Svår uppgift för CL-finalisten

speltips

Att Tottenham gick till CL-final i våras var en skräll och man hade i ärlighetens namn många marginaler på sin sida. Spelet har inte imponerat nu heller och man får vara nöjt med att vara bland de fem främsta i ligan just nu. Det satt hårt åt mot Southampton senast och nu väntar ett betydligt tuffare motstånd.

Ja, Bayern München är som vanligt en maktfaktor när man kommer till spel i CL. I våras var det slutsegraren Liverpool man åkte ut emot och med bättre lottning kan det räcka långt nu. Det har funnits en del att klaga på hittills men visst ser Bayern spännande ut. Det är inte ofta laget känns lite underskattat men så har fallet varit på slutet.

Tottenham är inget att vara rädd för och vi tror att Bayern kopplar grepp om en slutspelsplats. Till 2.15* i odds är det läge att testa tvåan.

Ny chans för Atalanta

Champions League-debuten för två veckor sedan blev inte direkt vad Atalanta hade tänkt sig… Laget tog stryk borta mot Dinamo Zagreb med hela 0-4 och fick sig en rejäl tankeställare. Sedan dess har dock Atalanta visat styrka i Serie A-spelet. Förra veckan gav bortasegrar mot Roma och Sassuolo, två mycket imponerande prestationer som ”byggt upp” Atalanta igen efter stjärnsmällen i Zagreb. Fortfarande går Champions League förstås att rädda: seger hemma mot Shakhtar Donetsk på tisdagen och man är med i matchen.

Även Shakhtar började turneringen med klar förlust men i deras fall en mer väntad sådan: 0-3 hemma mot Manchester City. I den ukrainska ligan har Shakhtar börjat kliniskt: vunnit nio av nio och gjort ett jätteryck. Samtidigt går det ju inte att komma ifrån den tveksamma konkurrensen där – i synnerhet då ärkerivalen Dynamo Kiev har det ovanligt kämpigt. Ute i Europa har Shakhtar svårt att hävda sig mot de bästa och trots rutin från dessa sammanhang och stark dagsform vädrar vi stora bekymmer på tisdagen.

Atalanta får inte använda sin ordinarie arena men får med sig mängder med fans till San Siro – och vi räknar med en skarp insats av ett äregirigt Atalanta. Då kan man spela en fotboll som Shakhtar får stora problem att hantera. Atalanta upp på banan igen: vi spelar till 1.80*.

Linköping gillar uppgiften

HV71 har börjat SHL-säsongen godkänt men inte mer. Har tappat ett par ledningar och fått lite för dålig utdelning i ett antal jämna matcher. Senast föll man i slutperioden hemma mot Skellefteå och innan dess blev det ”bara” en poäng borta mot Djurgården trots en spelmässigt fin prestation. Det går absolut att hävda att HV haft en del otur, samtidigt som vi tycker att den riktiga spetsen i laget saknas. Det sa vi redan på förhand och den tidiga poängligan är onekligen ett bevis på det: ingen HV-spelare har orkat med fler än tre poäng hittills.

Nu gästar Linköping, ett lättat Linköping: i lördags kom säsongens första trepoängare då man höll undan i det tidiga ångestmötet mot Växjö. Levde farligt i slutperioden men ”Monstret” i målet levde upp till smeknamnet den gången och blev den store matchhjälten. Linköping hade det som bekant tufft redan förra säsongen och vi har inte räknat med något större lyft denna säsong. Nu är man i alla fall på banan och kommer till Jönköping med nyvunnet självförtroende – och av tradition är ju detta en riktig kanonuppgift för LHC.

Gästerna har faktiskt vunnit tio av de elva senaste besöken i Kinnarps Arena och med den statistiken som en av faktorerna tycker vi att skrällen ser spelvärd ut till 4.10*.

Brynäs studsar tillbaka

Brynäs fick en flygande start på säsongen då Frölunda krossades på bortais – men sedan har det varit slut på det roliga. Tre raka förluster, där den senaste sved rejält: bedrövlig insats i klassikermötet mot Leksand. Det var en vecka sedan och nu räknar vi med att Brynäs tuggat tandtråd. I övriga förlustmatcher har spelet sett helt okej ut och på pappret tycker vi att denna upplaga av Brynäs är ganska kittlande – det finns mycket kapacitet att få fram.

Gästas på tisdagen av Djurgården som föga oväntat är ett tidigt topplag. Nu är det dock ingen särskilt övertygande form man visar upp. Torskade i Oskarshamn och fick sedan vara klart tacksamt över två pinnar hemma mot HV71. Inga bra insatser och ett par av de mer etablerade spelarna behöver höja sig. Djurgården har ju tappat flera av fjolårets vassaste vapen (Bemström, Brodin, Lilja) och än så länge är det underkänd produktion av merparten av de tänkta poängmakarna denna säsong.

Nu menar vi att Djurgården kommer till Gävle vid ett farligt läge. Vi räknar med ett piggt, retat Brynäs och är Djurgården inte bättre än i de senaste matcherna tar man stryk. Oddsen sitter tätt men vi håller Brynäs som favorit – hemmasegern spelas till 2.45*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.