Äntligen premiär i NHL

Årets sista SHL-omgång

NHL sprakar äntligen igång och natten till torsdag får vi direkt se mästarna St Louis Blues in action. Man kommer med rätta att hyllas men Washington står redo att förstöra premiärfesten! I Sverige är Karlskoga vår hockeyidé men i övrigt spelas en hel del fotboll – vassa spelidéer där.

Viktig utdelning för Dortmund

Borussia Dortmund inledde Champions League med en riktigt vass prestation hemma mot Barcelona – men målet kom ju aldrig. Flera fina chanser brändes, bland annat från straffpunkten, och det stannade på 0-0. Surt för Dortmund men ändå en insats som ytterligare drog upp respekten för laget. Helt okej start på ligaspelet och Dortmund har truppen i bra skick – när man nu tar den korta resan till Tjeckien för bortamatch mot Slavia Prag räknar vi med ett skarpt, segerorienterat Dortmund. Poängtapp här skulle dra upp pressen inför stundande dubbelmöte mot Inter.

Slavia Prag skulle bli slagpåse i denna stenhårda grupp, var det tänkt. Visst lär man också bli jumbo – men i premiären borta mot Inter visade ju Slavia Prag att man inte tänker ge bort några gratispoäng. Storfavoriten Inter fick slita stenhårt för att till slut lösa en pinne i en match som Slavia Prag faktiskt borde vunnit. Spelade fin fotboll och visade att det absolut finns kvalitéer att ta på allvar. Nu är dock motståndarna redan förvarande och blir Slavia en gnutta övermodigt på onsdagen kommer man att straffas av Dortmund.

Utan att på något sätt såga Slavia Prag gillar vi läget för Dortmund och tycker att 1.95* är generöst på det givet starkare laget. Dortmund får viktig utdelning och vi gillar bortasegern!

Inter står upp i Barcelona

Dubbla segrar för Barcelona förra veckan – men varken mot Villarreal eller Getafe tyckte vi att Barca imponerade nämnvärt. Lagets säsongsstart har onekligen varit den sämsta på länge och visst har det blivit tydligt hur pass beroende man är av Messi. Argentinaren var nyligen tillbaka för att snabbt falla bort igen – nu förväntas han delta men visst är det frågetecken för Messis skick. I Champions League-premiären borta mot Dortmund fick Barca tacka keepern ter Stegen för 0-0 och vi slår bestämt fast att laget har en rejäl bit till full form.

Då är statusen på Inter bättre: sex raka segrar i Serie A skojar man inte bort och det har mestadels sett stabilt ut. Till helgen väntar jättematch mot Juventus men Barcelona borta är givetvis ingenting som prioriteras ned i första taget. Inter skulle ju dessutom må väldigt bra av poäng på onsdagen: höstens enda bottennapp hittills kom ju i CL-premiären hemma mot Slavia Prag. Inter togs litegrann på sängen av ett överraskande starkt Slavia och fick vara tacksamt över att det till slut i alla fall blev en poäng. Kan Inter lösa en pinne på Camp Nou reparerar man en del av den skadan.

Inget snack om att Inter gillar krysset här, det kommer vara mästercoach Contes målsättning. Mycket boll att vänta för Barcelona men vi tvivlar på att man har det som krävs för ett avgörande – och oavgjort vore ju heller ingen katastrof. Vi räknar med att Inter står upp bra och visst kittlar 4.25* på delad pott!

Målkalas på Anfield

Det har kanske inte slagit några gnistor om Liverpool den senaste tiden men när det på onsdagen vankas Champions League hemma mot Salzburg har vi lätt att ta underhållningen för given. Liverpool började ju turneringen med torsk borta mot Napoli och är därmed i uppenbart behov av tre poäng – och vad laget kan göra viktiga Champions League-kvällar på Anfield vet vi ju alla. En öppen matchbild är att vänta mot detta motstånd och nog ska det passa Salah, Mané och Firmino finfint.

