Fredag med hockeytips i spetsen

Årets sista SHL-omgång

Flera roliga fotbollsmöten på fredagen och vi varnar för en nykomling i Bundesliga. I Spanien är Villarreal en idé vi måste ta betalt på då vi tycker att man är bättre än ryktet. Fredagens stora speldrag är dock ett hockeytips i MODO, som vi har ett mycket gott öga till. Nu ställs man dessutom mot ett tveksamt SSK som hittills inte visat att man har täckning utan fjolårets två – nu flyktade – poängmaskiner.

Tufft för Frankfurt igen

Efter att ha varit ett positivt inslag i ett par säsonger är det nu andra vibbar kring Eintracht Frankfurt. Jämfört med förra säsongen har Jovic, Haller och Rebic försvunnit och därmed har man i stora drag tvingats bygga en helt ny offensiv. Bas Dost och André Silva är på pappret vettiga ersättare men hittills ingen succé för dessa. Frankfurt går hårt för Europa League men 0-3 hemma mot Arsenal var ingen rolig start på turneringen – nu på torsdag har man Guimaraes borta och där måste man göra resultat. I Bundesliga har starten varit okej men inte mer. Starkt att komma tillbaka till en pinne mot Dortmund senast.

Annan typ av uppgift på fredagen då Frankfurt gästar nykomlingen Union Berlin som hittills visat sig duga ganska bra. Segern mot nyss nämnda Dortmund var en rejäl boost och även i övrigt har Union gjort några skapliga prestationer på ett tufft schema. Det är här hemma poängen ska plockas och nu ska det vara ett bra tillfälle att möta Frankfurt.

Ett heltänt Union Berlin blir en tuff nöt att knäcka för Frankfurt på fredagen, ett Frankfurt som kan ha ett öga på Europa League redan nu. Vi gillar Union Berlin ”Oavgjort inget vad” till 2.20* – pengarna tillbaka vid oavgjort, alltså. En bra deal!

Villarreal klättrar uppåt

Såväl Villarreal som Real Betis visar upp 2-2-2 hittills – intressant möte på fredagen där segraren tar rygg uppåt i tabellen. Vi ger Villarreal bäst chans att lyckas med det. Laget hade en gräsligt jobbig fjolårssäsong och började nu på liknande sätt: ett par tuffa tapp i de inledande omgångarna, exempelvis då man sent tappade segern mot Real Madrid. Det såg ändå långa stunder bra ut och sedan kom föga oväntat två raka segrar. Den lilla sviten sprack i onsdags – men insatsen borta mot Barcelona var inte dum den heller. Nosade på poäng och visst ser Villarreal ut som ett mer harmoniskt lag än ifjol, åtminstone.

Även Betis är en fjolårsflopp som vill göra det bättre i år. Efter den fina säsongen 17/18 spändes bågen inför förra säsongen men det lossnade aldrig och säsongen blev mest ett stort ”ingenting”. Vissa förväntningar på laget även inför denna säsong men inget extra hittills. Efter förlusterna från start har poängen börjat ticka in men inte mycket att skryta med och nu stiger definitivt svårighetsgraden.

Vi håller Villarreal som tydligt starkare och gillar intrycket bättre – bra chans att klättra uppåt i tabellen ikväll och vi spelar till 1.85*.

MODO följer upp

Många har lyft fram MODO som favorit i sina hockeytips i denna säsong – och i onsdags visade laget varför. Körde över Mora, ett annat lagt som tippas högt i Hockeyallsvenskan, med 7-1 och imponerade storligen. Riktigt skönt för MODO som innan dess hade fått nöja sig med enpoängare mot Västerås och Björklöven. Framförallt var den tappade 2-0-ledningen i derbyt mot Löven förstås sur, en match där MODO länge såg ut som det bättre laget och borde vunnit.

Kan MODO spinna vidare på prestationen från senast kommer laget bli svårstoppat, inget snack om den saken, och på fredagen gillar vi segerchansen. Gästar ett Södertälje som väntar på säsongens första seger: två inspelade poäng på tre omgångar. I onsdags var man tidigt ett slaget lag nere i Karlskrona och det har inte sett särskilt vasst ut. Förra säsongen hade SSK seriens två bästa poängplockare i Meyer och Dyk – dessa har ju stuckit och än så länge har ingen klivit fram för att täppa igen det rejäla hålet.

Vi ser detta som två lag som ska tillhöra olika skikt i tabellen och efter prestationerna i onsdags är det svårt att inte gilla segerchansen för MODO ikväll. Bortasegern liras till 2.10*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.