Speltips till roliga veckomatcher!

Klara Premier League-segrar

Vi behöver inte vänta på nästa omgång i Spanien och Italien utan det spelas veckoomgång i båda ligorna. Vi lyfter fram ett speltips i La Liga och två finfina i Serie A på onsdagen. Dessutom har vi en målsnål lösning i engelska Ligacupen. Lycka till!

Femte raka för Inter

Efter den taffliga Champions League-premiären mot Slavia Prag, där Inter fick vara tacksamt över 1-1, väcktes en del frågetecken inför lördagens derby mot Milan. Där visade dock Inter med eftertryck vilka som är bäst i stan: 2-0-segern var faktiskt kassaskåpssäker och även om Milan onekligen är ett problemlag för dagen var det en respektingivande insats av Inter. Har börjat med full pott efter fyra omgångar och den sviten ska växa vidare på onsdagen.

Lazio är givetvis ett motstånd att respektera och efter att ha tappat 1-0 till 1-2 både mot Spal i ligan och Cluj i Europa League studsade man upp i söndags: segern mot Parma var hur enkel som helst och den typen av insats var skön för Lazio i det läget. Immobile inledde målskyttet att få igång honom är förstås av stor vikt. Lazio brukar ofta vara bra i de ”enkla” uppgifterna – när det vankas stormotstånd har det dock varit tuffare i ett antal säsonger. Det är svårt att argumentera för att årets Lazio direkt ska vara närmare: senast startade inte ett enda nyförvärv och man har ju inte längre resurser för att plocka de spelare som exempelvis Inter slåss om.

Nej, Inter är på flera sätt huvudet högre än Lazio och kan Inter ta med sig derbyintensiteten in i denna match är segerchansen fin. Conte har truppen för att hantera det täta spelschemat och till oddset 2.02* är vårt speltips givet här: Det är ettan som gäller!

Samp kammar noll

Intressant Serie A-möte på onsdagskvällen när Fiorentia gästas av Sampdoria. Vi tycker att de förstnämnda ser ganska spännande ut medan Sampdoria inte har viat något som duger för tabellens övre halva.

Tufft motstånd för båda lagen hittills men trots att Fiorentina har haft det värre på den fronten så är man laget som har hunnnit visa mest. Poängen har kommit mot CL-duon JUventus och Atalanta medan men förlorat jämna tillställningar mot Genoa och Napoli. Klart godkänt hittills och nu väntar en på förhand överkomlig uppgift.

Medan Fiorentina kryssade för mycket ifjol hade Sampdoria det motsatta problemet. Laget var på tok för ojämnt och någon stabilitet har inte infunnit sig. Tre förluster av fyra möjliga hittills och totalt 2-9 i målskillnad – inget roligt facit. Skön vinst senast men 1-0-segern togs hemma mot ett väldigt tamt Torino. Nu väntar bortamatch mot ett lag som alltså ser klart farligt ut för dagen.

Statistiken sträcker sig över 14 år tillbaka men notera att Sampdoria bara har vunnit i 1 av de 14 senaste försöken här i Florens. Det säger lite om att Fiorentina varit huvudet högre och efter en ovanligt svag säsong tror vi att man åtminstone närmar sig den tidigare nivån. Ettan är det givna valet här till oddset 1.71*.

Ingen semester för Atletico Madrid

Atletico Madrid åker till Mallorca på onsdagen – men inte för att lata sig på stranden. Nej, Atletico kommer till semesterorten för att göra grovjobbet och plocka med sig tre poäng. Som La Liga har inletts, med vissa problem för Real Madrid och stora problem för Barcelona, har Atletico ett bra läge att sätta sig i position men efter de tre inledande segrarna har det tagit stopp. Sänktes av Ödegaard i förlusten mot Real Sociedad innan man i helgen fick nöja sig med 0-0 hemma mot Celta Vigo. Skapade gott och väl tillräckligt för att vinna men bollen ville inte in.

Känner vi Diego Simeone rätt eldar han nu igång sitt Atletico rejält och då blir det inte lätt för nykomlingen Mallorca att freda sig. Mallorca slog Eibar i premiären men har sedan dess haft det klart tuffare. Skapade lite spänning borta mot Getafe i helgen men över 90 minuter var 2-4-förlusten ändå odiskutabel. Den förr om åren fruktade hemmastyrkan skrämmer inte nämnvärt just nu och på onsdagen säger vi definitivt taskig tajming för ”Mallis”.

Atletico Madrid är ett typ av lag som brukar följa upp besvikelser med leverans och här är man bättre än motståndet på varenda position. Skarpt segerfokus hos gästerna och då löser man detta – stark bortavinnare att jobba med till 1.62* i odds.

Inget United-fyrverkeri på gång…

Den risiga statusen på Manchester United fortsätter att accelerera – på onsdagen tar man emot Rochdale i Ligacupen och detta blir ju knappast matchen där United löser alla sina problem… I helgen tog man stryk av West Ham efter ännu en ”ofarlig” insats. Hade innan dess lyckats besegra Astana i Europa League men blott 1-0 hemma mot den typen av motstånd är ju förstås i grund och botten underkänt. Solskjaer roterade rätt rejält i den matchen och givetvis blir det samma visa när det nu handlar om Ligacupen. Allt fokus ligger förstås på Premier League där Arsenal väntar till helgen – att nu först behöva spela den här typen av match ses nog främst som en belastning för Solskjaer och hans skadedrabbade trupp.

För Rochdale är det naturligtvis raka motsatsen. Oavsett status på Manchester United är detta förstås en höjdpunkt för Rochdale: att gästa Old Trafford är något av en once-in-a-lifetime för flera av Rochdales spelare. Laget håller till på den undre halvan av League One och givetvis är det svårt att direkt snacka upp laget. Detta är ju dock ett häftigt avbrott från ligalunken och det kommer inte ta många minuter att se vilket av dessa lag som är berett att offra sig i 90 minuter.

Givetvis väldigt mycket boll att vänta för Manchester United men bristen på speed, desperation, kreativitet och spelglädje lär märkas igen. Rochdale gör ett tappert försök och vi har genuint svårt att se Manchester United kliva ifrån till någon storseger. Vi räknar med att det stannar på typ 2-0 och gillar under 3,5 mål till oddset 1.99*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.