Djurgården visar klassen

odds

Efter att Malmö FF vann igår så tog laget över serieledningen men det bör bli en kort sejour i topp. På måndagskvällen gästar Djurgården nämligen Östersund och det tror vi är en fin uppgift. Konstgräs gillar Djurgården, man får tillbaka en backkugge och så är ju hemmalaget i en bedrövlig form med sex raka förluster. I övrigt är Manchester United en bräcklig favorit i Premier League medan Torino bör bli svårslaget trots spel på resande fot.

United en favorit i fara

Manchester United-Arsenal är ett riktigt tungviktsmöte i Premier League. Under 90- och 00-talet var det ju inte många lag som orkade hota duon i kampen om titlarna. På senare år har dock bägge tappat fart – inte minst Arsenal – men United ser verkligen risigt ut på riktigt nu. Ole Gunnar Solskjär är ifrågasatt och behöver nog vinna här för att – åtminstone tillfälligt – få lite arbetsro.

Skadeläget har varit kämpigt och det blir då tydligt hur tunn truppen är. Arsenal visade något av motsatsen när reserverna fick chansen i cupen mot Nottingham. Inget supermotstånd givetvis men ändå inte så dåligt och där vann Arsenal med hela 5-0. Det är konkurrens om flera positioner där medan United i stort sett har fått spela med det man har på slutet.

Även när båda lagen är helt på topp så håller vi gästerna som lite vassare. Nu är det hemmaplan på Old Trafford för United så visst går det att köpa favoritskapet. Det ska dock inte vara så här tydligt och vi sticker ut hakan genom att rekommendera tvåan till roliga 2.90* i odds.

Klasskillnad i norr

Spänningen tilltar i Allsvenskan där fem lag står inom sju poäng i toppen. Det kan dock dras ut något om Djurgården vinner på måndagskvällen. Man står på samma poäng som Malmö FF och tre pinnar behövs verkligen för på söndag vankas derby mot Hammarby; ett av de jagande lagen. Man har även kvar såväl Göteborg som Norrköping på bortaplan så några poängs försprång kan behövas till Malmö.

Östersund har inte bara problem utanför planen utan man dras allt närmare strecket efter en usel höst. Nu är laget uppe i sex raka förluster och då har man ändå bara mött ett av de sju topplagen som ryckt undan. Helsingborg, Kalmar, Falkenberg och Örebro har motståndet hetat på slutet – noll poäng och 1-7 i målskillnad är ett bedrövligt facit mot dessa (begränsade) lag. Senast var spelet inte tokigt och där fanns något att ta med sig men nu hårdnar ju motståndet betänkligt.

Ja, Djurgården har imponerat med såväl starkt försvarsspel som en varierat och svårbemästrad offensiv. Senast fick man inte riktigt till det i avsluten och det blev bara 1-0 men innan dess åkte man upp till Sundsvall och vann med hela 4-1. Den här uppgiften liknar den en hel del fast vi tycker Östersund ser snäppet sämre ut än Gif Sundsvall. Viktiga mittbacken Une-Larsson återkommer ifrån sin avstängning och det kan bli en avgörande pusselbit för Djurgården.

Med asian handicap -1 får vi tillbaka insatsen om Djurgården vinner med uddamålet medan större seger än så ger full utdelning. Visst ligger det nära tillhands när seriens kanske bästa och sämsta lag drabbar samman och man bör speciellt notera att det är Djurgårdens ordinarie underlag konstgräs som gäller.

Torino tillbaka på banan

Torino började säsongen lovande med två bra segrar – men sedan kom floppförlust hemma mot Lecce och sedan en platt insats i 0-1-torsken mot Sampdoria. När man i torsdags sedan hamnade i underläge hemma mot Milan var Torino snabbt på väg att bli ett problemlag – men då klev Andrea Belotti fram. Lagets stjärnstriker gjorde två snabba, snygga mål och fixade 2-1-seger. Därmed är Torino tillbaka på banan och det tycker vi också att laget ska vara: vi har faktiskt riktigt höga tankar om detta gäng. Var riktigt stabilt förra säsongen och är INTE sämre i år, vill vi hävda.

Nu gästar Torino ett Parma som blandat och gett hittills. Skön seger hemma mot Sassuolo i veckan. Fick ett mål tveksamt bortdömt och brände en straff men till slut kom ändå 1-0 och tre poäng. Viktigt men någon vidare stabilitet visar Parma inte. Så var det också förra säsongen – Parma har spelare som kan avgöra matcher men som inte direkt gör det helg efter helg.

Annan stadga hos gästerna och vändningen mot Milan kändes jätteviktig. Med Belotti som hett bud till matchvinnare spelas Torino-tvåan till 2.30*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.