Ombytta roller i La Liga

Premier League

Vi synar både hockeyn och fotbollen på torsdagen som är en fullspäckad speldag. Vi gillar verkligen ettorna på Inter och Celta. De sistnämnda var en flopp i La Liga förra säsongen medan Espanyol överraskade. I år tror vi på ombytta roller och med hemmafansen i ryggen är Celta en fin idé.

Femte raka för Inter

Efter den taffliga Champions League-premiären mot Slavia Prag, där Inter fick vara tacksamt över 1-1, väcktes en del frågetecken inför lördagens derby mot Milan. Där visade dock Inter med eftertryck vilka som är bäst i stan: 2-0-segern var faktiskt kassaskåpssäker och även om Milan onekligen är ett problemlag för dagen var det en respektingivande insats av Inter. Har börjat med full pott efter fyra omgångar och den sviten ska växa vidare på onsdagen.

Lazio är givetvis ett motstånd att respektera och efter att ha tappat 1-0 till 1-2 både mot Spal i ligan och Cluj i Europa League studsade man upp i söndags: segern mot Parma var hur enkel som helst och den typen av insats var skön för Lazio i det läget. Immobile inledde målskyttet att få igång honom är förstås av stor vikt. Lazio brukar ofta vara bra i de ”enkla” uppgifterna – när det vankas stormotstånd har det dock varit tuffare i ett antal säsonger. Det är svårt att argumentera för att årets Lazio direkt ska vara närmare: senast startade inte ett enda nyförvärv och man har ju inte längre resurser för att plocka de spelare som exempelvis Inter slåss om.

Nej, Inter är på flera sätt huvudet högre än Lazio och kan Inter ta med sig derbyintensiteten in i denna match är segerchansen fin. Conte har truppen för att hantera det täta spelschemat och till oddset 2.02* är vårt speltips givet här: Det är ettan som gäller!

Utdelning för hemmastarkt Celta

Förra säsongen var Celta en av de stora besvikelserna i La Liga. Man slutade faktiskt precis över strecket i våras och det var en stor missräkning. På torsdagen tar man emot Espanyol som för sin del överraskade med en sjundeplats förra säsongen.

Vi ger Celta stora plus i kanten för inledningen. Fortsätter man spela så här så blir det en betydligt bättre säsong. Motståndet har dock varit tufft och det lär gå lättare när man slipper lag som Real Madrid, Sevilla och Atlético.

Nu är det också en lämplig uppgift för Espanyol ser allt annat än bra ut så här långt. Laget tappade flera viktiga spelare – och sin succétränare – inför säsongen och det ser tveksamt ut. Man vann bara tre bortamatcher ifjol, trots sjundeplatsen i ligan, och är ett av de mest hemmabetonade lagen i serien.

Överlag klena insatser av Espanyol och nu lutar det starkt åt torsk. Celta är vasst här hemma och vi gillar ettan till 1.85*!

Ingen ljusning för Milan

Bara fyra omgångar spelade men det går redan slå fast att AC Milan går ytterligare en besvärlig till mötes: det har inte alls sett bra ut hittills och vi tycker helt enkelt inte att klassen finns där. De två segrarna mot nykomlingarna Brescia och Verona var föga imponerande och i lördagens derby mot Inter blev det jobbigt tydligt för Milan-fansen att deras lag inte längre kan nämnas som något bud för toppstriden. Milan var inte ens nära. De spelare som kommit in till denna säsong har inte gjort mycket till avtryck hittills och fjolårets succéman Piatek ser inte särskilt skarp ut för dagen.

Tufft för Milan även på torsdagen då man gästar Torino, ett Torino som efter de inledande segrarna nu dock kommer från skrala insatser. Hemmaförlusten mot Lecce kom klart överraskande och kändes som ett resultat av underskattning. Mötte sedan Sampdoria borta i söndags och förlorade en trist tillställning med 0-1. Sampdoria skärpte till sig och Torino fick aldrig något riktigt grepp om den matchen. Nåja, till skillnad från Milan har Torino ändå hunnit se vasst ut i ett par matcher. Toppstrikern Belotti – Milan-supporter, för övrigt – är kvar och runt honom har Torino ett antal vassa alternativ att laborera med. Var mycket svårslaget förra säsongen och ska åtminstone vara ett lag för den övre halvan även denna säsong.

