Starka Premier League-spel på lördagen

odds

Lördag igen – och därmed Premier League igen. Mäktigt av Manchester City förra lördagen då man gjorde 8-0. Nu gästar man Everton och vi räknar kallt med att City öser vidare. Ett starkt Premier League-spel – och stark är även målfesten mellan plusvarianterna Bournemouth och West Ham. I Madrid brinner det till med derby: vi går bestämt på Atletico medan Inter fortsätter segerstaplandet i Serie A. Avslutningsvis SHL där vi gillar oddset på ett beslutsamt Luleå mot ett Oskarshamn som väl börjat komma ner på jorden..? 

Manchester City öser på 

Everton borta kan låta lurigt – men nej, svårt att påstå att Manchester City direkt lever farligt när man på lördagen gästar Goodison Park. Förlusten borta mot Norwich för en tid sedan var kostsam och givetvis rejält slarvig men samtidigt har den uppenbart fungerat som en väckarklocka för City: 14-0 på tre matcher sedan dess, där förra helgens 8-0 mot Watford ju var exceptionellt. Det är ”bara” City som kan vinna matcher på det sättet. Trots att det fortfarande är väldigt tidigt på säsongen måste luckan på fem poäng upp till Liverpool tas på allvar och vi räknar med fortsatt beslutsamhet från City en lång tid framöver. 

Därmed har Everton en jätteutmaning på lördagskvällen, ett Everton som tidigt tappat. Laget har ofta varit trögstartat men denna säsong inleddes ju ganska lovande, exempelvis med vass insats mot Wolverhampton. Sedan dess har dock förluster mot Bournemouth och Sheffield United noterats och därmed har Everton direkt tappat mark – extra surt då detta ser ut som en säsong där några av de ”givna” topp-6-lagen kan gå att rubba. I en sådan strid skulle Everton kunna vara med men nu är man alltså redan efter och visst var framförallt förlusten mot Sheffield United smått oroväckande. 

Det blir inte direkt enklare här. I grund och botten har vi rätt rejäl respekt för Everton men när vi kallt räknar med ett fokuserat Manchester City snackar vi ändå klassblandning. Manchester City -1,5 till 1.88* är ett starkt spel i Premier League. 

Bra underhållning i Bournemouth igen 

Vi har vid flera tillfällen lyft fram Bournemouth som ett ”roligt” lag och det fortsätter vi gärna med. Tillhör definitivt Premier Leagues mer optimistiska lag och har en spelidé som är lätt att sympatisera med. Kommer nu från 3-1-segrar mot både Everton och Southampton och är därmed finfin sexa i tabellen. Självförtroende och arbetsro nu – visst kan vi räkna med att Bournemouth fortsätter göra ”sin grej”. 

Nu väntar ett annat positivt inslag i form av West Ham, som efter 0-5 i premiären mot Manchester City gjort 3-2-0 och är tidig femma i tabellen. Hemmaslog Manchester United förra helgen och även om det 

kanske inte smäller jättehögt i dagsläget var det förstås en seger som stärkte. West Ham har ofta sett som en underpresterande klubb på senare år – bättre nu! 

Vi har alltså två välmående lag som båda mönstrar kapabla offensiver och vågar kliva framåt. Mycket enkelt att räkna med nya mål: Ö 3,5 mål till 2,45* tar vi gärna. 

Atletico bäst i stan! 

Madrid-derby på lördagskvällen och vi har inga problem att ta ställning. Atletico är bra igång, ”som alltid”. Enda förlusten hittills kom borta mot det tidiga succélaget Real Sociedad – absolut ingenting att skämmas över. I veckan hoppade man upp på segerspåret igen då Mallorca stabilt bortabesegrades. Att både Diego Costa och Joao Felix gjorde mål var nyttigt och tomrummet efter Griezmann känns inte så alarmerande. Derbydags nu och känner vi Diego Simeone rätt kommer Atletico ut frustande här. 

Real Madrid toppar tabellen men har man sett så imponerande ut? Nja. Förra helgens sena avgörande borta mot Sevilla gav den hittills tyngsta segern men i övrigt har det sällan varit någonting extra – och i höstens hittills största match var man ju helt utspelat, borta mot PSG i Champions League. Sommarens dyra investeringar har än så länge inte gjort mycket avtryck alls och Zidane har mycket att skruva på innan detta Real Madrid får ut max. 

Nej, vi menar att Atletico Madrid är i ”bättre fas” och också har lättare att hitta en vinnande derbyintensitet. Atletico blir tunga att stå emot och vi tar gärna ställning för hemmalaget till 2.40*. 

Inter förlänger sviten 

Inter klev in i säsongen med ovanligt höga förväntningar på sig – vissa spekulerade rentav i att man skulle kunna ge det ”omöjliga” Juventus en kamp om Scudetton. Säsongen är fortfarande ung men än så länge ser Inter definitivt ut att vara redo att utmana: fem omgångar, fem segrar. I veckan gick man en ganska bra match hemma mot det farliga Lazio men Inter löste det också, seger 1-0. Spelschemat är tätt och till veckan ska man till Barcelona – men Inter och smarte coachen Conte har materialet för att rotera och vi tror ganska bestämt att Serie A är allra viktigast för laget denna säsong. 

På lördagen väntar Sampdoria borta – och om Inter kommit igång kanon är det ju raka motsatsen för Samp, som torskat fyra av fem. Laget var attraktivt och välmående mest hela fjolåret men nu är det nya, tuffare tider. Fjolårets skyttekung Qugliarella har inte alls kommit igång. I veckans förlustmatch mot Fiorentina saknades han och det är inte säkert att han är tillbaka på lördagen heller. Nej, tuffa tider för Albin Ekdal och Samp – det är onekligen svårt att se Samp bli laget som stoppar Inters segersvit. 

Vi har redan hunnit reka Inter ett par gånger denna säsong och kör vidare: stark bortavinnare att jobba med till 1.64*. 

Oskarshamn nere på jorden 

Jättehäftig start på säsongen för Oskarshamn, som bekant. I torsdagens laddade derby i Växjö fick man dock ge sig: skapade spänning i slutet men hittade aldrig kvitteringen. Säsongens första nollpoängare och även om det givetvis inte var någon förlust att skämmas över blir det onekligen intressant att se hur ”Oskars” nu reagerar. Vi har ju många gånger sett nykomlingar rivstarta för att sedan svalna snabbt och rejält – och man ska inte glömma hur pass hårt nederlagstippat Oskarshamn faktiskt var av en ening expertkår. 

Samma experter var lika övertygade om att Luleå ska bli ett topplag – och det skriver även vi under på. Luleå ånga på i maskinliknande stil förra säsongen och ser på pappret inte sämre ut nu. Exempelvis gillar vi de finska värvningarna, där Ilomäki i torsdags blev målskytt när Luleå busenkelt slog Linköping. Den matchen var tidigt avgjord och ett Luleå med en ledning att gå på är inte lätta att komma åt. Sämre i bortaspelet hittills men i grunden tycker vi att Luleå har ett spel som ska ge bra effekt på bortais – och nu spekulerar vi i att man gästar Oskarshamn vid ett passande tillfälle. 

Vi är trygga med ett bra Luleå här och tycker att bortasegern till 1.95* ser klart bra ut! 

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.