Salzburg är ju inget lag som backar och när man för två veckor sedan äntligen fick göra Champions League-debut efter alla kvalmissar kom man ut superinspirerat. Hade 5-1 redan i halvtid mot Genk och vann till slut med 6-2. Visst kan man säga att det ”bara” var Genk som stod för motståndet – men många, många lag hade fått vika sig mot Salzburg och Håland den kvällen. Den unge norrmannen stal ju rubrikerna med ett kvickt hattrick och kan utan överdrift rankas som en av Europas mest spännande anfallare. I ligaspelet har Salzburg kört på stenhårt: nio omgångar har givit helt galna 40 gjorda mål!

Känner vi Salzburg tar man sig an detta med optimism och visst blir det åka av! Gästerna lämnar knappast Anfield mållöst – men får ju samtidigt ohyggligt svårt att freda sig. Ö 3,5 mål i matchen till 1.80 kallar vi mycket starkt och även Ö 4,5 mål till 2.80 får sig en peng.

Mästarna ner på jorden direkt

NHL drar äntligen igång och natten till torsdag får vi se mästarna St Louis Blues in action. Den resa som St Louis svarade för förra säsongen var smått unik. Laget krisstämplades tidigt, bytte snabbt tränare och var ett tag jumbo i hela ligan. Hittade dock mer och mer rätt och fick sedan ut ALLT i slutspelet, där Boston till slut besegrades med 4-3 i matcher i finalen. En ruggig prestation men visst var det små marginaler, St Louis kunde mycket väl ha missat slutspelet.

Nu kör man vidare med i stort sett samma lag och frågan är om man inte hade mått bra av att vaska om en del? Vi har ofta sett mästare få problem från start, Stanley Cup-baksmällan är svår att värja sig mot, och här tycker vi att det är läge att gå emot St Louis direkt.

Det är ex-mästarna som gästar. Washington fick ju äntligen lyfta bucklan 2018 och gjorde sedan ett hyggligt försök att försvara titeln. Klarade grundserien riktigt bra men åkte sedan ut mot ett hungrigt Carolina i en jämn serie. Även Washington jobbar i stora drag vidare med samma trupp och visst håller firma Ovechkin/Bäckström än. Stimulerande att nu få börja borta mot mästarna och känner vi Washington rätt är man rejält suget på att nu direkt skicka signaler.

St Louis ska hyllas innan nedsläpp och det blir tjo och tjim – vi gillar läget för Washington att förstöra festen. Washington till 3.05* blir vårt premiärspel denna NHL-säsong.

AIK är inte bättre?!

Efter fem rundor av Hockeyallsvenskan är AIK ett tidigt bottenlag. Har torskat fyra av fem och inte sett bra ut. Förra veckan tog man stryk i bortamatcherna mot ”smålagen” Kristianstad och Tingsryd och visst har vi redan fått bekräftat att det är en ny verklighet för AIK denna säsong.

De senaste årens satsning mot SHL har ju misslyckats och nu jobbar man med en betydligt mindre budget, vilket definitivt märks på truppen. Klubbmärket gör ändå att förväntningarna finns där – ett ganska otacksamt läge för Gnaget, måste vi säga.

Nya bekymmer att vänta på onsdagen mot maskinen BIK Karlskoga. Värmlänningarna vet år efter år vad som krävs i denna serie och har nu direkt pumpat igång ganska bra. Strafförlust mot ett bra Timrå senast var ingenting att skämmas över och det har sett ganska skarpt ut, bra fart på målskyttet för Karlskoga. Har både tyngd och spets, kryddat med en hel del nyttig klubbkultur – visst kommer BIK Karlskoga vara med högt upp i tabellen.

Det kan såklart se konstigt ut med AIK som nästjumbo men i dagsläget är man faktiskt inte så väldigt mycket bättre än vad tabellen visar… Läge att gå emot igen: vi tar Karlskoga-tvåan till 2.30*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.