Fem raka möten utan Milan-seger och vi har svårt, svårt att se trendbrottet på torsdagen. Vi säger vettig chans för Torino att avgöra en tight match. Torino draw no bet till 1.74 är en sund lösning – och resultatspelet 1-0 till höga 8.25 tycker vi ser kul ut.

Dubbla trendbrott i Växjö

Efter fyra omgångar är Växjö jumbo på noll poäng, Oskarshamn i serieledning på tio poäng – hand upp den som hade listat ut det på förhand… Givetvis ytterst anmärkningsvärt och visst ger tabelläget detta derby en extra laddning. Till Växjös försvar måste det sägas att schemat varit svårt och att ett antal av förlusterna varit knappa – men raset i slutet av första perioden mot Skellefteå i lördags var onekligen inte snyggt. Att nu räkna med ett vrålladdat Växjö blir onekligen enkelt… Förlust mot ”lilla” Oskarshamn vore rent förnedrande för ”stora” Växjö.

Hatten av för Oskarshamn, såklart! Tog i lördags emot Djurgården i en tidig seriefinal och visst var det många, inklusive vi, som trodde att den tidiga succén skulle stanna upp – men nej, nej! Oskarshamn och stekhete keepern Tex Williamsson stod emot från start och sedan klev den tidiga succévärvningen Kelleher fram. Det hann bli spännande i slutet men Oskarshamn höll undan till 3-2 och behövde verkligen inte be om ursäkt. Oskarshamn har självklart gjort det strålande hittills men vi måste ändå vara lite tråkiga: vi har ofta sett nykomlingar börja bra för att sedan svalna både snabbt och rejält.

Än så länge ska Oskarshamn givetvis respekteras men ny skräll på torsdagen? Nä, vi har ändå väldigt svårt att se det. Växjö kommer att flyga ut och nog ska man lösa detta. Vi får 1.86* på Växjö och för bara dryga veckan sedan hade det sett ut som ett riktigt kanonodds. Vi är inne på att så fortfarande är fallet…

Rögle liras igen

Vi har gått fullt ut på Rögle i SHL-upptakten och efter tre segrar på fyra omgångar måste vi ge oss själva rätt. Plumpen kom hemma mot Oskarshamn där det saknades en gnutta desperation – och även en gnutta flyt. Sköt 40 skott på mål och visst ”borde” den matchen slutat annorlunda. Nåja, i lördags tog sig Rögle direkt upp på segerspåret igen via 3-2-seger i Linköping. Hamnade i underläge men replikerade snabbt och hade rätt bra koll på matchen. Everberg var tongivande igen och vi fortsätter gärna att lyfta fram Rögle-bygget som ett av seriens mest intressanta. Är ett tidigt topplag och i vår värld kan man gott bli kvar i den striden ett bra tag.

Gästar nu Örebro som också började med positiva rubriker efter inledande segrar mot Färjestad och Luleå. Två bra insatser som direkt gav en del nyttiga svar för ett Örebro som inte slog på den största värvningstrumman denna sommar men som byggt ihop ett ganska rejält och småfarligt lag. Nu har Örebro ändå kommit ner på jorden efter förluster mot Djurgråden och Frölunda. Kom tillbaka starkt i båda matcherna och visst var framförallt förlusten mot Frölunda bitter – blir intressant att se hur Örebro svarar upp nu.

Vi har inga tankar på någon Örebro-sågning men på Rögles nivå är man inte – och Rögle brukar heller inte vara något favoritmotstånd. Rögle har löst bortamatcherna hittills fint och detta passar också bra – till ganska jämna odds är Rögle 2.50* ett enkelt val.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.