Brynäs tystar Leksand

Årets sista SHL-omgång

Bara en SHL-match denna tisdag – men det är inte vilken match som helst. Leksand-Brynäs tillhör klassikerna och härligt tryck är att vänta även denna gång – vi håller gästerna högre och räknar med att Brynäs tystar Leksand. Bra fart på fotbollen denna vecka. I Allsvenskan blåser Djurgården bort Falkenberg medan Mario Balotelli gör högintressant debut för Brescia – han lär märkas direkt. I Spanien måste Barcelona ta sig samman och vi gillar spellösningen när Villarreal gästar.

Brynäs tystar Leksand

Att Leksand är uppe i SHL igen innebär nytt liv för en av hockey-Sveriges skönaste rivaliteter: Leksand-Brynäs är en riktig klassiker och det kommer att märkas på tisdagen; häftigt tryck är att vänta. Leksand är tillbaka för att stanna den här gången – så är det i alla fall tänkt och starten har också varit bra. Här hemma har man vänt och vunnit mot Malmö och Skellefteå och flera av nyförvärven har direkt visat sig nyttiga. Det verkar som att Leksand kommer få rätt bra valuta för pengarna den här gången – så har det ju inte alltid varit.

Ändå har vi inga problem att ranka Brynäs som det bättre laget. Vi menar att Brynäs blivit en gnutta bortglömt i snacket inför säsongen – med hemvändaren Anton Rödin i spetsen tycker vi att Brynäs rustat bra och besitter jättespännande kapacitet. Det visade man ju också i premiären då Frölunda bortabesegrades enkelt. Två surare matcher sedan dess men Brynäs har inte varit dåligt. Helgens 1-2-förlust mot Färjestad var knapp, den matchen kunde (borde?) slutat annorlunda.

Det garanterar lite extra Brynäs-tagg inför klassikermötet och vi säger bra chans att tysta hela Leksand. Det bättre laget Brynäs spelas till 2.40*.

Balotelli kliver in – mål på gång

Många höjde på ögonbrynen när Mario Balotelli i somras kritade på för Serie A-nykomlingen Brescia. Balotelli är dock uppvuxen här och ville hem till Italien efter några år i Frankrike. Efter att ha varit avstängd de fyra inledande omgångarna kliver Balotelli nu in i leken, hemma mot självaste Juventus. Visst är det kittlande och Brescia är därmed garanterade ett gäng rubriker framöver… Laget har börjat helt okej, stark seger borta mot Udinese i helgen, och kan ta sig an Juventus med självförtroende men givetvis utan press. Sköna förutsättningar för att göra en spännande prestation och visst är Balotellis inträde en given ”boost”.

Juventus har inte riktigt trummat igång. Tappet från 2-0 till 2-2 borta mot Atletico Madrid förra veckan var ju inte riktigt likt laget – och lördagens 2-1-seger hemma mot Verona var sannerligen ingenting extra. Det krävdes en Ronaldo-straff för att avgöra och i slutet var man farligt nära att tappa segern. Försvarsspelet har varit tveksamt och vi sätter definitivt vissa frågetecken för dagens Juve.

Definitivt en småläskig uppgift för Juventus på tisdagen och det blir en utmaning att tygla Brescia och en säkerligen tokladdad Balotelli. Vi ger Brescia bra chans att måla och valet blir ”Båda lagen gör mål” till oddset 1.90*.

Barcelona gasar direkt

Ojdå, Barcelona… Laget har inte alls fått någon rolig start på säsongen men var ju inledningsvis ursäktat av skador. Nu börjar det ju dock se bättre ut på den fronten men det har ändå inte lyft. Fick tacka keepern ter Stegen för poängen mot Dortmund men i lördags var Barca bara dåligt i 0-2-förlusten mot lilla Granada. Nu får det vara nog och på tisdagen ska Messi in från start för första gången denna säsong. Vi räknar med ett ruskigt laddat Barcelona från start och då kan det hända grejer framåt – men kanske också bakåt…

Barcelona har ju släppt in alldeles för mycket mål hittills och nu gästar ett bra Villarreal. Dessa hade en hemsk höst ifjol och det började surt även denna höst, med flera tappade ledningar. Nu kommer man dock från två klara segrar och det har betytt massor för Villarreal, ett lag som ju i grund och botten är alldeles bra för att behöva oroa sig i botten. Nej, siktet inställt mot Europa denna säsong.

Gästar nu Camp Nou med självförtroende och vi räknar med att Villarreal ser sina chanser att sticka upp och hota ett tveksamt Barcelona-försvar. Att Villarreal själva ska stå emot är dock mycket begärt när Messi ska visa vägen för hemmalaget. Vi räknar med action direkt och väljer Ö 1,5 mål i första halvlek till oddset 1.86*.

Djurgården tar nästa guldsteg

Djurgården hade en bra helg. Slog ju GIF Sundsvall enkelt redan i fredags, fyra gjorda mål trots att Buya Turay var avstängd, och kunde sedan jubla över AIK:s derbyförlust. Djurgårdens guldgrepp är knappt men klart och det återstående schemat ser onekligen ganska förmånligt ut. Nåja, en match i taget: på tisdagen får Djurgården besök av Falkenberg och visst är det en absolut toppchans.

Falkenberg är förvisso högmotiverat i kampen om kontraktet och efter sex raka utan seger löste man ångestmatch mot hårt krisande Östersund i lördags: otroligt viktig 1-0-seger på hemmaplan. Det gav andrum men nu väntar en period med tuffare uppgifter och mycket talar för raffel hela vägen in i mål. Poäng på tisdagen vore en jättebonus för Falkenberg som har bedrövlig bortastatistik (0-3-9) och som var chanslöst mot Djurgården redan i hemmamötet i våras, 0-3.

Den typen av segermarginal vore nyttig för Djurgården även på tisdagen. Målskillnaden kan absolut bli en faktor i guldracet och där ligger man ett litet mål bakom Malmö FF. Djurgården har växlat upp offensiven under hösten och visst löser man klara siffror här – vi håller Djurgården -1,5 till 1.70* som riktigt starkt och Djugården -2,5 till 2..75* får också en investering.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.