Tennisrekar att rygga

ATP-slutspelet

ATP-touren flyttar över till Asien för ett gäng turneringar kommande veckor. I Chengdu gör Hyeon Chung en intressant start. Är på väg tillbaka efter tuffa skadeproblem och behöver göra resultat under hösten – mot Sousa säger vi fin chans för den högkapable sydkoreanen. Spel även med Alexander Bublik, en spelare vi lyft fram flera gånger och som nu möter formsvagt motstånd. Bra tennisrekar att rygga! Från fotbollsfronten lyfter vi fram Wolfsburg mot problemlaget Hoffenheim och hemma i hockey-Sverige är Björklöven det givna valet i laddade derbyt mot Modo.

Viktigt för Chung

När Hyeon Chung var på väg att etablera sig i världseliten dök tuffa skadeproblem upp, mycket olyckligt. Spelade ju semifinal i Australian Open vintern 2018 men ganska kort därpå började problemen och mellan februari och augusti detta år var Chung ur spel. Rasade förstås på rankingen men under hösten har sydkoreanen gjort comeback – och det har sett lovande ut. Kvalade övertygande in i US Open (körde bl.a. över Mikael Ymer) och tog sig till tredje omgången, där han sprang in i övermakten i form av Nadal. Inget snack om att Chung är på gång och nu väntar en viktig höst: vore väldigt nyttigt med ett par vassa turneringar och klättring på rankingen.

I Chengdu börjar han nu mot Joao Sousa, den stabile portugisen som håller igång en bra karriär men som inte hittar ”nästa nivå”. Den aggressiviteten har Sousa inte i sitt spel. Det funkade inte alls borta i Nordamerika i början av hösten men nu kommer Sousa från en bra prestation i St Petersburg där han nådde semifinal och där hade Coric på gaffeln – men tappade. Sousa funkar hyggligt på snabb hardcourt men mot mycket tempostarke Chung och dennes vinklar blir det ändå jättesvårt för Sousa att hänga med.

Vi tar Chungs återkomst på stort allvar och som sagt, viktigt att nu göra vassa resultat. Sousa är ett klart lämpligt motstånd och vi gillar Chung med -2,5 i gamehandikapp till 1.76*.

Bublik-läge igen

Ni som följt oss vet att vi lyft fram Alexander Bublik ett antal gånger, med framgång. Den unge kazaken har höjt nivån denna säsong och börjar kännas klart intressant. Nådde tredje rundan i US Open – väl där var batteriet tomt och han åkte ut i usel stil mot Andujar-Alba men nu har han fått ladda om. Torskade mot Ruud i St Petersburg förra veckan men vi fortsätter att följa Bublik med stort intresse. Har en ruggig serve, härlig bollkänsla och bra fantasi. Ibland krånglar han till det och dubbelfelen är för många men det är inte svårt att se potentialen i Bublik.

Börjar nu mot Taylor Harry Fritz i en tuff förstarunda. 30-rankade Fritz har gjort en bra säsong men hösten har hittills varit en stor besvikelse. Ett par tidiga uttåg, bland annat i US Open där han småsvagt föll mot gubben Lopez direkt. Fritz har givna kvalitéer, stark serve även på honom, men vi tycker ändå att han är något begränsad. Tyngden finns men Fritz är inte riktigt så aggressiv som han borde kunna vara.

Fritz är den säkrare av dessa båda men formen är ett frågetecken och vi tycker att detta ska passa bra för Bublik. Många enkla servegame att vänta för båda spelarna – men det är Bublik som kan bryta mönstret. I en match där små marginaler kommer avgöra blir Bublik återigen ett roligt val, till 2.85*.

Björklöven starkast i derbyt

Vi började i fredags Hockeyallsvenskan med Björklöven, som minst sagt levererade. Hamnade i underläge direkt borta mot Karlskrona men vände på steken redan innan första periodens slut och vann till slut med övertygande 5-1. En perfekt start för Löven som med Oskarshamns mirakelman Per Kenttä som ny sportchef på allvar vill utmana om en SHL-plats den här säsongen. Dit är det långt, långt men vi tycker definitivt att Björklöven ser bättre ut än på länge – allt annat än seriös toppstrid skulle förvåna.

På måndagen vankas utsålt derby hemma mot Modo, ett annat lag som givetvis går för toppstrid. Sedan den blytunga nedflyttningen från SHL 2016 har ju dock Modo ärligt talat inte ens varit nära att slå sig tillbaka – nu tippas man högt men ser truppen verkligen så mycket bättre ut denna säsong? Vi är lite skeptiska och i fredags fick man ju inte direkt någon drömstart. Bara en poäng hemma mot Västervik och därmed redan viss press på laget inför måndagens derby.

Häftig tryck att vänta i Umeå på måndagskvällen och vi säger bra chans till hemmajubel – vi lirar Björklöven igen, denna gång till 2.30*.

Bra uppgift för Wolfsburg

Efter några urtuffa säsonger där kontraktet hängde löst fick Wolfsburg ett rejält lyft förra säsongen. Blev till slut sexa och nu verkar laget redo att följa upp den fina placeringen. Efter fyra omgångar är Wolfsburg fortsatt obesegrat och kunde faktiskt mycket väl haft full pott: har varit närmast segrarna i de två kryssmatcherna på slutet. Nu kommer Wolfsburg från lyckad premiär i Europa League, 3-1 hemma mot ukrainska Oleksandriya, och det är bra status.

Värre då hos Hoffenheim som efter några kanonsäsonger föll tillbaka i våras och landade i mitten av tabellen. Frågan är om lagets ens når dit denna säsong. Har ju blivit av med succétränaren Nagelsmann och ett par vassa spelare och kommer få jättesvårt att studsa tillbaka uppåt den här säsongen. 0-3 hemma mot Freiburg senast var inte snyggt och de senaste säsongernas pigga offensiv känns avlägsen just nu.

Nej, det blir lätt att ranka Wolfsburg som givet starkare. Har sett klart bäst ut hittills och med given hemmafördel på måndagen ser Wolfsburg ut som sunt favoritmaterial till 1.86*. Bra vinnare!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.