Milan krisar vidare

Premier League

Trevlig fotbollssöndag på många håll – men för AC Milan tvivlar vi på att det blir särskilt kul. Laget spelar ingen bra fotboll och har kommit helt snett in i säsongen. När ett nytänt Fiorentina nu gästar räknar vi med att Milan krisar vidare. Från Serie A hämtas även målrik seger för Roma: Lecce borta är en mycket lämplig uppgift. Mål på gång i Allsvenskan då både IFK Göteborg och Häcken går hårt för derbysegern, innan vi rundar av spelveckan med roligt skrällspel med det charmiga Real Sociedad. 

Milan krisar vidare 

Kanske är det lite för tidigt att börja sätta krisstämpel – men jo, i fallet Milan tycker vi definitivt att det är befogat. Laget har inte imponerat ett dugg och förra helgen var man oroväckande chanslöst i derbyt mot Inter. I veckan såg det inledningsvis lite bättre ut mot Torino men det räckte inte, tappade till förlust med 1-2. Det var så sent som i torsdags och frågan är hur ett pressat Milan nu orkat ladda om inför söndagen, såväl fysiskt som mentalt? Truppen är begränsad, det är bara att inse, och nu blir det enkelt att vädra nya bekymmer. 

Gästas nämligen av ett otroligt lättat Fiorentina som i onsdags bröt sin mardrömssvit på 18 (!) raka Serie A-matcher utan seger. Våren var ju helt bedrövlig och höll nästan på att sluta med nedflyttning. Denna höst har det dock sett klart bättre ut och en stor anledning till att första segern dröjde var ett jättesvårt schema. I onsdags kom äntligen trendbrottet då Sampdoria besegrades med 2-1 och vi kan lätt se Fiorentina klättra snabbt och rejält i tabellen framöver. 

Fräschare ben och gladare humör hos Fiorentina – och ett bättre spelarmaterial?! Vi räknar med att Milan krisar vidare och plockar Fiorentina till 3.30*. 

Målrikt med Roma i farten 

Efter att ha visat stigande och lovande form tog det stopp för Roma i veckan då man förlorade med 0-2 hemma mot Atalanta. Givetvis en besvikelse, samtidigt som det måste sägas att Atalanta gjorde en smått klockren bortamatch. Vi dömer inte Roma för den prestationen och som sagt, trenden dessförinnan var lovande och när man nu gästar Lecce på söndagen är det givetvis bara tre poäng som gäller för att hålla bra kontakt med de roliga placeringarna. 

Nykomlingen Lecce har skött sig helt okej hittills och tagit ett par överraskande nyckelsegrar mot Torino och Spal. Det har givit en del andrum. I ett par andra matcher har dock Lecce blir rejält straffat, fyra insläppta mot både Inter och Napoli, och laget har inte direkt defensiven för att stå emot. Lecce är ett lag med offensivt fokus – det behöver inte alls vara fel mot de svagare lagen men i en match som denna är nya baklängesmål att vänta. 

Detta bör kunna bli klart roligt och behagligt för Roma, vars attraktiva offensiv ska få bra utdelning. Hygglig chans även för att Lecce att (tröst)tröstmåla. Vi tycker att alternativet ”Roma att vinna och Ö 3,5 mål i matchen” till 3.40* ser riktigt prisvärt ut! 

Segerjakt i Göteborgsderbyt 

Såväl IFK Göteborg som BK Häcken har haft häng på medaljstriden men när lagen nu möts med fem omgångar kvar är det ändå ”bara” sjuan mot sexan som drabbar samman. Det lag som fortfarande vill ha chans på topp-4 måste nu sätta igång en superspurt: vi har alltså två lag som går hårt för trepoängen på söndagen. IFK Göteborg gjorde en riktigt fin insats borta mot AIK i onsdags men brände stora lagen och hade ju åtminstone inte tur med domaren… Rimligtvis bör IFK Göteborg kunna kräma fram en hel del ”vrede” och aggressivitet till derbyt. 

Liknande utveckling för Häcken, som också förlorade blytungt mot AIK nyligen och som i onsdags brände mycket i den överraskande hemmaförlusten mot Elfsborg. Häcken har annars långa stunder imponerat under hösten – men trots allt lite typiskt laget att vika ner sig i skarpt läge. 

Detta derby brukar bli underhållande och ofta ge en del mål: fem av de sex senaste mötena har innehållit minst tre mål. Med söndagens förutsättningar där båda lagen alltså ska gå hårt för tre poäng har vi lätt att räkna med bra action igen: Ö 2,5 mål spelas till 1.95*. 

Real Sociedad charmar vidare 

Real Sociedad är på väg mot någonting riktigt spännande! Här hemma i Sverige fick ju laget blickarna på sig i somras då Alexander Isak skrev på för klubben. Isak har fått en helt okej start i klubben men ordinarie är han inte – och det är svårt att begära att coach Alguacil ska slänga in Isak i startelvan i dagsläget. Laget går ju kanonbra och i de senaste matcherna har Willian Jose och Oyarzabal, med Martin Ödegaard där bakom, levererat strålande. I veckan gick det hur lätt som helst mot Alaves och inför denna omgång är laget på en finfin fjärdeplats. Real Sociedad ska tas på allvar i racet om en topp-4-plats denna säsong, det är vår tidiga prognos. 

Svår bortamatch på söndagen då man gästar Sevilla, ett lag som dock kommit av sig och åkt på två sura förluster i följd. Torskade sent mot Real Madrid förra helgen innan man i veckan snöpligt men slarvigt tappade 2-0 till 2-3 borta mot Eibar. Visst blir det enkelt att nu räkna med segersug hos Sevilla men samtidigt tycker vi inte att truppen skrämmer denna säsong. 

Ett något överskattat Sevilla mot ett Real Sociedad som fortfarande underskattas av många – vi testar glatt Sociedad-skrällen till 4.30*. 

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.