrar och rätt bra vibbar sprack man ju direkt borta mot Tottenham förra helgen och storföll. Givetvis en klen insats men samtidigt var Spurs riktigt bra den gången och det blev fel från start för Palace. Segrar innan dess som sagt, bland annat borta mot Manchester United, och vi tycker att det finns en hel del att gilla med detta Palace.

Inget snack om att Palace är det mer välmående laget för dagen och det blir jättetufft för Wolves att vända trenden på söndagen. Vi plockar Palace-ettan till 2.55*.

Spelläge i stekheta derbyt

Dags för ett nytt Stockholmsderby och hemma på Tele2 är Hammarby favorit mot AIK. Fullt rimligt för även om derbyfaktorn reducerar hemmaplansfördelen så gynnar det snabba konstgräset tveklöst Hammarby. Det är å ena sidan svårt att blunda för att Bajen inte gjort mål på sju raka halvlekar mot AIK. Å andra sidan har Hammarbys anfallsspel imponerat under året och senast övertygade effektiviteten vid 6-2 mot IFK Göteborg.

Tabelltvåan AIK har fyra pinnar upp till serieledande Djurgården, som dock har spelat sin match i denna omgång. Hammarby ligger ytterligare fem poäng längre ner och har inte råd med kryss om gulddrömmen ska leva. Med tanke på att båda lagen behöver vinna så bör matchbilden förr eller senare öppna upp sig och det passar Hammarby bäst.

Avstängde Elyounossi är ett enormt avbräck hos AIK och den detaljen kan avgöra derbyt. Efter moget övervägande väljer vi att lyfta fram ettan till oddset 2.41*.

Atalanta i gungning

Atalanta har varit en solklar ”plusvariant” i Serie A flera säsonger i rad, inte minst förra säsongen då man ju slutade på en urstark tredjeplats. Därmed var det i veckan dags för Champions League-debut och Dinamo Zagreb borta såg ju ut som en lämplig premiäruppgift – men nej, nej, nej… Atalanta blåstes bort från start och förlusten skrevs till 0-4. Det blir onekligen riktigt intressant att se hur Atalanta nu kommer att reagera på den smällen. Späckat schema kommande tid och detta är en ny situation för klubben – det blir en rejäl utmaning, säger vi.

Nu gästar Fiorentina som är ett tidigt bottenlag – men det är på tok för tidigt att börja såga. Schemat har snudd på varit svårast tänkbara och Viola har ju gjort ett par bra prestationer: i 3-4-premiären mot Napoli visade Fiorentina lovande takter och förra helgen var man klart närmast segern i 0-0-matchen mot självaste Fiorentina. Även denna helg är det hög svårighetsgrad men det är inget snack om att Fiorentina när som helst tar första ”trean” – och visst måste det vara ett bra tillfälle att gästa Atalanta nu?!

Vi vädrar skräll och vill gärna testa en peng på Fiorentina till 3.50*!

Utdelning nu, Dortmund!

0-0 mot Barcelona i veckans Champions League-premiär var ju klart godkänt för Borussia Dortmund – men alla som såg den matchen vet att Dortmund lämnade planen i besvikelse. Var tveklöst det bättre laget och stora chanser brändes, bland annat av Reus från straffpunkten. Det var definitivt en insats som återigen satte Dortmund i respekt – oj vilken vass fotboll detta lag kan spela. I Bundesliga handlar det om att haka på Bayern München och då är det ju egentligen tre poäng som gäller varje helg. Straffade Leverkusen förra helgen, stack till slut ifrån till 4-0.

Nu gästar man Frankfurt som så sent som i torsdags åkte på en tuff besvikelse i Europa League, en turnering laget ju prioriterar hårt. Skapade chanser men att Frankfurt tappat sina anfallsstjärnor Jovic, Haller och Rebic jämfört med förra säsongen märktes: kammade noll och torskade till slut med 0-3. Ingen märkvärdig start heller på Bundesliga och vi är trygga med att ”ranka ner” Frankfurt denna säsong, tills de bevisar motsatsen.

Är Dortmund bara i närheten av veckans prestation, ja då blåser man ner Frankfurt! Vi utgår från ett bra Dortmund och då lockar Dortmund -1,5 till 2.80*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.