Malmö FF given Europa League-idé

Premier League

Ny SHL-omgång på torsdagskvällen och vi har analyserat lagens inledande insatser noga. Det leder fram till flera fina speldrag men frågan är om inte de allra bästa hittas i Europa League. Vi är helt inne på att holländska AZ kan stå upp bra mot Manchester United. I Malmö får ett skadedrabbat FCK mycket svårt att räcka till mot MFF, som vi menar har sprungit förbi de senaste åren. Lycka till!

Tätt och jämnt i Holland

Holländska AZ har varit ganska svajigt de senaste säsongerna men man tog sig till Europa League efter en fjärdeplats i våras. Hösten har så här långt varit mycket positiv. Här hemma har man 10 av 12 möjliga poäng med målskillnaden 11-1. Fyra raka segrar nu och framförallt så glänser defensiven.

För Manchester United kan det här låta som en överkomlig uppgift men man har problem med sitt spel. Framåt ser det trubbigt ut långa stunder och skadeläget har gjort att man tappat spets. Medan hemmalaget står på en poäng så toppar United gruppen. Det var dock ingen märkvärdig premiär med 1-0-vinst hemma mot beskedliga Astana.

AZ:s hemmaspel övertygar och vi tror på en jämn och tät tillställning. En peng på krysset är inte fel men framförallt så gillas under 2,5 mål till oddset 1.87*.

God MFF-chans i ”broderbyt”

Redan när lottningen kom var det många som drog på smilbanden. Det är ju faktiskt något av ett derby med bara en bro mellan städerna. Det är faktiskt en bra lottning för MFF, som vi numera håller snäppet högre än FCK.

Gästerna har störts av skador på en rad viktiga kuggar och listan är lång. Bland annat får man klara sig utan anfallsstjärnorna N’Doye och Wind. Insatserna på slutet har inte alls övertygat och det är ett tacksamt läge att möte FCK.

För Malmö FF:s del är truppläget desto bättre och täta matcher brukar inte störa nämnvärt. Truppen är bred och tränare Rösler har gott om alternativ beroende på hur han vill spela. På hemmaarenan brukar ju MFF vara riktigt bra och bättre lag än FCK har fått det kämpigt här.

Vi tror att Malmö FF tar tag i taktpinnen direkt och när vi får 2.08* i odds så rekommenderar vi utan tvekan spel på hemmavinst.

Färjestad tystar Hovet

Djurgården-Färjestad kittlar alltid lite extra och på torsdagen är det dags för säsongens första drabbning. Frågan är om Djurgården är redo att skapa feststämning på Hovet? Vi tvivlar på det. De senaste insatserna har inte alls imponerat. Jobbade sig ikapp mot Brynäs i tisdags bara för att sedan släppa in avgörandet och fortfarande har tilltänkta stjärnor som Josefson och Berglund svårt att visa vägen. Tappen från förra säsongens giftiga Djurgården känns just nu påtagliga och kanske är det läge att börja ”ranka ner”..?

Ingen kanonstart av Färjestad heller men de inledande förlusterna följdes ju av tre raka segrar. Den sviten sprack i lördags men Frölunda borta var inte lätt – Frölunda imponerade verkligen där. Vi tycker att det ser ganska bra ut kring flera av Färjestads ledande spelare och offensiven måste gillas: det är många om budet där och vi blir inte förvånade om Färjestad gör flest mål i SHL även denna säsong.

Vi tycker helt klart att Färjestad kliver in i stormötet med bäst status – är inte Djurgården bättre än de senaste veckorna får man stryk här. Färjestad lockar till 2.95*!

Frölunda spinner vidare

De två inledande insatserna var inte kul – men nu är mästarna Frölunda riktigt bra igång. Här i mycket övertygande stil smällt upp fyra raka segrar och sett ordentligt lovande ut. 6-1 uppe i Skellefteå var en maktdemonstration och 5-2 hemma mot Färjestad senast var inte mycket sämre. Erfarna, starka kort som Lasch, Rakshani och en nytänd Hjalmarsson är bra igång och senast målade även hemvändande Fagemo. Frölunda har direkt fått ihop linorna och ser just nu ut som ”laget att slå” även denna säsong.

Gästar nu Leksand, en inspirerande uppgift. Leksand har ju börjat bra med förra veckans Brynäs-kross som tidigt klimax: 5-1 där satt ruskigt skönt för Leksand, som definitivt hunnit bevisa att man är tillbaka för att stanna denna gång. Har betalat dyrt för ett antal värvningar men den rutin som kommit in har redan börjat betala av sig och att man nu fått en bra start skapar arbetsro. Senast tog man dock stryk av Rögle och nu är det lika hög svårighetsgrad.

Leksand borta är ingen uppgift man ”tar ledigt” från i första taget och vi räknar med ett fortsatt skarpt Frölunda. Då löser man detta och vi spelar seriens just nu bästa lag till 1.90*.

”Raset” är igång…

Ja, det får faktiskt bli rubriken gällande Oskarshamn. Den hårt nederlagstippade nykomlingen fick ju en flygande start med tio poäng på fyra omgångar. Givetvis starkt men det var stolpe-in ett par gånger och den klassiska nykomlingsentusiasmen betalade sig. Den brukar ju dock vara svår att hålla i och motståndarna har ju dessutom snabbt fått upp respekten för lilla Oskarshamn.

Förra torsdagen fick man ge sig i derbyt mot Växjö och i lördags räckte man helt enkelt inte till mot tunga Luleå. Absolut inga förluster att såga men att Oskarshamn är på väg nedåt i tabellen känns oundvikligt.

Derbymatch mot HV71 nu, ett HV som kommer från ketchupeffekt. Har gjort ett antal bra insatser men utan att få särskilt mycket utdelning – men i tisdags small det tidigt hemma mot Linköping. Vann busenkelt med 5-0 och det satt definitivt gott för HV, som har varit ifrågasatt på sina håll men som börjat lämna flera positiva svar.

Nu kommer HV till Oskarshamn för att visa vilka som bestämmer i Småland. Det börjar direkt bli upp till bevis för Oskarshamn och vi tvivlar starkt på att man orkar vända trenden: HV71 det givna derbydraget till 2.05*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.